سیدمهدی حسینی یزدی روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ،موفقیت برجام را به عنوان راهی تازه برای گشایش بانكی و ورود كود، سموم و بذر كیفی از شركت های اصلی دانست و افزود: اكنون پس از لغو تحریم ها ، برندهای اروپایی و امریكایی كه در تولید سم و و كود حرفی برای گفتن دارند و به منزله تولید كننده اصلی محسوب می شوند، ارتباط برقرار خواهد شد و به تدریج بازار كشور از محصولات چینی و هندی تهی می شود.
وی اظهارداشت: چین و هند نیز شركت های تولید كننده خوبی دارند، اما مهم این است كه در زمان تحریم، ایرانی ها از تولید كنندگان مطرح سم و كود خریداری می كردند و یا این كه چین و هندی به دلیل تحریم ها ،محصولات غیركیفی خود را به ایران می فروختند.
حسینی گفت: سال 1375 تمام سموم مورد نیاز كشور از آمریكا و اروپا تامین می شد و در سال 83 نیز این سموم از بخش عمده كشورهای دنیا تامین و وارد، شد.
رئیس انجمن واردكنندگان سم وكود گفت: اكنون 75 درصد كود بخش كشاورزی كشور توسط شركت های دولتی و شبه دولتی وارد می شود كه اغلب آنها كودهای منسوخ شده و تك عنصری است ،درحالی كه در تمام دنیا از كودهای نوتركیب و میكرو استفاده می كنند .
وی اظهارداشت: اكنون كودهای وارداتی نیاز كشور را تامین می كنند و در واقع كودهای مورد مصرف درگلخانه های كشور كودهای تركیبی و میكرو هستند كه از طریق واردات تامین می شوند.
به گفته حسینی ، كود مورد نیاز كشور همگام با كودهای نوتركیب جدید كه در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و براساس نیاز كارشناسی خاك كشاورزی تامین و مصرف شود.
به گفته وی، مصرف سم كشاورزی سالیانه حدود 23 هزارتن است و از این رقم 20 درصد سموم كامل وارداتی و 80 درصد در داخل توسط بخش خصوصی تولید می شود .
حسینی افزود :بیش از سه تا چهار هزار نفر كارشناس در كل كشور برای ترویج و مصرف به بخش كشاورزی كمك می كنند و اكنون تلاش می شود تا سموم كم مصرف شود و میزان خطر كمتری به دنبال داشته باشد.
وی ، تعرفه هفت هزار ریالی واردات هر لیتر سم، ارز آزاد، تعرفه گذاری بالا و ثبت هر نوع سم با هزینه 400 میلیون ریال را از دیگر مشكلات این بخش برشمرد.
این مقام مسئول اظهار داشت : اكنون سموم پر و كم خطر به كشور وارد می شود ،اما مسئولان شرایط را برای ورود سموم كم مصرف با دز پائین و دوره دو تا سه روزه آماده نمی كنند، درحالی كه دولت باید به بخش سم و كود یارانه اختصاص دهد تا با نهاده كیفی با قیمت مناسب در اختیار كشاورزان قرار گیرد.
وی افزود :مصرف سم كشاورزی در ایران از متوسط جهان پائین تر است ، اما درعین حال برخی از كشاورزان مصرف سموم با دز بالا به اشتباه مورد مصرف قرار می دهند .
حسینی هشدار داد : سموم قدیمی و پرخطر برای كشت خیار نباید استفاده شود ، زیرا این سم 14 روز در محصول باقی می ماند ، اما چنانچه از سموم كم مصرف با دز پائین استفاده شود، پس از دو تا سه روز سم از بین می رود و باقیمانده ای نخواهد داشت.
وی، دلیل اصلی باقیمانده سموم در محصولات كشاورزی را عدم استفاده از سموم نسل جدید ذكر كرد و گفت: لازم است نسبت به عقب ماندگی در مصرف سموم در نسل جدید اقدام شود و بخش دولتی اجازه نمی دهد كه یك شركت تولید مشابه آن را وارد كشور سازد و با ایجاد موانع ، امكان واردات آن را دشوار می سازند و یا دوره ورود آن را طولانی مدت می كنند .
به گزارش ایرنا، سومین نمایشگاه تخصصی نهاده های كشاورزی تهران با حضور 100 شركت تولید كننده و واردكننده كود، سم و بذر اصلاح شده از ششم بهمن ماه امسال به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بوستان گفت وگوی تهران برگزار می شود.
اقتصام**9186 ** 1559
رئیس انجمن واردكنندگان سم و كود :
كشاورزی ایران نیازمند كودهای نوتركیب و سموم نسل جدید است
۳۰ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۳۷
کد خبر:
81929093
تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره انجمن واردكنندگان سم و كود ایران گفت: تامین نیاز خاكی و كاهش باقیمانده سموم در محصولات كشاورزی بكارگیری كودهای نوتركیب و سموم نسل جدید كیفی نیاز امروز كشور است.