۱۶ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۱
کد خبر: 81909642
T T
۰ نفر
كره شمالی قرارداد منع آزمایشات هسته ای را نقض كرد

مسكو- ایرنا- «كنستانتین كاساچیف» رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) در واكنش به آزمایش بمب هیدروژنی كره شمالی اعلام كرد: كره شمالی یك بار دیگر قرارداد منع آزمایشات هسته ای را نقض كرد و آمریكا باید از اعمال معیارهای دوگانه در عرصه انرژی هسته ای خودداری و قرارداد منع آزمایشات هسته ای را تصویب كند.

به گزارش ایرنا، كاساچیف امروز (چهارشنبه) در صفحه خود در شبكه اجتماعی فیس بوك نوشت: اگر اطلاعات مربوط به آزمایش هسته ای كره شمالی پس از راستی آزمایی، همانند گذشته جعلی نباشد در حالی كه داده های تجسسی موجود حاكی از واقعی بودن این اطلاعات است، در این صورت كره شمالی قرارداد منع كامل آزمایشات هسته ای را نقض كرده است.
بامداد امروز در حالی كه چین، كره و آمریكا از احتمال انجام یك آزمایش اتمی در كره و وقوع یك زمین لرزه در پی آن خبر دادند، كره شمالی با انتشار بیانیه ویژه ای اعلام كرد كه این بمب آزمایش شده از نوع هیدروژنی بوده است كه تشعشعات قوی تر و قدرت تخریبی بیشتری نسبت به بمب های اتمی دارد.
كره شمالی در اطلاعیه خود آورده است كه ما اكنون به یك قدرت و كشور كاملا هسته ای و دارای بمب هیدروژنی تبدیل شده ایم.
بمب آزمایش شده از سوی كره شمالی بر اساس گزارش تلویزیون ملی این كشور، از نوع «اچ بامب» بود كه پیش از ظهر امروز به وقت محلی صورت گرفت.
رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون روسیه در ادامه مطلب فیس بوكی خود نوشت: كره شمالی عضو قرارداد منع آزمایشات هسته ای نیست. این قرارداد در سال 1996 برای امضا آماده شد و از آن زمان تا كنون 187 كشور به آن پیوسته اند اما هنوز تایید نشده و برای این منظور نیاز به تصویب 44 كشور دارد.
كاساچیف یادآوری كرد: تاكنون 36 كشور از جمله سه قدرت اتمی روسیه، انگلیس و فرانسه این قرارداد را تصویب كرده اند. آمریكا و اسراییل این قرارداد را امضا كرده اما هنوز تصویب نكرده اند.
وی افزود: قرارداد منع آزمایشات هسته ای كه هنوز تصویب نشده در واقع اجرا می شود. به این صورت كه از زمان نخستین آزمایش هسته ای توسط آمریكا در سال 1945، در جهان حدود دو هزار آزمایش هسته ای انجام گرفت اما در دو دهه اخیر پس از امضای این قرارداد تعداد آزمایشات هسته ای یكصد برابر كاهش یافته است.
رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون یادآور شد: نكته جالب توجه این كه 10 سال پیش زمانی كه در مجمع عمومی سازمان ملل در مورد قطعنامه حمایت از قرارداد منع آزمایشات هسته ای رای گیری شد، دو كشور به آن رای منفی دادند كه شامل آمریكا و كره شمالی می شد.
وی افزود: متاسفانه آمریكا كه خود را پیشرو در عرصه تحكیم نظام منع انتشار سلاح هسته ای و خلع سلاح معرفی می كند به رغم اعلام آمادگی برای تصویب قرارداد منع آزمایشات هسته ای هنوز اقدام عملی در این زمینه نكرده است. اگر واشنگتن این كار را می كرد پیام محكمی به تمام امضا كنندگان این قرارداد می داد كه هنوز آن را تصویب نكرده اند.
وی در باره برنامه هسته ای كره شمالی هم خاطرنشان كرد: این برنامه با توجه به همسایگی كره شمالی با روسیه و مسافت حدود 700 كیلومتر میان ولادی وستوك و پیونگ یانگ، منافع امنیت ملی روسیه را در برمی گیرد.
كاساچیف سپس به یك دستور رئیس جمهوری روسیه در سال 2013 اشاره كرد كه بر اساس آن در راستای اجرای قطعنامه 2094 شورای امنیت در باره كره شمالی تحویل مواد هسته ای، نظامی و شیمیایی به این كشور و همكاری در این عرصه ها و فناوری های مربوطه را منع كرده است.
رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون خاطرنشان كرد: در این قطعنامه امكان لغو تحریم های كره شمالی در صورت اجرای خواسته های جامعه جهانی ازجمله انصراف این كشور از سلاح هسته ای و هر گونه برنامه موشكی -هسته ای و بازگشت به نظام ان.پی.تی و پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی و پیوستن به قرارداد منع آزمایشات هسته ای پیش بینی شده است.
این مقام روس در تشریح موضع كشورش در مورد منع آزمایشات هسته ای كره شمالی افزود: مسكو تمام تلاش های ممكن را برای تحقق این امر انجام می دهد.اما این موردی است كه همه باید وارد میدان شوند.
وی ادامه داد: در اینجا نمی توان از معیارهای دوگانه پیروی كرد و برای خود همه چیز را مجاز دانست و بقیه كشورها را مجاب به پیروی از قوانین بین المللی كرد.
كاساچیف یادآوری كرد: امروز در شورای امنیت نشست فوری در مورد برنامه هسته ای كره شمالی و آزمایش این كشور برگزار خواهد شد. باید ببینیم آمریكا در این نشست چگونه رفتار می كند. این موردی است كه آمریكا مسئولیت ویژه ای دارد و فرصت بی نظیری است كه این كشور نقش خود به عنوان كشور پیشرو را در عمل نشان دهد.
اروپام*391**1485**1572