۲۶ آذر ۱۳۹۴، ۲۰:۳۵
کد خبر: 81883010
T T
۰ نفر
حزب الله لبنان:سعودی های حامی تروریست ها شایسته رهبری ائتلاف ضد تروریسم نیستند

بیروت – ایرنا – حزب الله لبنان با صدور بیانیه ای ضمن بسیارمشكوك خواندن پشت پرده ها و هدف های اعلام به اصطلاح «ائتلاف اسلامی نظامی برای جنگ علیه تروریسم» توسط آل سعود تاكید كرد: سعودی ها از تروریست ها از جمله در یمن، عراق، سوریه حمایت كرده اند بنابراین شایسته رهبری یك ائتلاف ضد تروریسم نیستند.

به گزارش ایرنا، در بیانیه حزب الله كه پنجشنبه شب صادر شد، آمده است: این ائتلاف پاسخ سعودی و برخی دیگر از كشورها به تصمیم آمریكا است كه تلاش دارد به جای وارد كردن نیروهای زمینی آمریكایی به منطقه از نیروهای كشورهایی معین در منطقه عربی و اسلامی تحت نام های طایفه ای و مذهبی استفاده كند.
حزب الله خاطرنشان كرد: ایجاد این ائتلاف با شتاب و به شكلی مشكوك و تردید آمیز سئوالات زیادی را برانگیخته و در راس آنها صلاحیت سعودی ها در رهبری این ائتلاف ضد تروریسم است در حالی كه باید مسئولیت ایجاد و ترویج اندیشه تروریسم تندرو و خشن و حمایت از آن در سراسر جهان را تحمل كنند.
در این بیانیه تصریح شده است: بر احدی پوشیده نیست كه سعودی ها در یمن مرتكب تروریسم دولتی شده و از گروه های تروریستی در سوریه ، عراق و یمن حمایت كرده اند و در كنار آن كشورهایی عضو این به اصطلاح ائتلاف شده اند كه در حمایت از گروه های تروریستی نقش دارند.
حزب الله پرسیده است: چه طرف هایی پشت سر این ائتلاف از تروریسم كه قصد مبارزه با آن را دارند، ایستاده است؟ ویژگی های این ائتلاف چیست؟ موضع آن در قبال اسرائیل و تجاوزها و اقدامات مستمر تروریستی آن علیه ملت فلسطین ودیگر ملت های منطقه چیست؟آیا قرار است با صهیونیست ها ویا باجنبش های مقاومت ضددشمن صهیونیستی بجنگد؟
در ادامه این بیانیه آمده است: ما به عنوان حزب الله از این كه سعودی ها ، لبنان را جزو این ائتلاف اعلام كردند، غافلگیر و شگفت زده شدیم زیرا هیچ یك از لبنانی ها از آن اطلاعی نداشتند.
حزب الله این اقدام سعودی ها را « گامی برای نقض قانون اساسی و همه اصول و ارزش های لبنان » ارزیابی كرد.
در این بیانیه با اشاره به اظهارات تمام سلام نخست وزیر لبنان كه استقبال از ائتلاف سعودی نظر شخصی است و برای احدی الزام آور نیست، خاطرنشان شده است كه نخست وزیر هر كسی باشد نمی تواند با ورود لبنان به یك ائتلاف نظامی تردید آمیز و سئوال برانگیز موافقت كند.
حزب الله تاكید كرده است كه این موضوع باید درهیات دولت برای اتخاذ تصمیم مناسب و قبول و یا رد آن بررسی شود و اگر یك توافقنامه و یا معاهده نظامی باشد باید در مجلس نمایندگان بررسی و تصویب شود در غیر این صورت امضای هر موافقتنامه ای اعتبار قانونی ، سیاسی و اجرائی ندارد.
حزب الله تاكید كرد: ورود لبنان به این ائتلاف تردید آمیز و مشكوك را به طور مطلق رد و تاكید می كنیم كه لبنان سابقه ای طولانی در مبارزه با ترویسم قدیمی یعنی اسرائیل و با تروریسم جدید یعنی تكفیری ها دارد.
محمد بن سلمان جانشین ولی عهد و وزیر دفاع سعودی در نیمه های شب و به طور ناگهانی از تشكیل یك ائتلاف اسلامی نظامی با مشاركت 35 كشور از جمله لبنان خبر داد و گفت كه مقر این ائتلاف در ریاض است و عربستان آن را هدایت می كند تا با هر گروه تروریستی با هر نام و مذهبی مبارزه كند.
ساعاتی بعد نیز خبرگزاری رسمی عربستان( واس) متن بیانیه مشترك تشكیل ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم را منتشر كرد.
ریاض مدعی شده است كه این كشورها با پیوستن به این ائتلاف سعودی موافقت كرده اند: اردن، امارات، پاكستان، بحرین، بنگلادش، بنین، تركیه، چاد، توگو، تونس، جیبوتی، سنگال، سودان، سیرالئون، سومالی، گابن، غنا، فلسطین، كومور، قطر، كوت دیفار، كویت، لبنان، لیبی، مالدیو، مالی، مالزی، مصر، مغرب، موریتانی، نیجر، نیجریه، یمن و اوگاندا.
ناظران این ائتلاف را پراز تناقض و دست پخت سعودی را زیر سئوال برده و تاكید كرده اند كه این ائتلاف اسلامی نیست و تعداد زیادی از این كشورها اسلامی نیستند.
شیوه اعلام ناگهانی و بدون مقدمه چینی و بعداز نیمه شب این ائتلاف تعجب ناظران منطقه ای و بین المللی را برانگیخته است.
ناظران همچنین عضونبودن كشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران، سوریه ، عراق ، افغانستان و عمان در این ائتلاف را مورد توجه قرار داده اند.
خاورم** 1324