روحانی كه در این سفر وزیران امور خارجه، نفت، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، رییس كل بانك مركزی، رییس دفتر رییس جمهوری و دستیار ویژه رییسجمهور او را همراهی می كردند، صبح دوشنبه وارد فرودگاه «چامپینو» شهر رم شد و مورد استقبال «پائولو جنتیلونی» وزیر امور خارجه ایتالیا قرار گرفت.
رییس جمهوری كشورمان پیش از عزیمت به ایتالیا به عنوان نخستین مقصد این سفر چهار روزه در فرودگاه مهرآباد در تشریح اهداف سفرش به خبرنگاران گفت كه این سفر در مقطع بسیار مهمی از تاریخ ایران پس از برجام اتفاق می افتد تا با برقراری تعامل بیشتر با كشورهایی كه در گذشته روابط خوبی با ایران داشتهاند، دو سند مهم به عنوان سند نقشه راه میان مدت و بلندمدت همكاریهای تهران با ایتالیا و فرانسه مورد بررسی و توافق قرار گیرد.
امضای تفاهم نامه با مؤسساتی كه بیمه صادراتی را تضمین میكنند، جذب فناوریهای نوین، گفت وگو با فعالان اقتصادی و سیاسی دو كشور برای امضای اسنادی در بخشهای مختلف اقتصادی، ترمیم سیستم حمل و نقل و نوسازی ناوگان هوایی و نیز ریل لوكوموتیو و خودرو، آغاز همكاری با طرف های ایتالیایی و فرانسوی در بخشهای مختلف صنعت و معدن، دانشگاهی، كشاورزی، فرهنگی، مبادلات علمی و فرهنگی، گردشگری و تجهیزات پزشكی و محیط زیست از جمله اهداف این سفر بود.
*** سفر به ایتالیا
* استقبال رسمی توسط همتای ایتالیایی روحانی و مذاكره دو رییس جمهور
دكتر روحانی كه به دعوت 'سرجو ماتارلا' رییسجمهوری ایتالیا به آن كشور سفر كرد، ابتدا در كاخ موزه شهرداری رم مورد استقبال وی قرار گرفت و پس از یك مذاكره طولانی، در ضیافت شامی كه به افتخار رییس جمهوری ایران و هیات همراه برگزار شده بود، شركت كرد.
روحانی در این دیدار علاوه بر گفت وگو در باره مقوله های فوق، با همتای خود در باره بسیاری از مسائل منطقه ای، از جمله مبارزه با تروریسم، خشونت و افراطی گری مذاكره و رایزنی كرد.
رییس جمهوری ایتالیا نیز در این دیدار ابزار رضایت و خشنودی ایتالیا از توافق هسته ای و پایان تحریم ها علیه ایران، از آغاز دور جدید همكاریهای پرشتاب ایتالیا با ایران به ویژه در بخشهای اقتصادی خبر داد و خاطرنشان ساخت: شركتهای مختلف صنعتی و تجاری ایتالیا بسیار مشتاق حضور و همكاری با ایران هستند. ما با سرمایه گذاری و حضور فعالانه به دنبال جبران عقب ماندگی ها و فرصتهایی هستیم كه تحریمها آنها را از ایتالیا گرفتند.
وی با اشاره به بحرانهای موجود در عراق، سوریه، افغانستان و شمال آفریقا تصریح كرد: ایتالیا نقش ایران برای حل و فصل این بحرانها و ثبات منطقه را موثر می داند و روی آن حساب ویژه ای باز می كند.
دكتر روحانی در پایان این دیدار از رییس جمهور ایتالیا برای سفر به كشورمان دعوت كرد كه مورد استقبال سرجیو ماتارلا قرار گرفت.
* دیدار با نخست وزیر ایتالیا و امضای 14 سند همكاری مشترك
بعد از ظهر همان روز بود كه رییس جمهوری اسلامی ایران به دیدار 'متئو رنتسی' نخست وزیر ایتالیا رفت و در محل كاخ موزه شهرداری رم بوسیله گارد احترام استقبال رسمی وی قرار گرفت و پس از یك گفت وگو و مذاكره طولانی، هر دو در مراسمی شركت كردند كه 14 سند رسمی همكاری دو جانبه در حضور آنها امضا شد.
این 14 سند در حوزه هایی چون: حمل و نقل، راه آهن و ریل، همكاریهای آموزشی و پزشكی، بازرگانی، ایمنی، همكاریهای بندری، كشاورزی، قرنطینه و حفظ نباتات، پزشكی و دارویی بود.
آنها پس از امضای اسناد توسعه همكاریهای تهران – رم و با شركت در یك كنفرانس مطبوعاتی مشترك، در ضیافت شام نخست وزیر نیز حضور یافتند.
* حضور در نشست فعالان اقتصادی ایرانی و ایتالیایی
حجت الاسلام والمسلمین روحانی كه گروهی از فعالان بخش خصوصی ایران نیز وی را در سفر به رم همراهی می كردند، صبح سه شنبه در دومین روز سفر در نشستی با فعالان اقتصادی، بازرگانان ایرانی و ایتالیایی در رم، با تاكید بر اینكه تهران در همكاریها و سیاست اقتصادی خود، پیگیر یك همكاری و مشاركت برد – برد است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان امن ترین و باثبات ترین كشور منطقه، پذیرای كارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی و از جمله ایتالیایی است.
از محورهای اصلی اظهارات وی در این نشست می توان از 'ایران امن ترین و با ثبات ترین كشور منطقه است'، 'اقتصاد ایران، اقتصادی بكر و نوظهور است'، 'آماده ایم تا پذیرای سرمایه گذاران خارجی در ایران باشیم'، 'در اقتصاد باید سیاست برد- برد را دنبال كنیم' و 'توسعه و اشتغال راه اصلی مبارزه با تروریسم است' نام برد.
در این نشست 'پائولو جنتیلونی' وزیر خارجه این كشور نیز سفر دكتر روحانی به كشورش پس از برجام را دارای ارزش تاریخی دانست و گفت: امروز شركتهای مختلف اقتصادی ایتالیا اشتیاق فراوانی دارند كه سطح مناسبات و همكاریهای خود را با جمهوری اسلامی ایران هر چه بیشتر ارتقاء دهند.
*** سفر به واتیكان
* دیدار با پاپ، رهبر كاتولیك های جهان
رییس جمهور پیش از ظهر سه شنبه وارد واتیكان مقر رهبر كاتولیك های جهان شد و پس از انجام مراسم استقبال رسمی از سوی سراسقف گئورك رییس تشریفات دربار پاپ، با پاپ فرانسیس و مقامات واتیكان دیدار و گفت وگو كرد.
از محورهای سخنان دكتر روحانی در این دیدار: 'ایمان به همه پیامبران الهی آموزه اسلام است'، 'اسلامهراسی و توهین به مقدسات كمك به تروریسم است' و 'تاكید بر صلح محور بودن ادیان الهی' بود.
در حالی كه پاپ نیز خطاب به دكتر روحانی، احترام به مقدسات ادیان را لازمه كمك به صلح و معنویت در جامعه جهانی دانست و از وی خواست برایش دعا كند و دكتر روحانی نیز گفت ما همه محتاج دعا هستیم.
دكتر روحانی همچنین با نخست وزیر واتیكان «پیئترو پارولین» نیز دیدار و در خصوص روابط دو جانبه، مسایل منطقه ای و جهانی گفت وگو كرد.
* دیدار با ایرانیان مقیم ایتالیا
رییس جمهور شامگاه سه شنبه به دیدار هموطنان ایرانی مقیم ایتالیا شتافت و با محورهایی چون: 'همه ما به ایرانی بودن خود افتخار می كنیم'، 'قدردانی از هدایتهای رهبری، ایستادگی مردم و تلاشهای تیم مذاكره كننده هسته ای' و 'قدرتها اعتراف دارند كه حل مسائل منطقه بدون حضور ایران ممكن نیست' در میان آنها سخنرانی كرد.
دكتر روحانی در این دیدار اظهار امیدواری كرد كه روزها و شرایط بهتری پیش روی ملت ایران باشد و همه اطمینان داشته باشند كه سالهای آینده بسیار بهتر از گذشته خواهد بود.
* كنفرانس خبری در رم
رییس جمهوری كشورمان صبح روز چهارشنبه در كنفرانس خبری كه عمده خبرنگاران رسانه های فعال در ایتالیا در آن حضور داشتند، گفت: روابط اقتصادی سنتی و خوب ایران با كشورهای اروپایی، با اعمال تحریم ها دچار مشكل شد و عملا این تحریمها باعث شد تا اروپایی ها از فعالیت در بازار ایران محروم شوند اما اكنون شرایط برای یك همكاری اقتصادی پرسود و بر پایه شرایط برد – برد میان ایران و كشورهای اروپایی مهیا است.
از دیگر محورهای سخنان وی در این كنفرانس و پاسخ های وی به خبرنگاران می توان از: 'شعاع طرح های مشترك اقتصادی ایران و ایتالیا فراتر از دو كشور و به نفع منطقه خواهد بود'، 'كلید برقراری رابطه ای غیرخصمانه و بدون تنش میان آمریكا و ایران، نه در تهران بلكه در واشنگتن است'، 'دوران تحریم، دوران باخت – باخت برای روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا بود'، 'خواست ما سرمایهگذاری مشترك، انتقال فناوری و صادرات محصولات مشترك به منطقه وجهان است'، 'آمریكاییها دست از تخاصم بردارند و به جای نگاه به گذشته به آینده بنگرند'، 'مسئولان آمریكایی منطقیتر بیندیشند و دریابند كه مسایل منطقه خاورمیانه بدون حضور، همفكری و نقشآفرینی ایران قابل حل و فصل نیست' و 'شرایط داخلی عربستان را درك میكنیم اما باید در شرایط سخت، مسیر درست را انتخاب كنند' نام برد.
* بازدید از مجموعه تاریخی كولوسئوم رم
دكتر روحانی پیش از ظهر چهارشنبه از مجموعه تاریخی «كولوسئوم» كه از آثار باقیمانده از دوره امپراطوری روم باستان است، بازدید كرد و با توضیحات مسئول این مجموعه با ارزش تاریخی، در جریان تاریخچه آن قرار گرفت.
* صدور بیانیه مشترك
در پایان سفر وی به ایتالیا 'نقشه راه گسترش همكاریهای همه جانبه ایران و ایتالیا در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، توریسم و علمی و فناوری ' در قالب بیانیه ای منتشر شد كه در مجموع 5 بند این بیانیه موبوط به همكار های سیاسی، 8 بند مربوط به همكاری های اقتصادی، 6 بند در حوزه گردشگری و فرهنگی و 3 بند نیز در باره همكار های علمی و فناوری تنظیم شده بود.
* ترك ایتالیا
رییس جمهور اسلامی ایران روز چهارشنبه به سفر رسمی خود به جمهوری ایتالیا پایان داد و رم را به مقصد پاریس؛ پایتخت فرانسه، ترك كرد.
دكتر روحانی پیش از ترك رم در گفت و گویی با خبرنگاران تاكید كرد كه شعاع طرح های مشترك اقتصادی ایران و ایتالیا فراتر از دو كشور و به نفع منطقه خواهد بود.
* ورود به پاریس
دكتر حسن روحانی كه به دعوت رسمی «فرانسوا اولاند» رییس جمهوری فرانسه به این كشور سفر كرد، عصر چهارشنبه به وقت محلی وارد پاریس پایتخت شد و در فرودگاه بورژه پاریس در جمع خبرنگاران بر آغاز فصل جدید روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا از جمله فرانسه تاكید كرد.
* دیدار با روسای شركت های مهم فرانسوی
دكتر روحانی در دیدار عصر چهار شنبه با روسای شركتهای مهم فرانسوی كه با حضور وزرای امور خارجه و اقتصاد فرانسه برگزار شد، تصریح كرد كه هیچ مانعی برای همكاری شركتهای فرانسوی و ایرانی وجود ندارد و تهران از ورود سرمایه و تكنولوژی و ایجاد بازارهای مشترك در منطقه و جهان استقبال میكند.
از جمله محورهای سخنان رییس جمهور د این نشست اقتصادی: 'مانعی برای همكاری شركتهای فرانسوی و ایرانی وجود ندارد'، 'از ورود سرمایه و تكنولوژی و ایجاد بازارهای مشترك استقبال میكنیم'، ' همكاری ایران و فرانسه موجب رفاه و توسعه دو ملت است' و همچنین تشریح مزیت های بازار اقتصادی ایران برای سرمایه گذاران اروپائی بود.
در این دیدار همچنین 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه با اظهار خرسندی از سفر دكتر روحانی به پاریس، اظهار داشت: دو كشور همكاریهای تاریخی با یكدیگر داشتند و امروز باید مجدداً فصل جدیدی را در همكاریهای خود آغاز كنیم و در تمامی سطوح روابط خود را گسترش دهیم.
در ادامه این مراسم 'امانوئل ماكرون' وزیر امور اقتصادی فرانسه نیز با ابراز خوشحالی از دیدار رییس جمهوری كشورمان و خیر مقدم به ایشان و هیات همراه، اظهار داشت: فرانسه با برخورداری از استقلال سیاسی یك بسیج عمومی در بین شركتهای بزرگ اقتصادی و صنعتی برای همكاری با ایران تشكیل داده تا روابط اقتصادی دو كشور حیات و پویایی گذشته خود را به دست بیاورد.
در این نشست كه روسای شركتهای توتال، ایرباس، اورنج، سانوفی، پژو سیتروئن و تالس نیز حضور داشتند، آقای پیرگاتاز رییس سندیكای كارفرمایان فرانسه كه به نوعی رییس پارلمان بخش خصوصی اقتصادی این كشور است، ضمن خیرمقدم و گرامی داشتن حضور رییس جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه، گفت: روسای شركتهای فرانسوی كه در این نشست حضور دارند، هر یك در بالاترین سطح جهانی قرار دارند و امیدوارند كه در دوران رفع تحریمها سطح روابط با شركای ایرانی خود را ارتقا دهند.
رییس سندیكای كارفرمایان فرانسه با اشاره به آغاز سفر هیأتهای اقتصادی فرانسوی به ایران از فوریه 2014 برای از سرگیری روابط پس از پایان تحریمها، اظهار داشت: در مذاكراتی كه بین فعالان اقتصادی دو كشور انجام شده ما از علایق متقابل مطلع شده و مصمم به گسترش هر چه بیشتر روابط هستیم.
در ادامه این مراسم تعدادی از روسای شركتهای فرانسوی در سخنان كوتاهی بر تمایل و علاقه شدید خود برای مشاركت در عرصههای سرمایهگذاری، صنعتی و خدماتی ایران تأكید كردند.
نائب رییس شركت مدُف بین الملل فرانسه گفت: در چارچوب مدُف آمادگی داریم همكاریهای خود را با ایران از سر گرفته و سطح این همكاریهای را هر چه بیشتر گسترش دهیم.
رییس شركت توتال نیز ضمن خوشآمدگویی به دكتر روحانی گفت: توتال شركتی است كه سالها در ایران فعالیت داشته و امروز با لغو تحریمها ، زمینههای خوبی برای فعالیت این شركت در بخشهای مختلف انرژی مهیا شده كه آمادگی كامل داریم در این عرصهها با ایران همكاری كنیم.
رییس شركت ایرباس نیز با تأكید بر علاقمندی این شركت برای حضور و فعالیت در بازار ایران، گفت: ایرباس به دنبال تأمین نیازهای ایران در زمینه هوایی است و آمادگی داریم خطوط هوایی ایران را هرچه سریعتر تجهیز و در زمینه خدمات آموزشی و تعمیر و نگهداری نیز همكاری كنیم.
رییس شركت سیو كه در زمینه ساخت كارخانههای صنعتی فعالیت میكند، گفت: اولین شركتی بودیم كه كارخانه شیشه اتومبیل را در ایران راهاندازی كردیم و امروز به دنبال همكاری و مشاركت با شركتهای ایران برای ساخت كارخانههای صنعتی مورن هستیم و افتخار داریم كه از پویایی كشور ایران بهرهمند شویم و با راهاندازی شركتهای محلی جای پایی در بازار منطقه برای خود ایجاد كنیم.
همچنین رییس شركت بزرگ ساختمانی فرانسه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی و رضایت از آغاز همكاری با ایران گفت: برای بازگشت به ایران احساس افتخار میكنیم و مذاكرات زیادی با شركتهای مختلف ایرانی داشتیم و تمایل داریم هر چه زودتر فعالیتها و همكاریهای خود را با ایران آغاز كنیم.
نماینده شركت رنو نیز در سخنانی با اشاره به تاریخچه روابط این شركت با ایران، گفت: ایران جزو شركتهایی نادری در دنیا است كه از صنعت اتومبیل ملی برخوردار است و ایران جایگاه استراتژیكی در برنامههای رنو دارد، شركت ما هیچگاه به تعهدات خود پشت پا نزده است و مایل هستیم با تمامی كارخانههای اتومبیلسازی ایران همكاری خود را تقویت كنیم.
در ادامه این مراسم رییس شركت سوئز فرانسه كه در زمینه محیط زیست فعالیت میكند، با تأكید بر تمایل شدید شركت خود برای همكاری با ایران گفت: ما میتوانیم در زمینه تأمین و استفاده بهینه از منابع آبی و نمكزدایی در ایران فعالیت كنیم و از اینكه میتوانیم همكاریهای خود را با ایران از سر بگیریم بینهایت خوشحال و راضی میباشیم.
رییس شركت اورنج فرانسه نیز تجربه فعالیتهای مخابراتی شركت خود با ایران را مورد تأكید قرار داد و گفت: شركت ما همیشه خواهان توسعه همكاریها با ایران بوده و هیچ محدودیتی برای همكاری با شركتهای ایرانی و انتقال تكنولوژی و فناوری به ایران نداریم.
رییس شركت آلستوم نیز در سخنانی با خیرمقدم به دكتر روحانی گفت: شركت ما در زمینه لوكوموتیوسازی و راهآهن جزو شركتهای بزرگ دنیا است و تمایل داریم، ضمن سرمایه گذاری تكنولوژیهای خود را در اختیار ایران قرار دهیم.
رییس شركت ساژیم نیز از تمایل شركت خود برای همكاری در زمینه پایانههای بندری و همكاری دریایی با ایران خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم با توجه به برخورداری از دانش فنی بالا در زمینههایی كه از تخصص لازم برخوردار هستیم با ایران مشاركت داشته باشیم.
* دیدار با رییس مجلس سنای فرانسه
دكتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در ادامه سفر به فرانسه و در دیدار 'ژرار لارشه' رییس مجلس سنای این كشور، با تاكید بر ضرورت استفاده از فرصت پس از برجام، افزود: در سالهای تحریم ظالمانه و نادرست، دو ملت ایران و فرانسه متضرر شدند و امروز باید تلاش كنیم با برقراری روابط گسترده و نزدیك، عقب ماندگی های گذشته را جبران كنیم.
محورهای سخنان وی در این دیدار 'زیان دو ملت از تحریم باید در دوران پساتحریم جبران شود'، 'برجام نقش قدرتمند مذاكره و دیپلماسی را ثابت كرد' و 'حمایت از گسترش روابط پارلمانی ایران و فرانسه' بودند درحالی كه رییس مجلس سنای فرانسه نیز گفت: 'به نقش سازنده ایران در حل و فصل مسائل منطقه ای اعتماد داریم و مصمم به توسعه روابط با ایران هستیم'.
* دیدار با ایرانیان مقیم فرانسه
وی همچنین پس از دیدار با رییس مجلس سنای فرانسه، در سخنانی در جمع ایرانیان مقیم فرانسه، با تاكید بر اینكه همه ایرانیان در هر كجای كشور و جهان برای پیروزی ها دست به دست هم دادند و همه به ایرانی بودن مان افتخار می كنیم، گفت: امروز هم ایرانیان در همه نقاط جهان دارای اندیشه بلند، فكر و نبوغ بوده و در خدمت بشریت هستند.
* شركت در مراسم تشریفاتی استقبال رسمی
مراسم استقبال رسمی از رییس جمهوری اسلامی ایران صبح پنجشنبه به وقت محلی در مجموعه تاریخی اینولید پاریس با حضور گارد سواره كار مخصوص رییس جمهوری فرانسه احترام و رژه یگان نمونه آغاز شد و تا میدان كنكورد پاریس ادامه یافت و پس از آن از سوی فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه در كاخ الیزه مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
پس از آن مذاكرات خصوصی روسای جمهور دو كشور، مذاكره هیاتهای عالیرتبه، امضای اسناد همكاری میان دو كشور و نشست خبری روسای جمهوری ایران و فرانسه برگزار شد.
* دیدار با مدیركل یونسكو
دكتر روحانی صبح پنجشنبه به وقت محلی در دیدار با خانم 'ایرینا جئورجیوا بوكووا' مدیر كل و دیگر مقامهای ارشد یونسكو، ضمن تشكر از تلاشهای این سازمان برای صیانت و معرفی آثار فرهنگی كشورمان، گفت:متأسفانه آثار فرهنگی و باستانی منطقه ما توسط تروریستها در حال نابودی است و ویران شدن و نابودی این آثار، ویرانی هویت مذاهب، فرهنگها و اندیشهها است.
دهه هشتم حیات یونسكو، روی مبارزه با خشونت و حفظ میراث فرهنگی از گزند تروریستها، متمركز شود و لزوم استفاده از ظرفیت های فرهنگی جهت مقابله با افراطی گری از جمله محورها و بخش های مهم این دیدار بود.
'ایرینا جئورجیوا بوكووا' مدیر كل یونسكو نیز در این دیدار، تخریب میراث فرهنگی در برخی از كشورهای منطقه توسط تروریستها را حركتی سازماندهی شده و یك تراژدی بشری نامید و گفت: ما در یونسكو به مسئولیت بزرگی كه در قبال این جنایات داریم، واقف هستیم و میدانیم كه یكی از اهداف تروریستها، قطع ارتباط فرهنگی جوامع با یكدیگر و گذشتهشان است.
در پایان این مراسم نیز مدیر كل یونسكو، چهار لوح ثبت آثار ایران در فهرست میراث جهانی و حافظه جهانی یونسكو را به دكتر روحانی هدیه داد.
این الواح شامل شوش و چشم انداز میمند به عنوان دو اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی و كلیات سعدی و مسالك المالك استخری به عنوان دو اثر ثبت در حافظه جهانی یونسكو بود.
* شركت در نشست فعالان اقتصادی و بخش خصوصی فرانسه در مدف
حجتالاسلام والمسلمین روحانی روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست فعالان اقتصادی و بخش خصوصی ایران و فرانسه كه در محل انجمن كارآفرینان فرانسه (مدف) و با حضور نخست وزیر فرانسه و رییس مدف برگزار شد، تصریح كرد: پیام این گردهمایی،اعلام اراده جدی دو طرف، چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی، برای گسترش همكاریهای اقتصادی است.
'اراده سیاسی دو كشور پشتوانه همكاریهای اقتصادی میان بخش های دولتی و خصوصی است/ تحریم سیاستی شكست خورده و بی نتیجه است / نخست وزیر فرانسه: بیشترین ضرر را از تحریم ایران متحمل شدیم/ مصمم به توسعه روابط هستیم' از جمله محورهای اصلی این دیدار بود.
'مانوئل كارلوس ولس' نخست وزیر فرانسه نیز در این نشست با اشاره به سوابق همكاری مثبت و تاریخی دو كشور، گفت: بیشترین ضرر را از تحریم ایران متحمل شدیم. و توافق هستهای باب جدیدی را در روابط دو كشور میگشاید و فرانسه خواهان همكاریهای همه جانبه با ایران است.
رییس انجمن كارآفرینان فرانسه (مدف) نیز در این نشست بر لزوم توسعه همه جانبه همكاری بخشهای خصوصی ایران و فرانسه در عرصههای مختلف بویژه پروژههای زیرساختی را مورد تأكید قرار داد و تصریح كرد: در هفته های آتی اولین پرواز مستقیم ایرفرانس هواپیمایی فرانسه به تهران انجام میشود كه نشانهای از آغاز عملی اقدامات برای گسترش روابط دو كشور خواهد بود.
محسن جلالیپور رییس اتاق ایران نیز در این نشست، گفت: منطق سیاسی كه در دوران تحریم حاكم بود، به اعتماد ایرانیها لطمه زد كه لازم است این اعتماد بازسازی شود.
در پایان این نشست سه سند همكاری در عرصههای خودروسازی، بهداشت و سلامت و كشاورزی بین بخشهای خصوصی دو كشور به امضاء رسید.
* مذاكره رییسان جمهور ایرامن و فرانسه در كاخ الیزه
همچنین در آیین استقبالی كه بعد از ظهر پنجشنبه در مجموعه كاخ الیزه برگزار شد، فرانسوا اولاند و دكتر روحانی هیأتهای عالیرتبه همراه را به یكدیگر معرفی كردند و سپس بلافاصله وارد محل مذاكرات دوجانبه شدند.
* در جمع اندیشمندان و محققان فرانسوی
دكتر روحانی روز پنجشنبه و در جریان دومین روز از سفر به فرانسه، در جمع اندیشمندان و محققان سیاسی و بینالمللی مؤسسه امور بینالملل ایفری نیز گفت: مشخص است كه چه كسانی نفت داعش را خریداری میكنند و این نفت به كدام پالایشگاهها منتقل میشود و یا چه كسانی تسلیحات پیشرفته را در اختیار داعش قرار میدهند. اما سوال این است كه چرا در مقابل اینگونه اقدامات سكوت شده و مبارزه جدی برای ریشهكنی تروریسم آغاز نمیشود.
'نباید برای منافع زودگذر، در برابر حامیان گروه های تروریستی سكوت كرد/ استفاده ابزاری از تروریسم، بازی با نارنجك بدون ضامن است/جهل و فقر عامل اصلی خشونت و افراطگرایی است'، از جمله محورهای اظهارات وی در این نشست بود.
* امضای 20 سند همكاری دوجانبه
عصر پنج شنبه همچنین 20 سند همكاری با عنوان افق و نقشه راه همكار های دوجانبه با حضور دكتر روحانی و فرانسوا اولاند در كاخ الیزه امضاء شد تا راه را برای تحركی چشمگیر در روابط سیاسی، اقتصادی ،فرهنگی و علمی، تهران – پاریس در دوره پسابرجام بگشایند.
این اسناد شامل یادداشت تفاهم همكاری در زمینه ارتباطات، محیط زیست، توسعه پایدار و آب و هوا، گردشگری، بهداشت و دارو، تحقیقات كشاورزی، مواد غذایی و جنگلداری، آموزش عالی و تحقیقات، حمل و نقل، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با موزه لوور، حمل و نقل هوایی با مدیرعامل ایرباسٰ توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) می شد كه توافق برای خرید 118 هواپیمای مسافربری تجاری را رییس هیات مدیره و مدیرعامل ایران ایر و مدیرعامل ایرباس در این نشست امضا كردند.
توافق بین كمپانی ملی نفت ایران و كمپانی توتال توسط مدیركل شركت ملی نفت ایران و رییس استحصال توتال امضا شد.
* دیدار با مدیران عامل توتال و ایرباس
صبح پنج شنبه بود كه رییس جمهوری 'پاتریك پویان' مدیر عامل شركت نفتی توتال و 'فابریس برژیه' مدیر عامل شركت هواپیمایی ایرباس فرانسه را به طور جداگانه در محل اقامت خود در پاریس به حضور پذیرفت.
* دیدار با هیات های عالی رتبه فرانسه و رییس جمهور آن كشور
دكتر روحانی و فرانسوا اولاند همتای فرانسوی اش عصر پنجشنبه نیز در نشست هیات های عالیرتبه دو كشور در پاریس تاكید كردند كه باید آینده روابط دو كشور بر پایه ای مستحكم بنا شود تاهر دو ملت از آن سود ببرند.
دكتر روحانی: زمان برای جبران گذشته و گسترش همكاریها مهیا است/ تاكید بر همكاری های مشترك منطقه ای و مبارزه با تروریسم/ مصمم به گشودن فصل تازه ای در روابط تهران – پاریس هستیم/ بنای آینده روابط دو كشور بر پایه های مستحكم
اولاند: می خواهیم آینده بهتری را در روابط دو كشور بسازیم/ در عمده مسایل منطقه ای و بین المللی با ایران همفكر هستیم
* شركت در كنفرانس خبری در پاریس
روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه عصر پنج شنبه پس از امضای 20سند همكاری میان دو كشور ، در یك كنفرانس خبری گفتند كه امضای این اسناد بیانگر اراده جدی و مصمم تهران – پاریس برای همكاری های مشترك است.
دكتر روحانی: همكاریهای ایران و فرانسه در همه عرصه های اقتصادی، علمی و فرهنگی تعمیق می یابد/ما نمیتوانیم درباره مردم سوریه تصمیمگیری كنیم / اولاند: تحكیم روابط تهران و پاریس به نفع دو ملت، منطقه و جهان است/ فرانسه برای عملیاتی كردن همه توافقات اهتمام ویژه دارد
فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه نیز در ادامه این نشست خبری با اظهار خوشحالی از سفر دكتر روحانی به فرانسه ،مذاكرات و توافق به دست آمده را بسیار مثبت و سازنده توصیف كرد و گفت: تحكیم روابط تهران و پاریس به نفع دو ملت، منطقه و جهان باشد و در عین حال دو كشور در مبارزه با تروریسم نیز اهداف مشترك دارند.
* ترك پاریس
دكتر حسن روحانی سرانجام شب پنج شنبه در حالی این سفر چهار روزه را با ترك پاریس به مقصد تهران به پایان رساند كه رسانه های جهان و تحلیلگران و كارشناسان اقتصادی پیشاپیش، چشم به این سفر دوخته و در انتظار نتیجه دیدارهای مقامات دو كشور و نیز فعالان بخش خصوصی آنها به ویِه نتیجه امضای اسناد همكاری در زمینه صنعت خودروسازی و هواپیمایی دو كشور هستند.
اروپام**1378**1144
تهران – ایرنا - دكتر حسن روحانی یازدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران دوشنبه گذشته در صدر یك هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به كشورهای اروپایی ایتالیا و فرانسه سفر كرد تا بتواند از فضای پس از تحریم ها برای رشد و توسعه و اشتغالزایی ایران استفاده كند.