حمایت رهبری از مشاركت حداكثری در انتخابات

تهران-ایرنا-رهبر انقلاب دیروز در دیدار صدها تن از مردم شهر قم، بار دیگر بر مشاركت حداكثری در انتخابات تاكید كردند و شركت همگان در انتخابات را خواستار شدند. این بخش از اظهارات ایشان تیتر نخست بسیاری از روزنامه های صبح امروز قرار گرفت.

این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یكشنبه 20 دی 1394 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی كرده است.

*** لزوم شركت همگان در انتخابات
آیت الله خامنه ای صبح روز گذشته در دیدار پرشور با مردم قم، ضمن تجلیل از قیام تاریخ‌ ساز 19دی 1356 مردم این شهر، بر مشاركت همه مردم در انتخابات های پیش رو، حتی كسانی كه نظام را قبول ندارند تاكید كردند. این بخش از اظهارات ایشان تیتر نخست بسیاری از روزنامه ها قرار گرفت و این در حالی بود كه برخی روزنامه ها سایر بخش های اظهارات ایشان را به عنوان تیتر نخست خود برگزیدند.
«همه شركت كنند حتی كسانی كه نظام را قبول ندارند» تیتر برگزیده «آرمان» از كلام رهبر معظم انقلاب بود.
به گزارش آرمان، آیت‌ الله خامنه‌ای با تأكید مجدد برضرورت شركت همه واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات افزودند: همچون گذشته اصرار داریم كه همه، حتی كسانی كه نظام را و رهبری را قبول ندارند پای صندوق‌ها بیایند چرا كه انتخابات متعلق به ملت، ایران و نظام جمهوری اسلامی است.
بر اساس این گزارش، حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای شركت همگان در انتخابات را موجب پایداری و تقویت نظام اسلامی، استمرار تأمین امنیت كامل، افزایش اعتبار و آبروی ملت در چشم جهانیان و باعث ابهت جمهوری اسلامی ایران در نزد دشمنان خواندند.
روزنامه «اعتماد» هم با اشاره به همین بخش از اظهارات رهبری در تیتر نخست به نقل از ایشان نوشت: ممكن است كسی بنده را قبول نداشته‌ باشد اما شركت كند انتخابات متعلق به ملت، ایران و نظام جمهوری اسلامی است. مجلس خبرگان خیلی مهم است.
«همه بیایند‌» هم عنوان روزنامه «قانون» بود كه در آن با اشاره به «د‌‌‌‌عوت گسترد‌‌‌‌ه مقام معظم رهبری برای حضور د‌‌‌‌ر انتخابات بزرگ» جمله هایی را از میان اظهارات ایشان برگزیده شده است.
جمله های برگزیده قانون از این قرار بود: اصرار د‌‌‌اریم كه همه حتی كسانی كه نظام را و رهبری را قبول ند‌‌‌ارند‌‌‌ پای صند‌‌‌وق‌ها بیایند. انتخابات متعلق به ملت، ایران و نظام جمهوری اسلامی است. آرا و سلایق مختلف، ایراد‌‌‌ ند‌‌‌ارد‌‌‌، مهم آن است كه تلاش و د‌‌‌قت كنیم كه انتخاب ما، انتخاب د‌‌‌رستی باشد.‌ تلاش و د‌‌‌قت رأی‌د‌‌‌هند‌‌‌ه برای انتخاب نامزد‌‌‌های شایسته مهم است. باید‌‌‌ با د‌‌‌قت د‌‌‌ر سوابق و مواضع كسانی كه فهرست‌ها و لیست‌های انتخاباتی را ارائه می‌كنند‌‌‌، د‌‌‌رباره‌ لیست‌ها تصمیم گرفت. مجلس خبرگان «رهبر» یعنی كلید‌‌‌د‌‌‌ار حركت انقلاب را انتخاب می‌كند‌‌‌ و این مسئله بسیار مهم است.
همچنین این بخش از اظهارات حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر حضور همه مردم حتی مخالفان نظام در انتخابات تیتر نخست روزنامه های «ابرار»، «آفتاب یزد»، «ابتكار»، «افكار»، «جام جم»، «خراسان»، «روزان»، «رویش ملت»، «شرق»، «فرهیختگان»، «مردم سالاری» و «همدلی» قرار گرفت.
در میان روزنامه های صبح امروز ایران كه با تكیه بر كلام رهبر انقلاب بر مشاركت حداكثری در انتخابات تاكید كردند، اندك روزنامه هایی به دیگر بخش های اظهارات رهبری توجه نشان دادند.
روزنامه «جوان» در تیتر نخست خود به نقل از رهبر معظم انقلاب نوشت: «كودتای رنگی 88 با حضور مردم شكست خورد».
به گزارش جوان، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان كردند: امریكایی‌ها در سال 88 به دنبال آن بودند كه تجربه موفق خود در چند كشور را به بهانه انتخابات در ایران نیز اجرا كنند و با برجسته‌سازی اقلیتی كه رأی نیاورده بود و با حمایت مالی و سیاسی از آنها نتیجه انتخابات را به هم بزنند اما انقلاب و كودتای رنگی آنها در ایران با حضور مردم، شكست خورد.
روزنامه های «كیهان» و «رسالت» هم به این هشدار رهبری مبنی بر اینكه «لیست كسانی كه دلشان با‌ آمریكاست قابل اعتماد نیست» اشاره كردند.
به گزارش كیهان، رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر پیشنهاد دهندگانِ لیستها، مؤمن و انقلابی هستند و خط امام را واقعاً قبول دارند می‌توان به لیست آنها درباره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اعتماد كرد اما اگر به انقلاب و دین و استقلال، چندان اهمیتی نمی‌دهند و دلشان دنبال حرفهای آمریكا و دیگر بیگانگان است، قابل اعتماد نیستند.

*** به دنبال راهی برای رونق مسكن
خواب عمیق بازار مسكن در حالی استمرار پیدا كرده و وارد سومین سال ركود خود شده كه به نظر می رسد قیمت خرید برای مشتریان بازار مسكن به پایین ترین حد رسیده است. برخی روزنامه ها به دنبال ارایه راهكارهایی برای رونق این بازار هستند.
«تجارت» با اشاره به كاهش قیمت مسكن، به سراغ دو تن از كارشناسان برجسته اقتصادی حوزه مسكن رفت تا نظر آنان را درباره آینده قیمتی بازار مسكن جویا شود.
«آلبرت بغزیان» با اشاره به اینكه در دوران رونق بازار مسكن به دلیل تزریق نقدینگی ازسوی بازارهای مالی همچون بورس، ارز و طلا به آن دچار حباب های قیمتی شد به تجارت می گوید: افزایش نرخ ارز یكی از علل مهم گران شدن مسكن در چند سال گذشته بود وهمین عامل موجب شد تا خریدارقدرت مالی كافی برای خرید را نداشته باشد. درواقع بی انضباطی پولی ومالی در دولت گذشته از یك طرف و قطع نشدن تزریق نقدینگی از سوی بازارهای دیگر به بازار مسكن از طرف دیگر تا قبل از دولت یازدهم موجب شده بود كه به اصطلاح بازار مسكن رونق داشته باشد كه همین رونق حباب قیمتی وگران شدن روز به روز مسكن در كشور را رقم زد.
از طرفی دیگر «اصغر پورمتین» دیگر كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه در شرایط كنونی قیمت مسكن به كف وپایین ترین حد خود رسیده است به تجارت می گوید:بازار مسكن به لحاظ قیمتی برای خریداران دست به نقد شرایط خوبی را فراهم كرده است در حالی كه فروشندگان در بازار كنونی مجبورند واحدهای مسكونی خود را پایین تر از قیمت فروش موردنظر خودشان بفروشند واین اتفاق بهترین فرصت برای خریداران مسكن وبه خصوص اجاره نشین ها است. شرایط فعلی بازار مسكن حاوی پیامی روشن برای فعالان وقشرهای مختلف مردم در سراسر كشور است كه هم اكنون فصل خرید است وباید برای فروش صبر كرد.
روزنامه «تفاهم» هم بر این باور است كه مسكن تاوان تورم را می دهد و حتی وام 80 میلیونی هم كمكی به رونق مسكن نكرده است.
به نوشته تفاهم، در حالی هنوز نسخه تحریك تقاضا از سوی دولتمردان برای بازار مسكن نوشته می‌شود كه وام 80 میلیون تومانی مسكن هم نتوانسته است بازار مسكن را از ركود خارج كند. در ماه‌های اخیر نظرات و راهكارهای مختلفی در خصوص ركود بازار مسكن مطرح شده است تا شرایط بازار را تغییر دهد و صنعت ساختمان را رونق ببخشد اما هیچ یك از این دیدگاه‌ها و راهكارها تاكنون نتوانسته است مشكلات این بخش را حل كند و همچنان فعالان بازار مسكن درگیر ركود خرید و فروش و ساخت و ساز مسكن هستند. براین اساس، دولت سعی كرده با تعریف وام جدید و افزایش سقف تسهیلات مسكن، حداقل طرف تقاضا را تحریك كند تا وارد بازار شود اما هنوز هم اثر روانی این تصمیمات دولت در بخش مسكن دیده نمی‌شود و متقاضیان تمایلی به خرید مسكن از خود نشان نمی‌دهند؛ هرچند كه بخش عمده‌ای از آنها معتقدند توان مالی برای ورود به بازار مسكن را ندارند. در حال حاضر حداكثر وام مسكن 80 میلیون تومان است كه برای صندوق پس انداز مسكن یكم پرداخت می‌شود.
در این میان «دنیای اقتصاد» هم به دنبال راه میانبر برای رونق بازارمسكن است.
به گزارش این روزنامه، موسسه پژوهشی وابسته به نهاد ریاست جمهوری، ضمن تشریح آخرین وضعیت بازار مسكن و تاثیری كه این بخش طی دو سال و نیم اخیر، از برنامه‌های كلان اقتصادی دولت یازدهم گرفته است، یك فرمول میانه برای خارج كردن بخش مسكن – و به تبع، سایر بخش‌های اقتصادی- از ركود ارائه كرد. بررسی‌های موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی نشان می‌دهد تحت تاثیر تحولات اساسی در رژیم اقتصادی و سیاست‌های كلان دولت از نیمه سال 92 به بعد كه به شكل «بازگشت انضباط پولی، كاهش تورم و ثبات قیمت‌ها در اقتصاد» بروز كرده است، در حال حاضر به دلیل نبود چشم‌انداز سودآوری در بخش مسكن، جذابیتی برای سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی به ترتیب در بازار معاملات زمین و مسكن و بازار ساخت و سازهای مسكونی وجود ندارد كه این موضوع بر ركود فعالیت‌های ساختمانی افزوده است. این موسسه با تشریح دو نگاه متفاوت به چالش فعلی بخش مسكن و در نتیجه سناریوهای اجرایی متضادی كه از جانب سیاست‌گذاران مطرح است، راهكار مناسب و كم هزینه از بین دو سناریوی مطرح برای خلاصی از وضع موجود را «تمركز بر تامین مسكن اقشار متوسط» از دو طریق پرداخت تسهیلات خرید و وام ساخت در بافت فرسوده عنوان می‌كند.

*** تایید حضور بانوان در مجلس خبرگان
خبر تازه سخنگوی شورای نگهبان از تایید فقها برای پذیرش حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری و پیش از آن، شركت 8 زن در آزمون خبرگان، موضع گیری های منفی و مثبتی را نسبت به حضور زنان در خبرگان به همراه داشت. این موضوع محور خبری برخی مطالب روزنامه های مورد بررسی بود.
اعتماد در شروع گزارش خود از نشست خبری سخنگی شورای نگهبان اینگونه نوشت: ٧ اسفند ٩٤، اگر تا چند ماه پیش تنها منتظر انتخاب نمایندگانی بود كه قوه قانونگذاری كشور را در دست بگیرند، حالا نظاره‌گر انتخابات دیگری شده است. مجلس خبرگان رهبری در پنجمین دوره انتخابات خود، توشه‌ای از آرامش گذشته را به همراه ندارد. در روزهایی كه تنها با اكتفا به همان قانون قبلی، اطلاعیه شورای نگهبان برای شركت در آزمون شهریور ماه، چهره‌های ناشناسی را راهی قم كرد، اعلام حضور چهره‌های شاخص سیاسی، حواشی زیادی را گرد نهاد نظارتی خبرگان رهبری چرخاند. حالا زمان یك ماه و نیمه باقیمانده تا انتخابات، شورای نگهبان را به كانون توجهات تبدیل می‌كند. نهاد نظارتی، این روزها كه ساعات كار شبانه را نیز برای بررسی صلاحیت‌های داوطلبانه در نظر گرفته، پاسخگوی تمام اتفاقاتی است كه در نتیجه دومین اطلاعیه شورای نگهبان شكل می‌گیرد. نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان بعد از گذشت تمام حواشی ایجاد شده، برگزار شد. نجات‌الله ابراهیمیان كه واژه «قانون» همواره كلید واژه پاسخ‌های او بوده و هست در جمع خبرنگاران از تمام روزهای منتهی به انتخابات می‌گوید.
به نوشته اعتماد، حضور بانوان در خبرگان رهبری از دیگر مسائلی بود كه در زمان باقیمانده تا انتخابات می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد. موضوعی كه از همان ابتدا اعتراضاتی را در پی داشته و از سوی برخی علما، فقها و بعضا برخی مراجع با مخالفت‌هایی روبه‌رو شده است. اما با همه این اظهارات شاهد حضور هشت خانم شركت‌كننده در آزمون خبرگان رهبری بوده‌ایم. ابراهیمیان در پاسخ به این سوال كه آیا دعوت به آزمون به این معناست كه شورای نگهبان با حضور زنان در خبرگان رهبری موافقت كرده است، گفت: در مورد تك‌تك داوطلبان خانم اظهارنظر نمی‌كنم. اما برداشت من از رفتار فقها این است كه وقتی آنها دعوت به آزمون می‌شوند یعنی امكان احراز بقیه شرایط هم وجود دارد و آنها می‌توانند فرآیند را پیش ببرند. یعنی این امكان به طور ضمنی پذیرفته شده است.
«ایران» هم در یادداشتی از «جایگاه مبهم بانوان ایرانی در مجلس خبرگان رهبری» سخن گفت و نوشت: به لحاظ تاریخی حضور بانوان در مجلس خبرگان ثبت گردیده و در اولین مجلس خبرگان قانون اساسی كه 28 مرداد 1358 افتتاح شد، خانم «منیره گرجی فرد» به عنوانی یك زن در كنار 74 مرد در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی نقش‌آفرینی نموده‌اند. اما متأسفانه در این دوره از 801 داوطلب مجلس خبرگان، تنها 16 نفر از خانم‌ها داوطلب ورود به این عرصه انتخاباتی بوده و در آزمون ورودی خبرگان شركت كردند كه البته حضور همین تعداد نیز با مخالفت برخی افراد و جناح‌ها روبه‌رو شده است.
به نوشته ایران، با وجود اینكه در قانون اساسی هیچ منعی برای حضور زنان در مجلس خبرگان وجود ندارد، اما استقبال زنان برای كاندیداتوری این انتخابات چشمگیر نبوده است. این مسأله، شاید بیش از هر چیز به خاطر تابوی مردانه بودن این مجلس باشد كه متأسفانه در میان خود بانوان نیز طرفدارانی یافته است و شرایط را برای حذف بی‌هزینه آنان از نهادهای تصمیم گیر كشور، تسهیل می‌نماید. بر این اساس، حضور مؤثر و تلاش‌های هر یك از این 16 خانم علاوه بر برنامه‌ها و استراتژی‌های حزبی، تلاشی مبارك و سرمشقی در جهت ارتقای زنان به جایگاه شایسته خود در عرصه‌های مدیریت كلان كشور و عبور از فرهنگ سیاسی پیروی از مردان و انفعال سیاسی به فرهنگ سیاسی مشاركتی و فعال بوده و لازم است مورد حمایت همه مجریان و رأی‌دهندگان (مردان و زنان) قرار گیرد تا ان‌شاءالله در بلندمدت بتوان زمینه گسترش و تعمیق حضور نیمی از جمعیت كشور را در اداره جامعه فراهم كرد.

*** كمك میلیاردی خیران به بخش سلامت
روزنامه «شهروند» در گزارش امروز خود از میزان كمك خیران سلامت از زمان تاسیس «مجمع خیران» تاكنون در حوزه های بهداشتی و درمانی خبر داد.
به گزارش شهروند، مردم ٤‌ هزار‌میلیارد تومان در مجمع خیران سلامت هزینه كردند؛ حالا مجمع خیران سلامت از طریق ٢٢٠ شعبه‌ای كه دارد، از كمك‌های مردمی برای هزینه در بخش سلامت استقبال می‌كند؛ كمك‌هایی كه بدون دخالت و همراهی دولت جمع‌آوری می‌شود. این بخشی از گزارش دبیر مجمع خیران سلامت كشور در نشست خیران سلامت شهرستان دماوند بود.
به نوشته این روزنامه، «رضا نیری» به فعالیت‌های انجام شده از زمان تأسیس مجمع خیران سلامت در كشور اشاره كرد: از زمانی كه مجمع تشكیل شده تاكنون ٦‌ سال می‌گذرد؛ در این مدت، شعبه‌هایی از مجمع خیران سلامت در دانشگاه و دانشكده‌های كشور ایجاد شده؛ این مجمع با رنگ و بوی مردمی فعالیت‌های خود را در كشور به انجام می‌رساند و به صورت غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیراقتصادی در كشور به ثبت رسیده است. در ابتدا به علت كمبودها و مشكلاتی كه در بخش دارو و درمان وجود داشت، فعالیت‌های خود را از ساخت بیمارستان، درمانگاه، خانه بهداشت و اورژانس جاده‌ای آغاز كردیم كه در این راستا حدود ٤‌ هزار و ٥٠٠ مركز در كشور در طول پنج‌ سال احداث و به دانشگاه‌ها تحویل داده شد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9283**2054