۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۱۷
کد خبر: 81925342
T T
۰ نفر
بازار شيره فروشان (دوشابچي خانا) اروميه ثبت ملي شد

اروميه- ايرنا- معاون اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: بازار شيره فروشان يا همان دوشابچي خانا در اروميه با شماره 31369 در رديف آثار ملي به ثبت رسيد.

محمد فتحي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بازار 'دوشابچي خانا' در ميدان ولايت اروميه داراي 81 متر طول، پنج متر و 30 سانتيمتر عرض و هفت متر و 50 سانتيمتر ارتفاع است.
معاون اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: حدود 70 مغازه در دو طرف اين بازار قرار دارد و قدمت تاريخي آن متعلق به دوره صفويه است.
فتحي بيان كرد: تاكنون در استان آذربايجان غربي دو اثر 'بيدمشك' و 'نقل' اروميه به همراه 16 اثر معنوي ديگر در رديف آثار ملي به ثبت رسيده و چهار اثر ديگر نيز در آستانه ثبت قرار دارد.
وي اظهار كرد: چهار اثر معنوي چاقو سازي، منبت، علم گرداني و واحدهاي سنتي سنجش سطح در استان نيز جزو آثاري كه پرونده آنها براي ثبت ارسال شده است.
معاون اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: پرونده چهار اثر طبيعي استان نيز شامل زرينه رود، چمن متحرك، كوه نبي كندي و كوه ميان تهي برنجه تكاب جزو آثار طبيعي براي ثبت در رديف آثار ملي تهيه و به سازمان ميراث فرهنگي ارسال شده است.
به گزارش ايرنا، دوشابچي خانا يكي از مشهورترين محلات قديمي اروميه به شمار مي رود كه از گذشته هاي دور محل تهيه، فرآوري و فروش لوازم مربوط به تهيه دوشاب در اروميه بوده است.
اين محله امروزه هم گرچه ديگر رونق گذشته در دوشاب پزي را ندارد، اما همچنان افرادي هستند كه به اين امر مشغول هستند.
دوشاب يا همان شيره انگور از جمله فرآورده هاي جانبي انگور محسوب مي شود كه از ديرباز در شهر اروميه و اطراف آن تهيه و توليد مي شود.
آذربايجان غربي و به خصوص شهر اروميه به عنوان يكي از قطب هاي مهم توليد انگور با بيش از 50 رقم انگور، ظرفيت زيادي براي توليد شيره انگور دارد.
شيره انگور توليدي در استان آذربايجان غربي قهوه اي رنگ و تا حدودي شبيه عسل غليظ بوده و مردم استان آن را به همراه كاهو و ماست مصرف مي كنند.
7125/1905/1042
۰ نفر