۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۲۵
کد خبر: 82052313
T T
۰ نفر
عربستان برای جبران كاهش درآمدهای نفتی به گردشگری روی می آورد

تهران - ایرنا - عربستان در نظر دارد برای كاهش میزان وابستگی به درآمدهای نفتی، روادید خاص گردشگری صادر كند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه از دبی گزارش داد: عربستان از یك سو با صدور روادید خاص گردشگران خارجی را برای بازدید از میراث فرهنگی این كشور و بازدید از اماكن مربوط به قبل از ظهور اسلام ترغیب می كند و از سوی دیگر با پرداخت بخشی از هزینه های سفر ، شهروندان این كشور را تشویق به گردشگری می نماید.
پس از آنكه عربستان در هفته جاری از برنامه اصلاحات خود موسوم به «چشم انداز 2030» پرده برداشت، سلطان بن سلمان شاهزاده ارشد سعودی از طرح های جدیدی برای گسترش صنعت گردشگری در این كشور ظرف چند سال آینده خبر داد.
وی كه رئیس كمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان است، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت كه با صدور روادید گردشگری، درهای كشور به روی افرادی كه قصد تجارت، كار و سرمایه گذاری در عربستان را دارند و یا برای اهداف خاصی به این كشور می آیند، باز است.
عربستان در حال حاضر روادید گردشگری صادر نمی كند، اگرچه بین سال های 2006 تا 2010 به طور آزمایشی از 25 هزار نفر در سال برای بازدید از اماكن سنتی و چشم اندازهای كوهستانی، ساحلی و بیابانی در این كشور استقبال كرد.
براساس تحقیقی كه یك شركت فعال در زمینه سیر و سفر در سال 2014 انجام داد، پیش بینی می شود گردشگرانی از عربستان، كویت، قطر، امارات عربی متحده، بحرین و عمان تا سال 2030 مبلغ 216 میلیارد دلار برای سفر به نقاط مختلف دنیا هزینه كنند.
از سویی ترویج گردشگری داخلی در میان سعودی ها صرفا به منزله صرفه جویی در هزینه های گردشگری نیست، بلكه هدف این است كه هویت ملی عربستان را در میان جوانان این كشور تقویت كند، زیرا صدها هزار نفر از آنها در دانشگاه های خارج تحصیل كرده اند و كاربران فعالی در رسانه اجتماعی و اینترنت هستند.
در همین حال، به موجب طرح اصلاحات اقتصادی موسوم به چشم انداز 2030 كه روز دوشنبه به تصویب كابینه سعودی رسید، این كشور برای دوره ای كه بهای نفت به كمتر از رقم فعلی برسد، آماده می شود.
در حال حاضر 70 درصد مشاغل در عربستان، دولتی است. بیش از نیمی از سعودی ها زیر 25 سال سن دارند و میلیون ها نفر به زودی در این كشور جویای كار می شوند.
شاهزاده سلطان گفت كه گردشگری، یكی از پرآتیه ترین صنایع برای اشتغالزایی درازمدت، هدفمند و واقعی در عربستان است.
آمار كمیسیون گردشگری عربستان نشان می دهد كه حدود 245 هزار سعودی در بخش گردشگری مشغول به كار هستند.
عربستان قصد دارد تا سال 2020 این رقم را به 352 هزار نفر برساند و رقم سرمایه گذاری در بخش گردشگری را به میزان 8 میلیارد دلار افزایش به حدود 46 میلیارد دلار در سال افزایش دهد.
هر چند تقریبا 11 میلیون نفر در سال از سراسر جهان برای انجام مناسك حج راهی عربستان می شوند، زیرساخت های گردشگری در خارج از دو شهر مكه و مدینه، همچنان در حال شكوفایی است.
خاورم**9109**1579
۰ نفر