۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۵۱
کد خبر: 82046298
T T
۰ نفر
هشدار رئیس جامعه دامپزشكان درباره افزایش تب مالت در اثر مصرف لبنیات فله ای

تهران- ایرنا- رئیس جامعه دامپزشكان ایران نسبت به افزایش بیماری تب مالت در اثر مصرف لبنیات سنتی و فله ای بدون شناسنامه خبر داد و گفت: فقط در صنایع لبنی، شیر خام دارای كیفیت استفاده می شود.

«پیام محبی» امروز (شنبه) در نشست خبری افزود: مصرف شیر و محصولات فله ای هیچ تضمینی ندارد و مبتلایان به هر گونه بیماری نمی توانند فروشندگان این محصولات را محكوم كنند.
محبی ادامه داد: هیچ فرآورده لبنی به صورت ارگانیك تولید نمی‌شود و فرآورده‌های عرضه شده در واحدهای لبنیات سنتی، معمولا محصولاتی است كه از كارخانه‌ها به دلیل بی‌كیفیتی یا برخی مشكلات مرجوع می‌شود.
وی گفت: كارخانه های لبنی به برند و در نتیجه كیفیت تولید اهمیت می‌دهند، بنابراین شیرهای باكیفیت در كارخانه ها مصرف می‌‌شود و آن دسته از محصولاتی كه كیفیت پایینی دارند و از كارخانه برگشت می‌خورند، در واحدهای سنتی به مردم عرضه می‌شوند.
رئیس جامعه دامپزشكان ایران از اینكه با وجود افزایش واكسیناسیون علیه بیماری بروسلوز دامی، شیوع بیماری تب مالت در انسان زیاد شده است ابراز نگرانی كرد.
رئیس بیمارستان دامپزشكی تهران تاكید كرد مرغ سبز تولید شده، ارگانیك نیست و فقط عاری از آنتی‌بیوتیك تولید می‌شود.

** ایران بیشترین فارغ‌التحصیلان دامپزشكی جهان را دارد
محبی اعلام كرد بیشترین فارغ‌التحصیلان دامپزشكی در دنیا مربوط به ایران است.
این مسئول گفت: نیاز كشور به فارغ التحصلان دامپزشكی سالیانه 450 تا 550 نفر است؛ در حالی كه هم اكنون سالیانه 1600 تا 1800 نفر دامپزشك در كشور ما فارغ‌التحصیل می‌شوند كه این موضوع به بروز مشكل در بازار كار منجر می شود.
به گفته وی، بیشترین اشتغال در زمینه دامپزشكی مربوط به بخش حیوانات خانگی است.
رئیس جامعه دامپزشكان ایران اعلام كرد در سال 1382 هشت كلینیك دامپزشكی در كشور فعال بود كه هم اكنون شمار آنها به 300 تا 400 مورد و 10 تا 12 بیمارستان دامپزشكی در تهران رسیده است.
وی ادامه داد: هنوز دفتر حیوانات كوچك در سازمان دامپزشكی كشور برای سیاستگذاری تشكیل نشده است اما در این سازمان یك كارشناس را برای پیگیری برخی موضوع های مرتبط گمارده اند.
محبی گفت: با وجود تلاش های صورت گرفته هنوز ناظران دامپزشكی از كارفرمایان خود حقوق می گیرند كه این وابستگی مالی می تواند عوارض بهداشتی زیادی در امنیت غذایی جامعه داشته باشد.
وی افزود: اگر روند تولید و نظارت درست باشد نباید كیفیت داروهای تولید داخل پایین‌تر از تولیدات خارجی باشد.

** برگزاری نوزدهمین كنگره ملی دامپزشكی
محبی درباره برگزاری نوزدهمین كنگره ملی دامپزشكی از ششم تا هشتم اردیبهشت ماه گفت: تاكنون نزدیك به 900 مقاله علمی به دبیرخانه كنگره رسیده و مقرر شده است 80 میزگرد علمی در این كنگره برگزار شود.
به گفته وی، این كنگره هر دو سال یكبار برای بیان مشكلات علمی و صنفی برپا می شود.
سال 1393 هجدهمین كنگره ملی دامپزشكی در سالن همایش های رازی برگزار شد.
اقتصام**9186**1961