۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۵۲
کد خبر: 81978558
T T
۰ نفر
ابراز امیدواری رئیس ستاد انتخابات كشور برای برگزاری انتخاباتی پرشور

تهران - ایرنا - رئیس ستاد انتخابات كشور روز پنجشنبه گفت: همه تمهیدات لازم برای اخذ رای در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از صبح فردا - جمعه - در سراسر كشور فراهم است و امیدواریم با حضور گسترده ملت پای صندوق های رای، انتخاباتی پرشور داشته باشیم.

«محمد حسین مقیمی» روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، رای گیری انتخابات از ساعت هشت صبح فردا - جمعه - آغاز می شود.
وی با بیان اینكه «در انتخابات مجلس شورای اسلامی چهار هزار و 844 نامزد در سراسر كشور حضور دارند»، از تلاش رسانه ‌ها و خبرنگاران در همكاری با ستاد انتخابات كشور قدردانی كرد.
رئیس ستاد انتخابات كشور گفت: مراحل مختلف انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را پشت سرگذاشته ‌ایم و اكنون در آخرین مرحله و مهمترین مرحله آن هستیم.
مقیمی افزود: همه شعبه ‌های اخذ رای آماده هستند تا از واجدان شرایط ، رای‌ گیری كنند.
رئیس ستاد انتخابات كشور یادآور شد: آمادگی كامل در نقاط مرزی، كوهستانی، عشایری و شهری داریم تا همه واجدان شرایط رای گیری بتوانند به نامزدهای مورد نظر خود رای دهند، حتی در مناطق صعب‌العبور از بالگرد استفاده خواهیم كرد تا همه بتوانند رای بدهند.
وی گفت: شمار تعرفه ‌ها به حدی است كه برای برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری كفایت می كند.
مقیمی افزود: البته تعرفه مجلس خبرگان رهبری با تعرفه مجلس شورای اسلامی متفاوت است ولی برای همه حوزه ها به اندازه هم تعرفه فرستاده ایم.
رئیس ستاد انتخابات كشور گفت: حدود 130 میلیون برگه تعرفه در اختیار استان ‌ها قرار گرفته است و اگر در پایان انتخابات در استانی تعرفه اضافه بیاید، در صورتجلسه ای برگشت خواهد شد و این تعرفه ها قابل استفاده در هیچ جا نیست و آنها به عنوان اوراق دولتی حفظ می شوند و با امنیت كامل به مركز عودت داده می شوند.
وی گفت: ساعت رای‌ گیری انتخابات حداقل 10 ساعت و از ساعت هشت صبح شروع و تا 18 بعدازظهر پایان می یابد، اما اگر حوزه‌ ای نیاز به تمدید زمان رای گیری داشته باشد، باید درخواست داده شود و وزیر كشور آن را تایید كند.
مقیمی گفت: در هر شعبه‌ ای كه كار رای ‌گیری‌ به اتمام برسد، با حضور نمایندگان هیات نظارت، شمارش آرا در شعبه شروع می شود و پس از شمارش آرا، صورتجلسه تنظیم خواهد شد و این صورتجلسات به فرمانداری و بخشداری ها فرستاده می شود و پس از آنكه همه صورتجلسه ها تجمیع شد، نتیجه انتخابات آن حوزه اعلام خواهد شد. در برخی حوزه‌ها همان روز نتیجه آرا اعلام خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات كشور گفت: همه كسانی كه می ‌توانند رای دهند در هر كجا كه باشند، باید امكانات را فراهم كنیم كه رای شان را به صندوق بریزند.
وی در قطع امكان ارسال پیامك رسانه ها از صبح پنجشنبه گفت: در این زمینه فرقی وجود ندارد، همانگونه كه پیشتر نیز اعلام كرده ایم، رسانه‌ هایی كه از بودجه دولتی استفاده می ‌كنند، حق تبلیغات نداشته ‌اند و هر كدام كه تخلفی داشته ‌اند، تخلف آنان ثبت و به وزارت ارشاد و قوه قضاییه اطلاع داده شده است و ما هم به رسانه‌ ها توصیه كرده ایم كه این موضوع را رعایت كنند.
رییس ستاد انتخابات كشور در باره تبلیغات در فضای مجازی گفت: از طریق شورای عالی مجازی به وزارت كشور ماموریت داده شد كه دستورالعملی تهیه شود و این دستورالعمل هم به تایید وزیر كشور رسید و ابلاغ شد و نهایتا نخستین جلسه با نمایندگانی از وزارتخانه های اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز شورای نگهبان برگزار شد و تا پایان انتخابات فضای مجازی رصد خواهد شد و همانطور كه در فضای معمولی تبلیغات متوقف است، باید در فضای مجازی نیز تبلیغات متوقف باشد.
مقیمی گفت: هفت روز تبلیغات گسترده در سراسر كشور داشتیم. همه دانشگاه ‌ها و سالن ‌های آنها فعال بودند و نامزدها هرگونه كه فكر می ‌كردند، می ‌توانستند در چارچوب قانون خود را معرفی كنند.
وی یادآور شد: سخنرانان زیادی به شهرستان‌ های مختلفی رفتند و تعداد محدودی هم به دلایل مختلف شاید جلسات آنها برگزار نشد. شاید یكی دو مورد بود كه مساله داشتند و آنهایی هم كه فعالیت غیرقانونی داشتند، جلسات‌ لغو شد و آنها را از طریق شورای تامین شهرستان و امور امنیتی انتخابات به دستگاه قضایی معرفی كردیم، اما اكثریت قریب به اتفاق جلسات برگزار شد.
رئیس ستاد انتخابات كشور گفت: تلاش می كنینم، در كوتاه ‌ترین زمان ممكن نتایج آرای تهران اعلام شود، اما چون تعداد نامزدهایی كه مردم باید انتخاب كنند زیاد است ممكن است زمان اعلام نتایج قدری طولانی شود.
وی گفت: توصیه می كنیم مردم قبل از آمدن پای صندوق های رای اسامی و كد نامزدهای موردنظر خود در اختیار داشته باشند تا در حین دادن رای دنبال لیست افراد نباشند، تا در وقت صرفه‌ جویی و روال به خوبی انجام شود.
مقیمی در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه شنیده می‌ شود برخی از افرادی كه واجد شرایط رای دادن هستند، از شهرهای اطراف تهران به تهران دعوت شده اند، گفت: تعداد واجدین شرایط 54 میلیون و 917 هزار و 27 نفر است، اینكه كسی در تهران یا شهرستان رای دهد، محدودیتی وجود ندارد، شاید كسی بخواهد در جای دیگری رای دهد و اشكالی هم ندارد. اما اگر مدیریت شده و سازماندهی شده باشد، مشكل آن زمان ایجاد می شود كه ما آن را به فرمانداری ها اعلام كردیم.
وی گفت: در مجموع پنج نفر نماینده اقلیت‌ های دینی هستند كه هر كدام از هموطنان زرشتی، كلیمی، آشوری و كلدانی، ارامنه و مسیحی شمال و ارامنه جنوب یك نفر باید انتخاب كنند كه در مورد انتخابات مجلس خبرگان نیز اقلیت‌ های دینی می‌ توانند به مجتهدین واجد شرایطی كه تایید شده ‌اند نیز رای داده و در انتخابات خبرگان هم شركت كنند.
مقیمی در خصوص تعطیلی مدارس در روز شنبه، گفت: برخی مدارس شعب اخذ رای هستند و تلاش می‌ كنیم كه در همان روز انتخابات، فعالیت برگزاری انتخابات به اتمام برسد، اما اگر در بعضی از حوزه‌ ها طول كشید، قسمتی از مدارس برای شمارش آراء استفاده می شود، بنابراین شنبه مدارس تعطیل نخواهد بود.
وی گفت:‌ موضوع انتشار مطالبی علیه برخی نامزدها عصر امروز - پنجشنبه - در كمیته بررسی تخلفات رسانه ‌ها بررسی می ‌شود، ما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نوشتیم كه روزنامه‌ هایی كه ششم اسفند توزیع می ‌شوند، چه دولتی و چه خصوصی نمی‌ توانند له یا علیه كسی كار انتخاباتی داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات كشور با بیان اینكه «امر نظارت بر انتخابات به عهده شورای نگهبان و هیات های نظارت است»، گفت: نظم و انضباط داخل حوزه‌ ها با نیروی انتظامی است و هیچ سازمان دیگری در برگزاری انتخابات حضور ندارند و برگزاری انتخابات صرفا با وزارت كشور و از طریق هیات‌ های اجرایی در شهرها انجام می ‌شود و وزیر كشور هم می‌ تواند برای اینكه قانون انتخابات را خوب اجرا كند، بازرسانی را در سراسر كشور به حوزه ‌های انتخابیه اعزام كند و از نحوه عملكرد این حوزه‌ ها و شعب بازدید كرده و گزارش خود را به وزیر دهند.
وی همچنین خطاب به مردم گفت: واجدین شرایط برای رای دادن هنگام اخذ رای شناسنامه و شماره ملی خود را همراه داشته باشند.
سیام**1058**1545