به گزارش ایرنا، براساس آمارهای موجود میزان مشاركت مردم كهگیلویه وبویراحمد در انتخابات دوره اول مجلس شورای اسلامی 43 درصد،دومین دوره انتخابات مجلس 78 درصد،دوره سوم مجلس 85 درصد،دوره چهارم 86 درصد،دوره پنجم 87درصد،دوره ششم 96درصد بوده كه دو نماینده از دو حوزه بویراحمد و دنا و گچساران و كهگیلویه راهی مجلس شورای اسلامی شدند.
در هفتمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی شهرستان گچساران از حوزه انتخابیه كهگیلویه جدا و استان كهگیلویه و بویراحمد دارای سه حوزه انتخابیه “گچساران و باشت”، “كهگیلویه و بهمئی” و “بویراحمد و دنا “شد .
در این دوره میزان مشاركت مردم استان 90درصد ،دوره هشتم 87 درصد،دوره نهم 90درصد و در دور دهم در سال 94 با مشاركت 80 درصدی رتبه دوم از لحاظ میزان مشاركت را در كشور كسب كرد.
همچنین استان كهگیلویه و بویراحمد در هشت سال دوران دفاع مقدس با تقدیم یك هزارو 880 شهید به نظام و انقلاب رتبه اول كشو را نسبت به جمعیت به دست آورد.
كهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز بیش از25 درصد نفت و گاز، 10 درصد روان آب ها و هشت درصد از سرانه جنگلی كشور را در خود جای داده است.
60 درصد مساحت كل استان پوشش جنگلی است و یك هزار گونۀ گیاهی ارزشمند از این حیث نیز مقام اول كشوری را دراختیار استان قرار داده است و اینكه این استان كوچك به بهشت اكوتوریسم زاگرس معروف است.
اما برغم این ظرفیت های خدادادی، بر اساس آخرین آمار رسمی كشور استان كهگیلویه و بویراحمد بیشترین میزان بیكاری را در كشور داراست.
همچنین كهگیلویه و بویراحمد دارای كمترین میزان بزرگراه،تنها استان بدون سینما و كمترین تعداد كارخانه صنعتی است .
اگر چه بعد از انقلاب اسلامی تا كنون خدمات بی شماری از سوی دولت های مختلف در كهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته است اما به لحاظ محرومیت تاریخی این استان همچنان جزو استان های كمتر توسعه یافته محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در كهگیلویه و بویراحمد گفت: فقر تاریخی عمیقی در این استان وجود دارد كه نیازمند توجه بیشتر مسئولان كشور است.
آیتالله سید شرفالدین ملك حسینی با بیان اینكه این استان از دو نوع فقر برخوردار است، اظهار كرد: یكی فقر تاریخی و دیگری فقر ناشی از نیازهای جدید است.
وی بیان كرد:حكومت پهلوی به عمد این استان را در محرومیت نگه داشت و میراث انقلاب از زمان طاغوت یك منطقه بسیار فقیر با عمق فاجعه بار بود.
آیت الله ملكحسینی با اشاره به اینكه پس از انقلاب اسلامی خدمات زیادی در استان كهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت تصریح كرد: انقلاب اسلامی این استان را از عمق محرومیت به سطح صفر رساند.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد هم می گوید: فرار مغز ها از عمده ترین موانع توسعه این استان برغم ظرفیت های بی شمار آن است.
سید موسی خادمی افزود: برخوردای از منابع خدادادی و نیروی انسانی دو مولفه رشد و توسعه است كه كهگیلویه و بویراحمد در این دو مولفه دارای رتبه های برتر است.
وی بیان كرد: نبود كار كارشناسی در گذشته موجب شده تا از كار های عمرانی صورت گرفته در كهگیلویه و بویراحمد از جمله سد های ساخته شده كمترین بهره ای نصیب مردم این استان شود.
وی با بیان اینكه كهگیلویه و بویراحمد دارای كمترین میزان بزرگراه در كشور است، تصریح كرد: در حالیكه در طول 35 سال بعد از انقلاب تنها 43 كیلومتر بزرگراه در كهگیلویه و بویراحمد ساخته شده بود، اما در سه سال ازعمر دولت یازدهم بیش از 60 كیلومتر بزرگراه در این استان ساخته شده و دهها كیلومتر راه دیگراز جمله بزرگراه نیز در دست ساخت است.
معاون عمرانی استانداركهگیلویه وبویراحمد نیز اهمیت اجرای برخی از طرحهای راهسازی این استان در دولت تدبیر و امید را یادآور شد و گفت: طرح ملی جاده «پاتاوه – دهدشت»، پل سوم بشار یاسوج، چهارخطه «یاسوج- اقلید»، «یاسوج – شیراز»، «یاسوج – اصفهان»، «كمربندی یاسوج»، «یاسوج - سی سخت»،«دوگنبدان – باشت» و« دوگنبدان – دهدشت» از مهمترین پروژههای در حال اجرای حوزه راه است.
پژمان نیك اقبالی افزود: در حوزه بهداشت و درمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت در كهگیلویه و بویراحمد بخش زیادی از مشكلات بیماران در این استان مرتفع شده است.
وی بیان كرد: با بهره برداری از بیمارستان 200 تختخوابی شهر یاسوج،بیمارستان 96 تختخوابی و نفت گچساران، بیمارستان های 36 تختخوابی باشت،چرام،بهمئی و سی سخت بخش بهداشت و درمان كهگیلویه و بویراحمد به میانگین كشوری می رسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در سال 92 كل اعتبارات استان منهای اعتبارات ملی 316 میلیارد تومان بود كه در93 به 360 میالیارد تومان و در سال 94 با رشد 100 درصدی به حدود 570 میلیارد تومان افزایش یافت.
حسن نوروزی اظهار كرد:امیدواریم با افزایش مطلوب اعتبارات كهگیلویه و بویراحمد در بوجه امسال بسیاری از طرح های نیمه تمام در حوزه راه ،بهداشت و درمان، آموزش و پروش و امور فرهنگی به بهره برداری برسند.
وی افزود: وی از اجرای بیش از دو هزار پروژه عمرانی در حوزه های مختلف در این استان خبر داد و گفت: اولویت با طرح های عمرانی با درصد پیشرفت فیزیكی بالاست.
نوروزی با بیان اینكه تاكنون بیش از 700 پروژه عمرانی در شهرستان های هشت گانه مورد بررسی دقیق و میدانی مسوولان و مدیران اجرایی استان قرار گرفته است، تصریح كرد: روند اجرای طرح های عمرانی در استان شتاب گرفته است.
با این وجود امید است با بهره برداری از این طرح های عمرانی، تلاش مسئولان و پیگیری های نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی زمینه رشد و توسعه ی استان كمتر توسعه یافته كهگیلویه و بویراحمد فراهم شود.
7529/6162/1662
یاسوج- ایرنا- استان كهگیلویه وبویراحمد در انتخابات بعد از انقلاب اسلامی تاكنون بیشترین مشاركت سیاسی را داشته است اما به رغم ظرفیت های فراوان این استان جزء استان های محروم كشور محسوب می شود.