به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سورنا ستاری روز یكشنبه در آغاز به كار پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمن های جراحان مغز و اعصاب در برج میلاد افزود: فعالیت های بسیار خوبی در دولت یازدهم در حوزه مغز و اعصاب در حال انجام است، در این زمینه ستاد علوم شناختی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعال است و به زودی مركز تحقیقات علوم شناختی نیز از سوی این ستاد فعال و در آینده كارهای تحقیقاتی بسیاری در این مركز انجام خواهد شد.
وی بیان كرد: مركز تحقیقات علوم مغز و اعصاب تهران نیز كه در سال جاری در تهران راه اندازی خواهد شد، قطعا یكی از پایه های كلیدی برای تحقیقات در حوزه اعصاب خواهد بود.
ستاری با اشاره به اینكه پزشكان خوبی در ایران در حوزه مغز و اعصاب وجود دارند، افزود: بیش از دو هزار و 800 دانشگاه و مركز پژوهشی در ایران وجود دارد كه امیدواریم این مراكز به این قابلیت برسند كه محصولات تولیدی خود را صادر كنند.
ستاری ادامه داد: در دنیا دانش و پیشرفت ایران را مربوط به دانش هسته ای می دانند، اما در دولت یازدهم بحث اقتصاد دانش بنیان دنبال می شود.
وی گفت: اكنون در ایران 42 میلیون نیروی انسانی بین 20 تا 40 سال و پنج میلیون دانشجو وجود دارد كه تعداد فارغ التحصیلان مهندسی ایران معادل آمریكا است آنچه در این دولت به دنبال آن هستیم، این است كه سرمایه مملكت نفت و گاز نیست بلكه نیروی انسانی آن می باشد.
معاون علمی ریاست جمهوری اظهار كرد: باید توجه داشت كه فرهنگی كه فروش نفت را در 100 سال گذشته به ایران آورد، كارآفرینی، خلاقیت و نوآوری را از نیروی انسانی ما گرفته است، آنچه مملكت را نجات می دهد نیروی انسانی است، آینده درخشان این مملكت را نیروی انسانی نوآور و خلاق آن رقم می زند.
ستاری یادآور شد: بنده قابلیت فوق العاده ای كه در نیروی انسانی خودمان می بینم، در هیچ جای دنیا وجود ندارد، ما باید از دیپلماسی علمی استفاده كنیم، اشخاصی همانند پروفسور سمیعی سرمایه هایی هستند كه میلیاردها تومان برای آنها خرج شده و باید ما از چنین ظرفیتی كه در تمام دنیا وجود دارد، استفاده كنیم.
ستاری با اشاره به این كه از ابتدای تاریخ تمدن ایرانی وجود داشته است، ادامه داد: متاسفانه در قرن های اخیر افت كرده ایم و دلیل آن نیز غفلت از نیروی انسانی بوده است.
وی یادآور شد: آن چیزی كه در سال های اخیر باعث شد در تحریم های نزدیك به 40 سال فائق آئیم نیروی انسانی است، خوشحالم كه امروز بودجه دولت كمتر از 20 درصد وابسته به فروش نفت است، در حالی كه زمانی 85 درصد وابستگی به آن وجود داشت.
ستاری در پایان آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در زمینه تامین هزینه ها در همكاری های علمی مشترك اعلام كرد.
پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی جراحان مغز واعصاب امروز یكشنبه ( 29 فروردین ) به ریاست پروفسورمجید سمیعی و با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم، شهردار تهران و بیش از 700 متخصص مغز و اعصاب برتر دنیا از بیش از90 كشور در برج میلاد آغاز به كار كرد.
علمی**9340**3061**2017
معاون رئیس جمهوری خبر داد:
راه اندازی اولین آزمایشگاه پژوهشی مغز و اعصاب در دانشگاه تهران، به زودی
۲۹ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۴۳
کد خبر:
82039138
تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دولت یازدهم در حوزه مغز و اعصاب برنامه های مفصلی دارد، در دو ماه آینده اولین آزمایشگاه پژوهشی مجهز مغز و اعصاب در دانشگاه تهران راه اندازی می شود.