به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از ياهو نيوز، اين مطالعه نشان مي دهد كه سبزيجات در صورت تفت داده شدن در روغن زيتون طبيعي، نسبت به زماني كه در آب مي جوشند، تركيبات فنولي سلامت بخش خود را بيشتر حفظ مي كنند.
اين مطالعه كه در مجله Food Chemistry منتشر شد، نشان داد كه سبزيجات تفت داده شده در روغن زيتون حاوي ميزان افزايش يافته اي از آنتي اكسيدان ها هستند كه از ابتلا به بيماري هايي كه دوره طولاني دارند، مانند سرطان و ديابت، پيشگيري مي كنند.
محققان دانشگاه گرانادا در اين مطالعه، با استفاده از دستورهاي غذايي سنتي اسپانيايي، 120 گرم سبزيجات مورد استفاده در رژيم غذايي مديترانه اي را مانند سيب زميني، كدو تنبل، گوجه فرنگي و بادمجان پختند.
محققان اين سبزيجات را به سه روش مختلف تفت دادن در روغن زيتون، جوشاندن در آب و جوشاندن در مخلوط آب و روغن زيتون تهيه كردند.
نتايج اين مطالعه نشان داد كه سبزيجات پخته شده در روغن زيتون حاوي چربي زياد و رطوبت كم بودند، كيفيتي كه در ساير روش هاي پخت سبزيجات مشاهده نشد.
نتايج اين مطالعه نشان داد كه تفت دادن سبزيجات ميزان تركيبات فنولي آنها را افزايش مي دهد. اين تركيبات، شايع ترين آنتي اكسيدان ها هستند و از ابتلا به بيماري هايي مانند سرطان، ديابت و كاهش بينايي پيشگيري مي كنند.
پروفسور كريستينا سانچز از محققان در اين مطالعه گفت: مي توانيم تاييد كنيم كه تفت دادن در روغن زيتون روشي است كه بيشترين ميزان افزايش فنوليك را موجب مي شود. با سرخ كردن، فنول هاي سالم از روغن به سبزيجات منتقل مي شود اما جوشاندن سبزيجات در آب در برخي موارد ويژگي هاي تقويت سلامتي آنها را كاهش مي دهد.
علمي**2038**2017
تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه تفت دادن سبزيجات در روغن زيتون، از آب پز كردن آنها سالم تر است و حتي مي تواند از ابتلا به سرطان پيشگيري كند.