۱۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۱۰
کد خبر: 81867623
T T
۰ نفر
هاشمی رفسنجانی: حكومت اسلامی مردمش را آزاد می‌گذارد و جامعه را محدود نمی‌كند

تهران - ایرنا - رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه 'حكومت اسلامی مردمش را آزاد می‌گذارد و جامعه را محدود نمی‌كند'، به مشی و گفتار و رفتار امام راحل در قبل و بعد از انقلاب اشاره كرد و گفت: امام درباره‌ عدم شنود، عدم افشاگری‌ها، عدم دروغ پردازی‌ها و حفظ آبروی مردم، سخنان بسیار مهمی دارد كه همانها باید چراغ راه ما باشد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله اكبرهاشمی رفسنجانی روز یكشنبه در دیدار جمعی از اعضای شورای مركزی حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی، با تأكید بر نقش هدایت كننده رهبری معظم انقلاب در همه سال‌های پس از رحلت امام و به ویژه در مقطع كنونی، به تعبیر تاریخی ایشان درباره 'حق الناس بودن رأی مردم'، اشاره كرد.
وی افزود: رسانه‌هایی كه داعیه ملی دارند و با پول بیت‌المال اداره می‌شوند، از كنار این راهنمایی و رهنمون تاریخی رهبری به سادگی گذشتند، اما برای یك كلمه 'نفوذ' این همه هیاهو و تفرقه‌های سیاسی به راه انداختند؛ در حالی كه نگاه رهبری به این موضوع، بسیار بلند، عمیق و همه جانبه بود.

* نقش برجسته جوانان دانشجو و طلبه در بسیج افكار عمومی
هاشمی رفسنجانی همچنین با اشاره به روز دانشجو و توضیح درباره فلسفه نامگذاری 16 آذر به نام آنان، گفت: انقلاب با رهبری امام، راهنمایی‌های روحانیت و حضور یكپارچه و میلیونی مردم پیروز شد كه نقش جوانان دانشجو و طلبه به عنوان پیشتازان مبارزه و بسیج كننده افكار عمومی برجسته است.
وی با تأكید بر 'پاك بودن ذهن و زبان دانشجویان' و تأثیرگذاری آنان در جامعه گفت: 16 آذر كه به خاطر حضور یك میهمان سلطه‌گر اتفاق افتاد، دو موضوع را یادآوری و بر آنان تأكید می‌كند كه اولاً استبداد و استعمار از حضور آگاهانه دانشجویان در جامعه می‌ترسند و برای بقای حكومت ظالمانه خویش، ابایی ندارند كه آنان را بگیرند، ببندند و حتی بكشند و ثانیاً جوانان دانشجوی ایران در آن مقطع و مقاطع پس از آن نشان داده‌اند و ثابت كرده‌اند كه در راه رسیدن به آرمان‌های اسلامی و ایرانی، از مرگ نمی‌ترسند.

* هیچ تهدیدی نمی‌تواند عاشقان مكتب حسین(ع) را از زیارت منصرف كند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در عین حال با تأكید بر تقدس ویژه عتبات عالیات و به ویژه كربلا، به راهپیمایی میلیونی عاشقان حسینی در اربعین امسال اشاره كرد و با تبریك این توفیق به همه زائران، گفت: توكل خالص به خداوند و عشق واقعی به اهل بیت(ع) می‌خواهد كه انسان در اوج ناامنی‌های عراق، برای زیارت 72 خورشید عاشورا و حضور در بین‌الحرمین، خطرات را به جان بخرد و با تحمل همه مشكلات و سختی‌های راه، خود را در اربعین به كربلا برساند.
وی با مقایسه تهدیدات این روزهای داعش علیه زوّار امام حسین(ع) با اقدامات متوكّل عباسی كه قبر امام حسین (ع) را به آب بسته بود و دست زائران آن قبر را قطع می‌كرد، گفت: هم در آن شرایط و هم در این شرایط، هیچ تهدیدی نمی‌تواند عاشقان مكتب حسین(ع) را از زیارت منصرف كند، چون جوهره‌ای در كربلا و وجود شخص امام حسین(ع) است كه دلها را به سوی خود می‌كشد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، 'ثارالله' را عنوان رمزی از رموز الهی درباره امام حسین(ع) توصیف كرد و گفت: خون خدا تا مرگ آخرین ظالم دنیا در قلوب مردم می‌جوشد و تبلور امروزی آن، حضور عاشقانه مردم در كربلاست.
وی با یادآوری استفاده‌های مبارزین نهضت امام خمینی(ره) از اعیاد و وفیات مذهبی و به خصوص محرم و صفر برای گسترش كمی و تعمیق مبارزه، گفت: شاید رضاخان، تأثیر تكایا و هیأت‌ها را برای افزایش معرفت دینی و آگاهی مردم فهمیده بود كه در كنار تعطیلی مساجد، تكایا و روضه خوانی‌ها را نیز تعطیل كرده بود، اما امام (ره) و مبارزین با آگاهی عمیق از روح مذهبی مردم ایران، در مساجد و تكایا اهداف خویش را تشریح می‌كردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح كارهای كاروان اسارت كربلا، مخصوصاً سخنرانی‌های امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) برای ماندگاری عاشورا در تاریخ اسلام، افزود: روشنگری زنان حاضر در كربلا، نگذاشت اتفاقات عاشورا در آن بیابان بی آب و علف و در محاصره لشكریان عمر سعد مدفون شود، به گونه‌ای كه چند ماه پس از آن، همان مردمی كه سربازان لشكر یزیدیان بودند، توّابان و خونخواهان امام حسین (ع) شدند كه نهضت‌های آن در تاریخ ثبت است.

* نقش ارزنده زنان مسلمان در مقاطع مختلف تاریخی
وی با تأكید بر نقش ارزنده زنان مسلمان در مقاطع مختلف تاریخ اسلام، به سخنرانی‌های حضرت فاطمه(س) در مدینه بعد از رحلت پیامبر(ص)، حضرت زینب(س) در كربلای بعد از امام حسین(ع) و زنان مسلمان ایران در تمام سال‌های مبارزه، پیروزی، تثبیت، دفاع مقدس، تداوم، سازندگی و سال‌های اخیر اشاره و تصریح كرد: كسانی كه با توجیه خانه‌داری و با اتكای به بعضی از روایات ـ بعضاً غیر مستند ـ ، صحبت از انزوای زنان مسلمان می‌كنند، اشتباه می‌كنند، چون زنان با تصریحات قرآنی و روایات از پیامبر و ائمه، مكمل كارهای مردان برای توسعه و پیشرفت جامعه هستند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از موفقیت‌ها و صلاحیت زنان ایرانی در مدیریت، تحصیل و تدریس، گفت: یكی از راه‌های نهادینه شدن حضور زنان در مصادر انتخاباتی كشور و مسؤولیت‌های مهم، رأی زنان به عنوان نیمی از اعضای جامعه به آنان است و من مطمئنم با تحصیلات دانشگاهی و موفقیت‌های كه دختران امروز ایران در كنكور و دیگر مسابقات علمی و المپیادها به دست می‌آورند، حضور آینده آنان در همه‌ی نقش‌ها و مسؤولیت‌های مهم كشور برجسته خواهد بود.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تشریح روند مبارزه، مخصوصاً در سال‌های 56 و 57، گفت: معروف است كه شخص شاه با هلی كوپتر یكی از صحنه‌های تظاهرات مردمی را دیده بود به مسؤولان دولت و دفتر خود معترض شده بود كه چرا به وی گزارش‌های غلط می‌دهند و به رغم خدمت‌ ما، چرا این اجتماع عظیم علیه ما ایجاد شده است!؟ كه البته این برداشت، غلط بود چون نمی دانست مردم ایران به خاطر كارهای ضد مذهبی پهلوی از شاه و درباریان متنفر بودند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از روند مبارزه و فراز و فرودهای آن در مقاطع گوناگون، گفت: در نهایت با وحدت مردم بر رژیمی پیروز شدیم كه علاوه بر حمایت همه جانبه استكبار از آن، با ساواكی كه خشن بود، همه جا را زیر نظر داشت و پس از انقلاب هم با حضور وحدت آفرین مردم همه‌ی گردنه‌ها را پشت سر گذاشتیم و امروز هم، وحدت مردم، بزرگترین سرمایه‌ نظام است.

* متولیان افكار مردم كاری نكنند كه مردم بی‌تفاوت شوند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان نمونه‌هایی از تأثیرات یأس و بی‌تفاوتی مردم در انحراف قیام‌های عمومی در افغانستان، مصر و لیبی، گفت: كسانی كه خود را متولی افكار مردم می‌دانند و به خود حق می‌دهند برای سرنوشت مردم تصمیم‌گیری ‌كنند، توجه ندارند كه انسان‌ها براساس تعالیم قرآنی و شیعی، آزاد و آزاده خلق شده‌اند و نباید كاری كنند كه مردم بی‌تفاوت شوند، چون آنچه پایه‌های نظام را محكم و مستحكم می‌كند، حضور امیدوارانه مردم است.
وی با ارائه توضیحی درباره ‌اقدامات یأس آور دولت گذشته و همچنین شعارها و برنامه‌های امیدوارانه دولت تدبیر و امید، انتخابات 92 را نمونه‌ای از حضور میلیونی مردم در فضای امیدوارانه توصیف كرد و با اشاره به نام‌نویسی خویش در انتخابات گفت: امیدی كه با تصمیمات درست و منطقی و همچنین مواضع اصولی و اعتدالی دكتر روحانی در آن مقطع برای مردم ایجاد شده بود، خود را در انتخابات نشان داد كه جامعه را از انحراف در مسائل اجرایی نجات داد.

* برخی رسانه ها با تیترهای تردیدافكن جامعه را نا امید می كنند
آیت‌‌الله هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های یك اقلیت تندرو در مسیر حركت مردم و برنامه‌های دولت برخاسته از آرای مردم، به یأس افكنی‌های بعضی از رسانه‌ها در طول دو سال اخیر و به ویژه در مقطع پس از توافق هسته‌ای و تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی اشاره كرد و افزود: دیدید كه حتی وقتی مدیركل سازمان بین‌المللی انرژی اتمی بر شفافیت و صلح طلبی اقدامات هسته‌ای ایران تأكید می‌كند، با تیترهای تردیدافكن، سعی می‌كنند جامعه را نا امید كنند و گویا نمی‌دانند كه منافع باندی و جناحی باید در خدمت مصالح عمومی جامعه و نظام باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان نمونه‌هایی از اقدامات و بیانات برخی از كسانی كه خود را متولی مردم در جامعه می‌دانند، بر آزادی افكار و اندیشه در اسلام تأكید كرد و گفت: خداوند به پیامبر اسلام می‌فرماید رسالت شما این است كه پیام ما را به مردم برسانید و نباید اجبار كنید، چون ما مردم را مختار آفریدیم تا سود و زیان انتخاب خویش را ببینند و خود و جامعه را در مسیر رسیدن به سعادت اصلاح كنند.

* با انتخاب یك روحانی معتدل، نگاه دنیا به ایران عوض شد
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر اهمیت هر انتخاباتی در نظام اسلامی و به ویژه دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفندماه امسال، به تشریح شرایط ایران در سال‌های 90 تا 92 در جهان اشاره كرد و ادامه داد: با انتخاب یك روحانی معتدل، نگاه دنیا به ایران عوض شد و در سیر تدریجی حل مسأله هسته‌ای، به اینجا رسیدیم كه قدرت‌های جهانی از تحریم‌های ظالمانه دست برداشتند و بر حق ایران جهت استفاده از مواهب صلح آمیز انرژی هسته‌ای تأكید كردند.
هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از حضور داوطلبانه مردم برای حل مسائل و مشكلات اساسی جامعه، به زمان هشت سال دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: با اینكه اجباری نبود تا مردم به جبهه‌ها بروند، نوجوانان با دست بردن در شناسنامه‌ها به جبهه‌ها می‌رفتند و مردم و خانواده‌ها در بدرقه جوانان، و استقبال از جنازه‌های فرزندان خویش، حرف‌های وحدت آفرین می‌زدند و همیشه از عواقب منفی تفرقه می‌گفتند.

* مشی سیاسی نظام اسلامی ایران، حركت بر مدار اعتدال دینی است
وی با تأكید بر این نكته كه 'مشی سیاسی نظام اسلامی ایران، حركت بر مدار اعتدال دینی است'، به بدنامی‌های اقدامات القاعده، طالبان، وهابی‌ها، داعش، بوكوحرام، جبهه النصره و ... برای اسلام و مسلمانان اشاره كرد و افزود: با ادعای مسلمانی، انسان‌ها را می‌كشند، خانواده‌ها را از هم می‌پاشند و زنان را به اسارت می‌برند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنان خود با توصیه‌ اعضای همه احزاب بر اقدام در مدار قانون اساسی، آنان را از افراط و تفریط در تصمیم و اجرا پرهیز داد و گفت: انتخابات ملاحظات خاصی دارد و تفرقه آرا در میدانی كه رقابت‌ها سخت و فشرده است، مناسب نیست و خوب است كه احزاب، با برنامه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی، مردم را به حضور در انتخابات تشویق كنند.

*مردم ایران بارها ثابت كرده‌اند كه نظام را دوست دارند
وی افزود: شرط پیروزی سیاسی مردم در نظام‌های مردم سالاری، حضور در انتخابات است و همیشه این‌گونه بود كه وقتی حضور مردم پرشور و گسترده باشد، تندروها شكست می‌خورند و منزوی می‌شوند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با توصیه مجدد به احزاب سیاسی كه 'تلاش كنید مردم زیادتر در انتخابات شركت كنند'، به تأثیرات داخلی و خارجی برگزاری انتخابات پرشور اشاره كرد و گفت: انتخابات، ملاك امروز پایبندی مردم به نظام است و مردم ایران بارها ثابت كرده‌اند كه نظام را دوست دارند و به آرمان‌های امام و شهدا وفادارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری این روایت امام علی(ع) كه فرمودند: «ادّبوُا اوْلادِكُم بِغَیْرِ آدابكم فاِنّهُم خَلقُوا لِغَیر زَمانِكُم؛ فرزندان‌تان را برای زمان خودشان تربیت كنید؛ زیرا آنان برای زمانی جز زمان شما آفریده شده‌اند»، تأكید كرد: باید نوجوانان و جوانان ایران را آماده كنیم تا وقتی مسؤولیت گرفتند با شرایط زمان خود هماهنگ باشند و این می‌تواند یكی از برنامه‌های احزاب با هدف كادرسازی باشد.
در آغاز این دیدار، حجت‌الاسلام محمد زارع فومنی، دبیر كل حزب،‌ قائم مقام و مسوول تبلیغات انتخابات حزب،‌رئیس دفتر سیاسی،‌ عضو كمیته سیاسی و یكی از دانشجویان عضو حزب ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اقدامات حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی، به بیان دیدگاه‌های خود درباره اهمیت انتخابات، راه‌های تقویت حضور مردم، نقش زنان و محدودیت‌سازی‌های غیر اسلامی بعضی‌ها در جامعه برای آنان و لزوم استفاده از جوانان دانشجو و طلبه‌ در مسؤولیت‌های جامعه برای كسب تجربه‌های مدیریتی پرداختند.
سیام * 6084 /1449
۰ نفر