به گزارش ایرنا، حمایت برخی از كشورها از گروه های تروریستی از جمله داعش به گونه های مختلف برای رسیدن به اهداف سیاسی یا اقتصادی افزون بر قربانی شدن هزاران نفر موجب آواره شدن بیش از یك میلیون نفر شده كه اكنون اروپا قادر به پذیرفتن آنان نیست.
تصمیم های برلین و وین برای افزایش تدابیر امنیتی مرزی و جلوگیری از ورود آوارگان جنگی، معضل بزرگی برای كشورهای بالكان بوجود آورده و اسلوونی و كرواسی اخیرا اعلام كرده اند كه اگر اتریش محدودیت ورود آوارگان را به اجرا بگذارد این دو كشور نیز مجبور به انجام چنین اقدام هایی خواهند شد.
میرو سرار نخست وزیر اسلوونی گفته است كه اگر اتریش محدود كردن تعداد پناهجویان را عملی كند، لیوبلیانا نیز همین اقدام را فورا در مرزهای خود با كرواسی به اجرا در می آورد.
سرار در مصاحبه با خبرگزاری دولتی اسلوونی گفت: اقدام اتریش در محدود كردن ورود آوارگان به این معنا خواهد بود كه اسلوونی نیز باید كنترل در مرزهای خود را در هفته و ماه های آینده افزایش دهد.
وی همچنین گفت كه اگر توافقی در باره محدود كردن ورود پناهجویان در جنوب اسلوونی حاصل شود، دیگر نیازی نیست كه اتریش شدیدا تعداد آوارگان جنگی را محدود كند.
نخست وزیر اسلوونی همچنین به نشست سران كشورهای عضو اتحادیه اروپا كه هفته آینده در باره بحران مهاجرین تشكیل می شود اشاره و ابراز امیدواری كرد كه برای حل این بحران تصمیم مشتركی به منظور كنترل مرزهای خارجی اتخاذ كند.
وی همچنین با تاكید بر اینكه اروپا باید مهاجرینی را بپذیرد كه واقعا به حمایت و حفاظت بین المللی نیاز داشته باشند، به پیشینه همكاری ضعیف اسلوونی با كرواسی در مورد مهاجرین اشاره كرد و گفت كه اكنون حكومت لیوبلیانا با دولت جدید كرواسی در رابطه با بحران مهاجرین همكاری خوبی دارد.
كرواسی با كمك گرفتن از كمیساریای سازمان ملل در مرزهای خود با صربستان مهاجرین غیر قانونی خارج از مناطق جنگی را شناسایی كرده و آنها را بر می گرداند و همین اقدام نیز در یونان به اجر در آمده است.
میركو كوواچ وزیر امور خارجی و اروپایی كرواسی نیز در گفت وگو با تلویزیون RTL این كشور گفت كه اگر اتریش مرزهای خود را بر آوارگان جنگی مسدود كند، اسلوونی نیز این كار را انجام خواهد داد و سپس كرواسی هم مجبور به انجام چنین اقدامی خواهد شد.
وی افزود كه گزینه كرواسی همكاری موثر با اسلوونی، صربستان، مقدونیه، یونان، اتریش و آلمان است ولی اگر اتریش مرزهای خود را ببندد، طبیعی خواهد بود كه اسلوونی نیز این كار را خواهد كرد و سپس كرواسی هم مجبور می شود.
كوواچ اشاره كرد كه اگر تغییری ذر مسیر مهاجرین از بالكان به سوی غرب صورت بگیرد، كرواسی مجبور می شود كه مرزهای خود با صربستان را ببندد و صربستان نیز مرزهای خود با مقدونیه را مسدود خواهد كرد.
دولت اسلوونی نیز اعلام كرده كه این كشور از هفته آینده فقط به مهاجرینی اجازه خروج از این كشور را می دهد كه از مناطق جنگی باشند و این نصمیم را به دیگر كشورها كه در مسیر عبور مهاجرین در بالكان قرار دارند، اطلاع داده است.
ایویتسا داچیچ معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه صربستان اتحادیه اروپا را در رابطه با بحران آوارگان جنگی به وحدت و یكپارچگی فراخواند و گفت كه اگر اتریش و دیگر كشورهای در بالكان كه در مسیر مهاجرین قرار دارند مرزهای خود را ببندند صربستان نیز مجبور به انجام دادن اقدامی مشابه خواهد شد.
داچیچ با اشاره به اینكه صربستان تا كنون در مقابل آوارگان جنگی رفتار خوب و شایسته ای داشته و از تمام دنیا ستایش شده است، افزود كه سال گذشته بیش از 600 هزار آواره جنگی از طریق این كشور عبور كرده اند و بلگراد اكنون بخاطر ناهماهنگی اتحادیه اروپا در این مورد نگران است.
مقدونیه كه از كشورهای محل عبور آوارگان جنگی در منطقه برای رسیدن به كشورهای شمالی اتحادیه اروپا قرار دارد با مشكلات زیادی در رابطه با آوارگان جنگی مواجه است و تا كنون درچند نوبت به دلایل مختلف مرزهای خود را روی مهاجرین بسته است.
حكومت مقدونیه با كشیدن دیوار در مرز با یونان سیاست محدود كردن ورود آوارگان جنگی و مهاجرین غیرقانونی را پیشه كرده است.
مجارستان عضو اتحادیه اروپا و از جمله كشورهای مسیر عبور آوارگان جنگی برای رسیدن به شمال اروپا هم سال گذشته به علت مشكلات متعدد مرزهای خود را نخست با صربستان و سپس با كرواسی به منظور جلوگیری از ورود آوارگان جنگی بست.
مقامات مجارستان پس از حصار كشی مرزی با صربستان و كرواسی از احتمال كشیدن دیوار حائل در مرز با رومانی نیز برای ممانعت از ورود آوارگان جنگی خبر داده بودند كه اگر مسیر مهاجران در بالكان تغییر پیدا كند عملی خواهد شد.
سازمان بین المللی در امور مهاجران هم اعلام كرده بود كه بیش از 62 هزار آواره جنگی كه بسیاری شهروندان سوریه هستند طی ماه ژانویه امسال با كشتی و قایق از تركیه وارد یونان شده اند.
این افراد برای ادامه مسیر تا رسیدن به كشورهای شمال اتحادیه اروپا باید از طریق مقدونیه، صربستان، كرواسی و مجارستان یا اسلوونی وارد اتریش شوند.
با شرایط كنونی اروپا آوارگان و مهاجران با وضعیت دشواری برای رسیدن به جای امن در كشورهای اتحادیه اروپا یا دیگر كشورهای اروپایی مواجهند به خصوص مهاجران غیرقانونی كه از كشورهای سوریه، عراق و یا افغانستان نیستند.
تردد آوارگان جنگی در فصل زمستان در مسیر كشورهای بالكان برای رسیدن به اتریش و آلمان نیز نسبت به دیگر فصل ها بسیار كم شده است.
براساس آماری كه از سازمان بشر دوستانه «نجات كودكان» در دست است، سال گذشته 26هزار نوجوان بدون سرپرست وارد اتحادیه اروپا شده اند.
همچنین گفته شده است كه 27 درصد از حدود یك میلیون آواره جنگی كه طی سال 2015 وارد اتحادیه شده اند را نوجوانان تشكیل می دهند.
اروپام**436**1516
بلگراد- ایرنا- غرب با ایجاد نا آرامی در مناطق مختلف از جمله سوریه، عراق و افغانستان كه گسیل آوارگان را به دنبال داشته با بحرانی بزرگ مواجه شده كه نمی تواند برای آن چاره اندیشی كند.