به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا دكتر كیمیا كهریزی در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا در نشست خبری همایش بین المللی نوروژنتیك افزود: برای بروز بیماری نهفته ژنتیكی نیاز به 2 ژن معلول است كه با ازدواج های فامیلی این احتمال بیشتر می شود و در برخی نقاط كشور میزان احتمال آن تا 70 درصد افزایش می یابد.
وی خاطرنشان كرد: ایران، دور از انتظار نیست كه به علت ازدواج های فامیلی سهم بیشتری از بیمارهای نهفته ژنتیكی نسبت به اروپا را داشته باشد.
معاون مركز تحقیقات ژنتیك دانشگاه علوم بهزیستی گفت: در بیشتر كشورهای در حال توسعه از جمله ایران بعد از به دنیا آمدن یك كودك معلول از بارداری بعدی جلوگیری نمی شود و تولد كودك معلول را به عوامل مختلفی مانند استرس، پارازیت و دارو نسبت می دهند در حالی كه در كشورهای پیشرفته به دقت علت معلولیت را مشخص می كنند.
كهریزی افزود: هم اكنون میزان بروز اختلالات ژنتیكی در موارد ازدواج های فامیلی درجه سه مانند دخترخاله و پسرخاله دو برابر شده است و به چهار تا 6 درصد می رسد؛ در حالی كه این میزان در زوج های غیر خویشاوند، 2 تا سه درصد است.
وی اظهار كرد: بیماری هایی مانند ناشنوایی یا كم توانی ذهنی در جمعیت ما شایع است و مخزن ژنی آن در جمعیت وجود دارد كه احتمال بروز این بیماری ها تا 6 درصد در ازدواج های فامیلی افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا ، همایش بین المللی نوروژنتیك از 12 تا 14 اسفند ماه جاری با حضور مهمانانی از كشورهای آلمان و فرانسه در دانشگاه علوم بهزیستی برگزار می شود.
اجتمام ** 9185 ** 9314**1776
![اختلالات مادرزادی در ایران 2 برابر جهان اختلالات مادرزادی در ایران 2 برابر جهان](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13941209/81982911/N81982911-70556317.jpg)
تهران - ایرنا - معاون مركز تحقیقات ژنتیك دانشگاه علوم بهزیستی گفت: میزان اختلالات مادرزادی در جهان بین 2 تا سه درصد است؛ اما در ایران این رقم به علت ازدواج های فامیلی 2 برابر بیشتر است.