۲۹ آذر ۱۳۹۴، ۲۰:۵۱
کد خبر: 81887174
T T
۰ نفر

هند، پاكستان و عراق؛ هدف های صادرات گاز ایران

۲۹ آذر ۱۳۹۴، ۲۰:۵۱
کد خبر: 81887174
هند، پاكستان و عراق؛ هدف های صادرات گاز ایران

تهران- ایرنا- جمهوری اسلامی ایران در ادامه تنوع بخشی و گسترش مشتریان بازار انرژی خود، صادرات روزانه 20 میلیون مترمعكب گاز به پاكستان تا سه سال آینده و همچنین آغاز گازرسانی به بصره تا سال آینده را در دستور كار دارد. طرح صادرات گاز به هند نیز در حال بررسی است.

ظرفیت روزانه تولید گاز كشور هم اكنون بیش از ٦٥٠ میلیون مترمكعب است كه تا سه سال آینده، به بیش از یك هزار میلیارد مترمكعب در روز خواهد رسید.
در همین پیوند «علیرضا كاملی» مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران، گفت: با تكمیل زیرساخت ها در خاك پاكستان، تا سه سال آینده ٢٠ میلیون مترمكعب گاز ایران به این كشور صادر می شود.
وی تاكید كرد زیرساخت صادرات گاز به پاكستان، در ایران آماده است.
مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران ادامه داد: تاكنون دو قرارداد برای صادرات گاز به عراق امضا شده كه پروژه مربوط به صادرات گاز به بغداد، به مرحله نهایی رسیده است اما زیرساخت های صادرات گاز به بصره تا یك سال آینده آماده می شود.
كاملی اضافه كرد: با اجرای این دو قرارداد، ظرفیت صادراتی گاز كشور ٤٠ میلیون تا ٧٠ میلیون مترمكعب در روز افزایش می یابد كه دو برابر ظرفیت كنونی صادرات است.
وی درباره طرح صادرات گاز به هند گفت: از طریق خط لوله دریایی می توان گاز ایران را به این كشور صادر كرد؛ هند می تواند با توجه به رشد فزاینده مصرف در این كشور، بازار مطمئنی برای گاز ایران باشد.
وی به امكان صادرات گاز ایران به دو شیوه خط لوله و ال.ان.جی اشاره كرد و گفت: با توجه به ذخایر گازی و موقعیت جغرافیایی، ایران می تواند نیازهای گازی كشورهای منطقه را تامین كند.
شمار زیادی از شركت های خارجی به حضور در پروژهای ال.ان.جی (گاز مایع فشرده) و اف.ال.ان.جی (مایع سازی گاز در شناور دریایی) ایران علاقه مندند.
كاملی در این زمینه تاكید كرد پیشنهاد سرمایه گذاران خارجی برای حضور در این پروژها در حال بررسی است كه در نهایت بهترین گزینه انتخاب خواهد شد.
اكنون ایران سالیانه 10 میلیون مترمكعب گاز به تركیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان صادر می كند.
تهران اعلام كرده است آمادگی دارد میزان صادرات گاز خود به تركیه را تا دو برابر میزان كنونی (30 میلیون مترمكعب در روز) افزایش دهد.
در یك دهه آینده گاز در سبد انرژی جهان، سهم ٢٨ درصدی خواهد داشت.
اقتصام(1)**2022**1961
۰ نفر