۳ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۲۸
کد خبر: 81974026
T T
۰ نفر
نسل جدید موشك اس 300 از موضوع های مورد گفت و گوی ایران و روسیه است

تهران - ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه، یكی از موضوع های مورد گفت و گو بین وزیران دفاع ایران و روسیه را نسل جدید موشك اس 300 عنوان كرد و گفت: تامین نیازهای دفاعی ایران یكی از زمینه های در حال گفت و گو و رایزنی مشترك میان دو كشور است.

به گزارش ایرنا، حسین جابری انصاری در نشست خبری روز دوشنبه خود در پاسخ به سوالی درباره سفر وزیر دفاع روسیه به تهران و روند پیگیری پرونده موشك های اس 300 اظهار داشت: سفر سرگئی شویكو به تهران كه بعد از سفر سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران به مسكو انجام شده نمادی از روابط نزدیك و تبادل نظرات مستمر بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه است.
وی افزود: وزیر دفاع روسیه پیام ویژه ای را از رییس جمهوری روسیه به رییس جمهوری اسلامی ایران ابلاغ كرد كه ناظر به تحولات منطقه ای و مسائل دو جانبه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه، روابط ایران و روسیه را در عرصه سیاسی در عالی ترین سطوح توصیف كرد و یادآور شد: در گفت و گوهای جاری میان دو كشور تلاش برای گسترده كردن زمینه های هر چه بیشتر همكاری اقتصادی و تبادلی در جریان است.
جابری انصاری تاكید كرد: یكی از زمینه هایی كه در حال گفت و گو و رایزنی مشترك در جریان است تامین نیازهای دفاعی ایران است كه در این مورد گفت و گوهایی میان مقام های ذیربط دو كشور در سفر وزیر دفاع ایران به مسكو و همچنین در سفر متقابل وزیر دفاع روسیه به تهران در حال انجام است.
وی همچنین گفت: یكی از عمده مسائل در حال گفت و گو در زمینه نسل جدید موشك های اس 300 است كه جزییات آن طبق توافق ها بین دو كشور و حسب مورد در زمان مناسب منتشر می شود.
وی اضافه كرد: نسل جدید موشك اس 300 از موضوعات درحال رایزنی بین دو كشور است و مسائل فنی توافقات طبیعتا در مسیر پیش بینی شده طی خواهد شد و مبادلاتی نیز حسب توافقات و قراردادهایی كه باید بین دو كشور طی شود، انجام خواهد شد.

**ایران و روسیه در حال گفت و گو در زمینه گسترش همكاری‌ها هستند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد خرید هواپیماهای سوخوی روسی از سوی ایران و این كه وزارت امور خارجه آمریكا هفته گذشته اعلام كرده این موضوع نقض قطعنامه 2231 است، اظهار داشت: دو كشور ایران و روسیه در حال گفت و گو در زمینه گسترش همكاری‌ها در بخش های مختلف و مبادلات هستند.
جابری انصاری ادامه داد: طبیعی است ایران براساس نیاز و مورد از سوی جهات ذیربط و تخصصی در حال گفت‌وگو و مذاكره در این زمینه هستند و اطلاعات آن در اختیار افكار عمومی قرار خواهد گرفت.
وی درمورد آنچه كه در زمینه قطعنامه‌های بین‌المللی مطرح است، تاكید كرد: براساس قطعنامه‌ها و ضمایم آن كه مشخص است، خریدهای خاص تسلیحاتی ممنوع بود اما در حال حاضر با سازوكارهایی كه در این قطعنامه‌‌ها پیش بینی شده امكان انجام این كار از سوی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و حسب مورد و توافقی كه با كشورهای طرف مقابل انجام می شود، این موضوع پیگیری ‌خواهد شد.
وی همچنین درمورد سفر وزیر مشاور در امور خارجی عمان به تهران گفت: در سفر یوسف بن علوی وزیر مشاور در امور خارجی پادشاهی عمان و هیات همراه وی كه تركیب اقتصادی بارز داشت، رایزنی های گسترده ای با مقامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش روابط در بخش های مختلف انجام شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه به روابط تاریخی و باثبات دو كشور اشاره كرد و افزود: مناسبات دو كشور در چند دهه گذشته در عالی ترین سطح همراه با اعتماد متقابل و منافع مشترك بوده است و امیدواریم این روابط در چهارچوب توافقات زمینه گسترش هر چه بیشترهمكاری های دو كشور در زمینه مسایل اقتصادی هم فراهم شود.
جابری انصاری در پاسخ به این سوال كه آیا در سفر یوسف بن علوی به تهران در خصوص میانجیگری بین ایران و عربستان بحثی شد، اظهار داشت: سفر بن علوی سفری دوجانبه با برنامه ریزی قبلی بود و چند وزیر و مقام عالی رتبه پادشاهی عمان او را همراهی می كردند.
وی تاكید كرد: گفت و گو اگرچه به طور كلی در ارتباط با مسایل منطقه ای و بین المللی هم بود هدف از سفر و بخش عمده گفت و گوها و رایزنی ها متمركز بر گسترش همكاری های اقتصادی و تجاری مابین ایران و پادشاهی عمان بود.

**تروریسم مساله یك یا دو كشور و یك یا دو ملت نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درمورد حملات روز گذشته در سوریه و اقدامات تروریستی در منطقه زینبیه و همزمانی آن با گفت وگوها و آتش‌بس و حملات جنگی در این كشور گفت: ایران به روشنی و آشكارا تمامی عملیات‌های تروریستی علیه بیگناهان را محكوم می‌كند.
جابری انصاری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران انفجار روز گذشته در منطقه زینبیه در حومه دمشق را با صریح‌ترین عبارات محكوم می‌كند.
وی افزود: اقدامات تروریستی تنها بیگناهان و مردم عادی را هدف گرفته و طبیعی است كه یكی از جنبه های اساسی راه‌حل بحران سوریه مبارزه و رویارویی موفق با گروه‌های تروریستی، محدودكردن زمینه های عملیات آنها و جلوگیری از ارسال كمك تسلیحاتی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درمورد پیامدهای انفجارها در زینبیه گفت: تروریست ها هیچ گاه خواهان آتش بس نبودند، راه حل سیاسی را قبول نداشتند و تلاش كردند برنامه خود را برای ایجاد آشوب و بحران به همه طرف های دیگر تحمیل كنند.
جابری انصاری یادآور شد: این مساله اتفاقی نیست، همزمان با هر یك از مراحل پیشرفت نشست های بین المللی وین برای حصول به راه حل سیاسی در سوریه، اقدامات و تلاش های گروه های تروریستی افزایش یافت.
وی افزود: این پیام آشكاری از سوی گروه های تروریستی كه مخالف راه حل سیاسی هستند، است و نتیجه آن برای كشورهای شركت كننده در نشست های بین المللی وین این است كه باید زمینه محدودسازی و رویارویی جدی با گروه های تروریستی در هر گونه راه حل سیاسی با جدیت پیگیری و مورد توجه قرار گیرد و گرنه امكان موفقیت راه حل سیاسی كاهش می یابد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درمورد حملات تروریستی در تركیه و این كه مقامات این كشور عامل این حملات را یك گروه تروریستی اعلام كردند، خاطرنشان كرد: ایران بلافاصله بعد از حادثه تروریستی آنكارا شدیدا این عملیات تروریستی و هرگونه عملیات تروریستی را محكوم كرد.
جابری انصاری ادامه داد: گسترش حوزه عمل تروریست ها به كشورهای مختلف در منطقه نشان دهنده این است كه تروریسم مساله یك یا دو كشور، یك یا دو ملت نیست و مساله ای منطقه ای و جهانی است.
وی خاطرنشان كرد: این مساله ضرورت همكاری نزدیك كشورهای منطقه و جهان را برای رویارویی مشترك با خطر تروریسم كه تهدید مشترك برای تمام این كشورها محسوب می شود، آشكارتر می كند.
جابری انصاری تاكید كرد: ایران در این قالب آماده همكاری با كشورهای منطقه بویژه تركیه برای رویارویی مشترك با مشكل و مساله تروریسم است.
وی همچنین درخصوص خبر یكی از شبكه های عربی مبنی بر دستگیری 32 نفر در عربستان به اتهام جاسوسی برای ایران كه در میان دستگیرشدگان یك افغانی و ایرانی وجود دارند،اظهارداشت: رسانه‌های عربستان عملیات حساب‌شده ای را برای تحریك افكار عمومی در ایران در پیش گرفته اند.
وی یادآور شد: آنها پیش از این هم در ایام اعدام شیخ نمر چنین روندی را برای تحریك افكار مردم ایران در پیش گرفته بودند. یكی از زمینه های نشر این گونه اخبار صادركردن مشكلات و مسایل داخلی عربستان به كشورهای دیگر است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهارامیدواری كرد كه عربستان سعودی به این بازی بی‌حاصل خود با افكار عمومی و كشورهای مختلف جهان خاتمه دهد و مسایل را در شكل واقعی خود و در مجاری داخلی خود پیگیری كند.

** ایران از دولت و ارتش لبنان حمایت می كند
جابری انصاری همچنین در پاسخ به این سوال كه آیا لبنان درخواست كمكی برای جبران كمبودهای ناشی از قطع كمك دولت عربستان سعودی به این كشور كرده است؟، گفت: هنوز در خواست رسمی از طرف دولت لبنان به جمهوری اسلامی ایران منتقل نشده است.
وی ادامه داد: ایران پیش از این آمادگی خود را در عالی ترین سطوح برای كمك هایی در این زمینه به ارتش لبنان كه مظهر وحدت ملی است و برای تمامیت ارضی این كشور تلاش می كند و همچنین نهادی در برابر تروریسم و گسترش آن است ، كرده است.
وی یادآور شد: دولت عربستان سعودی بعد از اعلام آمادگی ایران اظهارداشت كه چهار میلیارد (دلار) كمك هایی را در اختیار لبنان قرار خواهد داد اما در عمل آنچه اتفاق افتاد این است كه اخیرا به بهانه واهی اعلام كرد كه این كمك ها را در اختیار دولت این كشور قرار نخواهند داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران به طور كلی از دولت و ارتش لبنان حمایت می كند و آمادگی خود را پیش از این برای همكاری در زمینه های مختلف با دولت لبنان اعلام كرده و اگر مورد و درخواست مشخصی وجود داشته باشد در مجاری ذیربط رسیدگی خواهد شد.

** دخالت بی بی سی در انتخابات
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره دخالت های مستقیم انگلیس و بنگاه سخن پراكنی بی بی سی در انتخابات ایران و این كه در صورت افزایش این دخالت ها واكنش وزارت امور خارجه چه خواهد بود، اظهارداشت: مواضع ایران روشن است، دستاورد مهم انقلاب اسلامی ایران ، استقلال و آزادی است و ملت آگاه ایران نیازی به نصیحت و توصیه از سوی هیچ بازیگر خارجی ندارند.
جابری انصاری تاكید كرد: اطمینان داریم ملت ایران در هفتم اسفندماه با حضور و مشاركت گسترده خود در انتخابات و انتخاب هوشیارانه، هوشمندانه و آگاهانه زمینه های گسترش قدرت ایران در عرصه بین المللی و منطقه ای را فراهم خواهد كرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر انتخابات مجلس شورای اسلامی در عرصه روابط بین الملل و تعاملات با كشورهای دیگر اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی از نهادهای مهم و قانونی كشور و نماد انتخاب ملت ایران است و یكی از نهادهایی است كه در مسیر قانونگذاری ناظر بر روابط خارجی و سیاست خارجی كشور می تواند نقش اساسی ایفا كند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار امیدواری كرد: با انتخاب آگاهانه و هوشیارانه ملت ایران، زمینه شكل گیری مجلس قوی ایجاد شود و در خدمت منافع ملی و اهداف نظام جمهوری اسلامی نقش مثبت ایفا كند.
جابرانصاری درمورد جابجایی معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه نیز گفت: هرگاه تصمیمی برای جابجایی و تغییری در مسوولان وزارت امور خارجه اتخاذ شده باشد به اطلاع افكار عمومی می رسد.
وی یادآور شد: امكان انجام این امور به طور پنهانی وجود ندارد و هیچ گونه خبر محرمانه و غیرعلنی در این زمینه وجود ندارد، البته تغییر در وزارت خارجه و رفت و آمد مدیران امری عادی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: رفت و آمد بین سفرای ایران و مدیران مركز یك سنت عادی در وزارت امور خارجه است و حسب مورد هر تصمیمی در خصوص هر یك از مقامات وزارت خارجه گرفته شود به اطلاع افكار عمومی خواهد رسید.
وی همچنین درمورد سفر مقامات حماس به تهران و دیدارهای آنان با سردار سلیمانی، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و این كه در ارتباط با مساله سوریه با حماس توافقی هم صورت گرفت، اظهار داشت: در جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گروه ها، احزاب و شخصیت های مختلفی از سراسر دنیا بویژه جهان اسلام در این مراسم شركت می كنند.
وی ادامه داد: در سال جاری هم همانند سال های گذشته هیات هایی از برخی جنبش ها و گروه های مقاومت فلسطین از جمله حماس به ایران سفر كردند و در كنار شركت در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت و گوهایی هم به روال معمول با برخی از مقامات ذیربط انجام شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: ایران از روابط مستمر و باثبات با ملت فلسطین و جنبش مقاومت برخوردار است و در این چارچوب روابط خود با جنبش حماس هم با وجود اختلافات در برخی زمینه ها و مسایلی كه در سال های گذشته پیش آمد حفظ كرده و ادامه یافته است.
جابری انصاری یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران این روابط را در خدمت منافع ملت ها و امت اسلامی می داند و در این مسیر به سیاست خود ادامه خواهد داد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اتهام زنی های مقامات تركیه به ایران گفت: ما همواره گفته ایم از راه حل سیاسی برای حل هر چه سریع تر بحران های جاری حمایت می كنیم و همه كشورهای منطقه می بایست با هماهنگی یكدیگر با تهدید مشترك تروریسم مواجه شوند و زمینه حل سیاسی این بحران ها را از طریق تسهیل انتخابات آزاد و رقابتی و انتخاب ملت هایی كه كشورشان دچار بحران است، فراهم كنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با همه كشورهای جهان در این چارچوب همكاری می كند.
جابری انصاری در عین حال یادآور شد: تا وقتی اراده مشتركی بین كشورهای منطقه و جهان برای حركت در این مسیر فراهم نشود بحران جاری و فجایع انسانی ادامه می یابد و كشورهایی كه دستخوش بحران هستند تعداد بیشتری از اتباع خود را از دست خواهند داد.
وی اظهار امیدواری كرد: زمینه همكاری مشترك فراهم شود و كشورهای منطقه سیاست هایی را دنبال نكنند كه به ضرر خود آنها تبدیل شود چرا كه نتایج آن دیر یا زود به كشورهای خودشان باز خواهد گشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات اخیر عادل الجبیر و اتهام زنی های او گفت: اظهارات وزیر امور خارجه عربستان از ابتدای مسوولیت، بسیاری از اوقات بیش از اینكه به واقعیت نزدیك باشد به طنز نزدیك بوده است.
جابری انصاری ادامه داد: جای مرحوم كیومرث صابری، گل آقای ملت ایران خالی كه دستمایه طنزهای متعدد مكتوب و كاریكاتورهای گل آقا شود.
وی خاطرنشان كرد: گفته های وزیر خارجه عربستان تنها در یك صورت می تواند واقعیت باشد و آن اینكه دولت عربستان به تروریست هایی كه در عراق و سوریه علیه دولت ها و ملت های قانونی این دوكشور می جنگند گذرنامه دیپلماتیك داده باشد و به دلیل اینكه ایران خدمات مستشاری به دولت های قانونی سوریه و عراق می دهد در این مسیر تروریست هایی كه كشته می شوند به نحوی منسوب به جمهوری اسلامی ایران بوده باشد.
وی اضافه كرد: اما واقعیت این است كه حمله به برخی اماكن دیپلماتیك از جمله سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت توسط گروه های تروریستی كه از سوی اتباع عربستان هدایت می شدند، انجام شد و این افراد ارتباط واضحی با سرویس های اطلاعاتی عربستان داشتند و این حمله منجر به شهادت یكی از دیپلمات های ایران و همسر یكی دیگر از دیپلمات های ایرانی شد.
وی یادآور شد: امروز در سراسر جهان از جمله كشورهای غربی این مطلب به شكل گسترده در رسانه های گروه منتشر می شود كه اقدامات عربستان در حمایت از گروه های تروریستی فضایی از بی ثباتی و بحران را در منطقه فراهم كرده است و عربستان با این فرافكنی ها موفقیتی نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه و در پاسخ به ایرنا در خصوص توافق آمریكا و روسیه برای آتش بس در سوریه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع بحران كه طرح های مختلفی برای حل بحران سوریه مطرح شد از تحقق آتش بس جدی در این كشور حمایت كرد.
وی ادامه داد: این همچنان موضع ثابت و مستمر جمهوری اسلامی ایران است اما اینكه چرا طرح های آتش بس قبلی به نیتجه نرسید علت این است كه اقدامات گروه های تروریستی عامل اساسی عدم تحقق عملی توافقات بین طرف های متخلف بوده است.
وی به نقش منفی گروه های تروریستی برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه اشاره كرد و اظهار داشت: موفقیت تلاش های سیاسی منوط به محدود كردن تروریست ها و خارج كردن آن ها از تاثیرگذاری در بحران سوریه است .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: این مسئله باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و گرنه این گروه ها با آتش افروزی های خود هر گونه طرحی را در زمینه راه حل سیاسی با مشكل مواجه خواهند كرد.
جابری انصاری خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران حداكثر همكاری را با كشورهای دیگر برای تسهیل راه حل سیاسی در سوریه اعمال خواهد كرد.

** گفت و گوها برای سفر رییس جمهوری به كشورهای اروپایی در جریان است
وی در پاسخ به سوال دیگری درمورد تبادل هیات های سیاسی و سفر رییس جمهوری به كشورهای اروپایی اظهار داشت: زمان سفر رییس جمهوری به برخی كشورهای اروپایی مشخص شده و گفت و گوها برای سفر دكتر روحانی به دیگر كشورها در جریان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اطلاع رسانی لازم برای مجموعه كشورهای اروپایی كه در گروه دوم سفر رییس جمهوری در دستور كار هستند زمانی كه برنامه ریزی و توافق بین طرفین صورت بگیرد، انجام می شود.
جابری انصاری همچنین درباره تبادل هیات های سیاسی با كشور ویتنام گفت: هیات سیاسی از كشور ویتنام در تهران حضور داشتند و همچنین سفرهایی از سوی مقامات ایرانی به ویتنام داشتیم. توافق برای سفرها در سطوح عالی وجود دارد و تاریخ نهایی پس از توافق طرفین اطلاع رسانی می شود.
جابری انصاری در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر الهام علی اف به تهران و رایزنی های دو كشور درباره قیمت نفت اظهارداشت: بین كشورهای عضو اوپك و دیگر كشورها كه صادر كننده نفت هستند تلاش هایی در جریان است و نشست هایی در تهران و منطقه برگزار شده است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از تلاش كشورهای عضو و غیر عضو اوپك برای بازگرداندن قیمت نفت به قیمت عادلانه و منطقی حمایت می كند البته بعنوان سیاست ملی كشور بازگشت به وضعیت تولید قبل از تحریم های ظالمانه در دستور كار است.
وی اظهار امیدواری كرد: كشورهایی كه در این مدت افزایش تولید اضافه بر سهمیه داشته اند با كاهش تولید زمینه موفقیت رایزنی های دیپلماتیك را فراهم كنند.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین گفت: در سفر الهام علی اف به تهران كه همراه با هیات متنوعی از مقامات آذری خواهد بود، در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی و انرژی رایزنی خواهد شد.
جابری انصاری یادآور شد: مجموعه ای از موافقت نامه ها بین دو كشور در حال بررسی است و امیدواریم حداكثر اسناد ممكن در جریان گفت و گو بین هیات اولیه دو كشور كه در جریان است آماده شود و در سفر رییس جمهوری آذربایجان در مورد آنها توافق صورت بگیرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاكرات با سازندگان هواپیماها و نوسازی ناوگان هوایی كشور گفت: در سفر رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه رایزنی هایی بین طرف های ایرانی و شركت های فرانسوی و ایتالیایی انجام شد و مذاكرات با شركت های هوایپمای سازی دیگر جهان نیز در جریان است.
وی با بیان اینكه توافق اولیه بین ایران و ایرباس انجام شده و مسیر اجرا را طی می كند، اظهار داشت: بر اساس نیازهای ناوگان هوایی كشور كه در دوران تحریم تامین این نیازها به تعویق افتاده است، برنامه نوسازی ناوگان در جریان است.
سیام ** 2021 ** 9314** 6084** 1336
۰ نفر