به گزارش خبرنگارایرنا، محمد محمدپور عمران روز یكشنبه در نشست صادركنندگان برتر مازندران در ساری اظهارداشت: علاوه بر آن مجوز صادرات آبزیان از این استان به روسیه طبق پروتكل دو جانبه بین روسای جمهوری دو كشور وارد مرحله اجرایی شد.
وی اضافه كرد : برای صدور لبنیات، مواد پروتئینی و آبزیان مازندران به روسیه، بلاروس و قزاقستان یخچال كانتینردار نیز خریداری شده و دولت نیز برای حمل كالا از این تجهیزات یارانه پرداخت می كند.
به گفته وی هزینه حمل هر تن مواد پروتئینی از طریق كانتینر یخچال دار 50 دلار تعیین شد.
مدیركل صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت : این استان حدود 25 درصد تولید مرغ كشور را داراست و تجهیز امكانات زیرساختی برای صادرات مواد پروتئینی به كشورهای روسیه و سی ای اس موقعیت مناسبی را برای تجار ما فراهم كرد.
محمدپور با اشاره به تحریم روسیه از سوی كشورهای اروپایی و آمریكا گفت : هم اكنون این كشور و سایر كشورهای منطقه به تولیدهای ما نیاز دارند و ما با رعایت استانداردهای جهانی می توانیم سهم خوبی از بازار این كشورها به دست آوریم.
وی اضافه كرد: در شرایط فعلی خط منظم كشتیرانی از بنادر مازندران به آكتاو قزاقستان و آستاراخان روسیه نیز برقرار است و بزودی نیز با پیگیری های فرودگاه ساری خط پروازی نیز به كشورهای سی ای اس برقرار می شود.
وی مهمترین مزیت تجاری بین ایران و روسیه را طبق پروتكل منعقده بین روسای جمهوری دو كشور را حذف دلار از معاملات خارجی این دو كشور و جایگزینی ریال و روبل اعلام كرد.
دبیر شورای توسعه صادرات مازندران به توسعه صادرات به قزاقستان به خصوص استان منگستاو اشاره كرد و گفت : استان های منگستاو و آكتاو با مازندران حدود یك هزار كیلومتر و با پایتخت كشورشان حدود دو هزار كیلومتر فاصله دارند و نزدیكی این دو منطقه به مازندران موقعیت خوبی را برای افزایش سطح مبادلات تجاری فراهم كرد.
محمدپور از عراق، افغانستان، تركیه و تركمنستان به عنوان سایر كشورهای هدف صادراتی اشاره كرد و خواهان گسترش مبادلات تجاری مازندران با این كشورها به خصوص عراق و افغانستان به عنوان كشورهای هدف اصلی صادراتی شد.
وی اضافه كرد: كشور عراق به دنبال فعالیت تجاری با ایران مطابق با استانداردهای جهانی است و تعیین تعرفه برای كالاهای صادراتی ما به خصوص سیمان نیز نشان از تغییر رویكرد این كشور در حوزه صادراتی است.
مدیركل صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت : زنگ خطر برای تجار ما در حوزه تجارت خارجی با عراق به صدا درآمد و ما باید به دنبال سرمایه گذاری مشترك در عراق برای ورود بهتر به بازار این كشور باشیم.
محمدپور در این نشست وظیفه دستگاههای دولتی در استان را تامین زیرساخت های صادراتی، حمایت از صادركنندگان، تامین هزینه نمایشگاهها و هیات های خارجی دانست .
وی اضافه كرد : اگرچه در هفت ماهه سالجاری ارزش صادرات غیر نفتی كشور با كاهش روبرو شد، ولی میزان صادرات مازندران در این مدت در اكثر حوزه ها با افزایش چشمگیری روبرو بود و این نشان از ظرفیت های این استان است.
مدیركل جهادكشاورزی مازندران نیز دراین نشست بالا بودن سود بانكی و بالا رفتن هزینه های تولیدی را مهمترین مشكل حوزه صادرات محصولات كشاورزی این استان دانست.
دلاور حیدرپور افزود: تجار ما برای ورود به بازارهای جهانی در ابتدای راه به حمایت های مالی دولت در قالب یارانه نیاز دارند تا بتوانند با رقبای قدرتمندشان در بازار جهانی رقابت داشته باشند.
وی رعایت استانداردهای صادرات، صدور كالاهای با كیفیت كشاورزی به خارج و آموزش تخصصی برای صادركنندگان را از راهكارهای مهم برای توسعه صادرات اعلام كرد.
در هفت ماهه اول سالجاری 270 میلیون دلار كالا به وزن 600 هزار تن از گمرك مازندران به خارج از كشور صادر شد.ك3
6982/1899/1772
ساری- ایرنا- دبیر شورای توسعه صادرات مازندران از صدور مرغ تولیدی از این استان به كشور روسیه خبر داد.