۲۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۲۰
کد خبر: 82032220
T T
۰ نفر
ضرورت رفع موانع افزايش حجم مبادلات تجاري روسيه و ايران

رشت - ايرنا - سركنسول روسيه در رشت گفت: براي افزايش حجم مبادلات تجاري ايران با كشور روسيه، خود را موظف مي دانم تا مشكلات موجود در عرصه تجارت خارجي را در اولين فرصت حل كنم.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنعت، معدن و تجارت گيلان به ايرنا، كنستانتين آلكسيف سركنسول روسيه در رشت روز سه شنبه در ديدار با رئيس و معاونان اين سازمان، با ابراز خرسندي از توانمندي هاي صنعتي و تجاري گيلان اظهار كرد: استان گيلان قابليت هاي زيادي در توليد انواع محصولات كشاورزي، چاي، صنايع سلولزي، صنايع غذايي و صنايع فلزي دارد كه اين امر، نشانگر ظرفيت بالاي اين استان در توليد اين محصولات است.
وي با اشاره به هدف خود از انجام اين ديدار افزود: براي افزايش حجم مبادلات تجاري ايران با كشور روسيه خود را موظف مي دانم تا مشكلات موجود در عرصه تجارت خارجي را در اولين فرصت حل كنم.
آلكسيف با ابراز خرسندي از كيفي سازي محصولات توليدي و صنعتي گيلان ادامه داد: در موارد متعددي شاهد كيفيت چند برابري محصولات ايراني و گيلاني در مقابل محصولات تركيه بوده ايم و اين امر، نشانگر هميت و جديت گيلان در توسعه صنعتي و تجاري است.
وي همچنين اعلام آمادگي كرد تا براي ايجاد زمينه هاي بيشتر در افزايش تعاملات تجاري و اقتصادي دو كشور از نماينده تجاري كشور روسيه در تهران براي حضور در رشت دعوت كند.

* آمادگي توليدكنندگان و تاجران گيلاني براي افزايش مبادلات تجاري با روسيه
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گيلان نيز در اين ديدار، با بيان فعاليت بيش از دو هزار و 600 واحد صنعتي در گيلان در حوزه هاي مختلف صنايع غذايي، صنايع دارويي، صنايع فلزي و فولادي و صنايع سلولزي گفت: استان گيلان از نظر توسعه يافتگي صنعتي در رتبه سيزدهم كشوري قرار دارد.
علي منتظري وجود صنايع عظيم فولادي، سلولزي، غذايي، دارويي و ... را از جمله افتخارات صنعت گيلان خواند و افزود: هم اكنون 40 واحد توليدي و صنعتي در استان كالاهاي توليدي خود را به خارج از كشور صادر مي كنند و 200 واحد توليدي ديگر نيز قابليت صادرات محصولات خود را به خارج از كشور دارند.
وي تصريح كرد: بيش از يك هزار واحد صنعتي جديد و در دست احداث در گيلان وجود دارد كه تا سال هاي آينده وارد مرحله توليد خواهند شد.
وي با اشاره به قابليت هاي معدني استان گيلان ادامه داد: يكصد واحد معدني در گيلان در حال فعاليت اند كه تأمين كننده بخش بزرگي از نياز بازار مصرف به مواد معدني طبقه يك شامل مصالح ساختماني، سنگ نما، گرانيت، مرمريت، تراورتن، سيليس و ميكا مي باشند.
وي وجود افزون بر يكصد هزار واحد صنفي و بيش از 160 شركت پخش كالا و فروشگاه هاي بزرگ و زنجيره اي و بيش از 60 واحد سردخانه اي بزرگ را از جمله قابليت هاي تجاري در گيلان عنوان و اضافه كرد: فهرست و مشخصات اوليه يكصد طرح قابل سرمايه گذاري صنعتي جديد گيلان در دو زبان فارسي و انگليسي منتشر شده و براي آشنايي بيشتر سرمايه گذاران خارجي بويژه روسي در اختيار مسئولان ذيربط قرار مي گيرد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گيلان از تمايل و آمادگي كامل توليدكنندگان و تجار گيلاني براي افزايش حجم مبادلات تجاري با كشور روسيه خبر داد و افزود: استان گيلان آمادگي دارد براي تأمين كالاهاي مورد نياز شهروندان روسي طبق استانداردهاي اين كشور، محصولات مختلف غذايي و ... را توليد و صادر كند.
وي با اشاره به وجود برخي مشكلات و تنگناها در عرصه تجارت خارجي ايران با كشور روسيه و لزوم حل آنها گفت: پيشنهاد مي شود جلسه اي با حضور توليدكنندگان محصولات صادراتي و تجار گيلاني و سركنسول روسيه در رشت برگزار شود تا علاوه بر پيگيري مشكلات تجار و بازرگانان، پيشنهادهاي جامع تري براي روان سازي تجارت بين دو كشور ارائه شود.
منتظري بر لزوم شناخت ظرفيت هاي تجاري طرفين و آشنايي بيشتر مقامات رايزني روسيه در كشور با توانمندي هاي توليدي و تجاري در گيلان تأكيد كرد و گفت: آمادگي داريم تا بازديدهاي مختلفي را براي سركنسول روسيه در رشت و سفير روسيه در ايران از ظرفيت هاي توليدي و تجاري گيلان فراهم كنيم.
7296/2007