۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۸
کد خبر: 81871067
T T
۰ نفر
60 درصد از افراد معتاد شاغل هستند

تهران - ايرنا - معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: 60 درصد از افراد معتاد در كشور را افراد شاغل تشكيل مي دهند.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ايرنا ،كوروش پرند روز سه شنبه در مراسم رونمايي از استانداردهاي آموزشي امر به معروف و نهي از منكر در سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور با اشاره به آسيب هاي اجتماعي در كشور گفت: هر چند بيكاري به عنوان يكي از نتايج و پيامدهاي اعتياد محسوب مي شود ولي در حدود 60 درصد از افراد معتاد را شاغلين تشكيل مي دهند.
وي با بيان اينكه بر اساس سرشماري سال 90 شمار معتادان كشور 2.67 درصد بوده گفت: در حدود يك ميليون و 350 هزار نفر معتاد در كشور وجود دارد و متاسفانه مصرف مواد مخدر به سمت مواد مخدر صنعتي حركت كرده است.
پرند همچنين گفت: در آرايشگاه هاي مراقبت زيبايي كه از وزارت صنعت مجوز مي گيرند و برخي نيز به طور غيررسمي فعاليت مي كنند مشتريان را براي لاغر شدن به مصرف شيشه سفارش مي كنند و در حوزه مردان نيز اين اتفاق در سالن هاي بدنسازي رخ مي دهد.
وي در ادامه گفت: وقتي در زندان هاي كشور بررسي مي كنيم علت اساسي زنداني شدن بسياري از افراد اعتياد است كه پيامدهايي همچون طلاق، نزاع و چاقو كشي را به دنبال دارد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور از حاشيه نشيني و سكونت گاه هاي غير رسمي به عنوان يكي از آسيب هاي اجتماعي ياد كرد و گفت: اگرچه علي ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ميزان اين حاشيه نشيني را 12 درصد اعلام كرده و حداقل اين آمار هشت ميليون نفر است اما اتفاق اصلي اين است كه ما به روستا توجه نكرديم و روستاييان به دليل مشكلات به شهرهاي كوچك مهاجرت كرده و سپس در شهرهاي بزرگ سكنا گزيده اند.
معاون وزير تعاون در ادامه از ضعف فرهنگ كار و مهارت آموزي در كشور سخن گفت و افزود: فارغ التحصيلان دانشگاه ها در فرهنگ كار دچار مشكل شده اند و به دنبال آن فرهنگ مهارت آموزي نيز به مشكل روبرو مي شود يعني همه به دنبال مدرك گرايي هستند.
وي افزود: كشور ما جمعيت غيرفعال بسيار بالايي دارد كه تعداد بسياري از آن ها را خانم ها تشكيل مي دهند كه بايد فكري به حال آن ها بكنيم.
وي همچنين با اشاره به افزايش جمعيت غيرفعال و بيكاراني كه تحصيلات عاليه دارند گفت: در سال 1400 مردي را پيدا نمي كنيد كه زير ديپلم يا ديپلم باشد و در مقاطع ليسانس، فوق ليسانس و دكترا با پديده اي مواجه هستيم كه 5 هزار نفر مي خواهند روي يك صندلي بنشينند.
رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور همچنين گفت: از طرف ديگر در بعضي شغل ها نيروي كار وجود ندارد يعني اگر يك ميليون افغان را از كشور بيرون كنيم تعداد ظرفيت هاي شغلي كه خالي مي شود به گونه اي است كه كسي را نداريم كه جاي آن ها قرار دهيم.
وي همچنين گفت: در شورايعالي آموزش و پرورش گفتم دانش آموزاني كه در سال نهم انتخاب رشته مي كنند اكثرا به سمت تجربي رفته اند و نتيجه چنين پديده اي از نظر فرهنگي يك مسئله خطرناك است كه همه به دنبال رشته هاي پزشكي و درآمدهاي بالا هستند.
فراهنگ ** 1003 ** 9314 ** 1569