۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۱۱
کد خبر: 82066690
T T
۰ نفر
وزیرخارجه لبنان: لبنانی ها مشتاق سرمایه گذاری در ایران هستند

بیروت – ایرنا – « جبران باسیل» وزیر امور خارجه لبنان تاكید كرد كه لبنانی های مقیم داخل و خارج از كشور، اشتیاق زیادی برای سرمایه گذاری و حضور در بازار ایران دارند.

جبران باسیل درحاشیه نشست (پانل) ویژه آشنائی با فرصت ها وظرفیت های سرمایه گذاری در ایران در گفت وگو با ایرنا تاكید كرد كه این نشست اشتیاق جهانی از جمله لبنانی ها برای همكاری اقتصادی و بازرگانی با ایران را ثابت كرد.
وزیرخارجه لبنان گفت: در این نشست كه با استقبال گسترده سرمایه گذاران و بازرگانان لبنانی مقیم خارج مواجه شد، ظرفیت ها و توانمندی های ایران معرفی و آنها با واقعیت های اقتصاد و بازار ایران آشنا شدند.
وی افزود: این نشست فرصتی هم بود برای جمهوری اسلامی ایران تا فضا را برای گشایش بازار و میدان اقتصادش بر روی لبنانی ها كه در خارج كشورشان حضور دارند، آماده كند.
در این نشست ویژه كه درحاشیه سومین اجلاس دو روزه « بررسی ظرفیت های بالقوه لبنانی های مقیم خارج این كشور» كه به ابتكار وزارت خارجه لبنان در بیروت برگزار شد، از میان 1400 شركت كننده در این اجلاس بیش از 600 تن حضور یافتند.
در پانل ویژه ایران كه حدود دو ساعت طول كشید، بسیاری از مقامات حوزه های اقتصادی و بازرگانی لبنان در دو بخش دولتی و خصوصی، «جبران باسیل» وزیر امور خارجه ، « آلان حكیم» وزیر اقتصاد وبازرگانی ، « محمد فتحعلی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان و هیات اقتصادی و بازرگانی ایران به ریاست « مجتبی خسروتاج» قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت شركت كردند.
اعضای هیات ایرانی ، سفیر ایران و نمایندگان بخش های مختلف اقتصادی و بازرگانی لبنان در دو حوزه خصوصی و دولتی و برخی از لبنانی های فعال در ایران هم سخن گفتند و به سوالات كاری و حرفه ای حاضران پاسخ گفتند.
در پایان این نشست ویژه « رافائل دبانه »تاجر لبنانی وعضو اتاق بازرگانی صنعت ، تجارت و كشاورزی بیروت و منطقه جبل لبنان به خبرنگار ایرنا گفت: اقدام بسیار مهم و فتح بابی بود برای اینكه تجار لبنانی با بازار پر سود ایران آشنا شوند.
وی با بیان اینكه « تجار و سرمایه گذاران لبنانی از واقعیت های بسیار مثبت ایران فرسنگ ها فاصله دارند»، افزود: اظهارات سخنرانان امروز نشان از سهولت ورود به بازار ایران دارد و داده های مثبت می تواند به سرمایه گذاران لبنانی كمك كند تا فعالیت های موفقیت آمیزی را در ایران شروع كنند.
دبانه خاطرنشان كرد:هفت سال پیش سرمایه گذاری موفقیت آمیزی را در ایران شروع كرده و معتقدم بازار ایران از فرصت ها و ظرفیت های بسیار زیادی برخوردار است.

** ایران كشور بزرگ منطقه
«هیثم جمعه» مدیر امور لبنانی های مقیم خارج این كشور در وزارت خارجه لبنان هم به خبرنگار ایرنا گفت: همكاری های بین تجار و سرمایه گذاران ایرانی و لبنانی می تواند به توسعه و تحكیم روابط بین دو كشور كمك كند.
جمعه با تاكید به اینكه « ایران اكنون كشور مهمی در منطقه خاورمیانه است»، افزود: ایران را نباید صرفا یك كشور هشتاد میلیونی تعریف كرد بلكه ایران همانطور كه جناب آقای سفیر توصیف كرد با احتساب كشورهای اطراف آن از طرفیت 400 میلیون نفری برخوردار است.
وی تصریح كرد: اكنون فرصتی خوبی برای لبنانی ها فراهم شده تا در بازار ایران حضور پیدا كنند و فرصتی برای هم ایران است تا از تجربه های تجار لبنانی در جهان استفاده كنند.
** افق های تازه ای روابط بین ایران و لبنان گشوده می شود
« فراس صفی الدین»عضو هیات مدیره بازارهای مالی لبنان هم برگزاری این نشست را « بسیار ضروری » خواند و گفت: روابط ایران و لبنان تاریخی است اما تحریم های علیه ایران همكاری های اقتصادی و بازرگانی بین دو كشور را دچار وقفه كرده بود.
وی در گفت وگو با ایرنا، تصریح كرد: امروز برگزاری اجلاس های این چنینی باعث نزدیكی دیدگاه ها شده و افق های تازه ای از روابط را پیش روی تجار و سرمایه گذارانی لبنانی و ایرانی می گشاید.
صفی الدین با بیان اینكه « در زمینه مبادلات تجاری بین دو كشور ایران و لبنان باید به طور مستمر تبادل تجربه ها صورت گیرد»،خاطرنشان كرد: در اجلاس ها دیدگاه های دو طرف به یكدیگر نزدیك می شود اما مساله مهمتر این است كه این نشست برای تحقق نتایج آن در آینده ادامه پیدا كند.
عضو هیات مدیره بازارهای مالی (بورس) لبنان گفت كه حضور و استقبال لبنانی ها از نشست ویژه ایران بسیار عالی بود و اطلاعات بسیار مفیدی رد و بدل شد.
صفی الدین افزود: تجار و سرمایه گذاران لبنانی اطلاعات چندانی درباره بازار و توانمندی ها و ظرفیت های ایران نداشتند اما امروز تصویر جامعی از ایران و از اقتصاد و بازار آن دارند.

** باید زمینه سرمایه گذاری لبنانی ها در ایران فراهم شود
« پاتریك جمیل » بازرگان و سرمایه گذار لبنانی كه متولد ایران و خانواده اش بیش از 70 سال است در ایران در حوزه صنعت ، تجارت و خدمات اجتماعی فعالیت دارند به ایرنا گفت:ان شاء الله بتوانیم كاری كنیم كه لبنانی ها اقدام به سرمایه گذاری در ایران كنند.
وی افزود: من در ایران به دنیا آمدیم و در زمان حاضر بسیار فعال هستیم.
جمیل تاكید كرد: اجلاس های این چنینی خیلی مفید است چون باعث می شود لبنانی ها با خیالی راحت اقدام به سرمایه گذاری در ایران كنند.

** با اجرای كامل توافق هسته ای فضای سرمایه گذاری درایران بهتر می شود
« عباس الفواز» رئیس شورای بازرگانی ایران و لبنان هم در گفت وگو با ایرنا گفت: این نشست ویژه، تریبونی خوبی بود تا ظرفیت ها و فرصت های موجود در ایران برای تجار و سرمایه گذاران لبنانی تشریح شود.
وی افزود: نشست خوبی برگزار شد و توضیحات خوبی داده شده كه می تواند تجار لبنانی را برای سرمایه گذاری در ایران تشویق كند.
الفوازكه در ایران و در حوزه سیمان سرمایه گذاری كرده است، خاطرنشان كرد: امضای توافق هسته ای در برگزاری این نشست نقش داشت و معتقدیم كه اجرای كامل این توافق به ایجاد فضای بهتر سرمایه گذاری در ایران كمك می كند.
اجلاس ویژه لبنانی های مقیم خارج این كشور سه سال است در لبنان برگزار می شود و این برای نخستین بار بود كه نشستی ویژه ایران در حاشیه آن تشكیل شد.

** لبنانی ها با حساسیت تحولات اقتصادی ایران را دنبال می كنند
« محمد فتحعلی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لنبان هم در گفت وگو با ایرنا تاكید كرد: ایران با كشورهای همسایه آن با 400 میلیون جمعیت یك فرصت منحصر به فرد است و برهمین اساس تجار و سرمایه گذاران لبنانی اشتیاق زیادی برای حضور در این بازار بزرگ را دارند.
وی خاطرنشان كرد كه لبنانی ها با حساسیت تحولات اقتصادی و سرمایه گذاری در ایران را دنبال می كنند و معتقدند كه ایران از ظرفیت ها و توانمندی های منحصر به فردی برخوردار است.
فتحعلی تصریح كرد: ما باید بتوانیم از این گونه نشست ها استفاده و ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی ، تجاری ، سرمایه گذاری ، علمی و فناوری و صنعتی خود را به مشتاقان از جمله لبنانی ها معرفی كنیم و خوشبختانه این نشست در این زمینه موفقیت آمیز بود و مجموعه مهمی گردهم آمده بودند.

** هنوزخیلی در خارج،ایران را كشوری نفتی می شناسند و این برداشتی غلط است
« مجتبی خسروتاج» قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت ایران هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: قطعا فرصتی بود تا ظرفیت های اقتصادی و صنعتی ، سرمایه گذاری و پتانسیل های صادراتی كشور را معرفی كنیم زیرا هنوز خیلی ها با این ظرفیت ها و فرصت ها در خارج ایران آشنا نیستند.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: خیلی در خارج از كشور، ایران را فقط یك كشور نفتی می شناسند و به نظر من این برداشت غیرمنصفانه ای از كارهای صورت گرفته بعداز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است.
وی تصریح كرد: گفته می شود حدود 10 تا 12 میلیون لنبانی در خارج از كشورشان بخصوص در آمریكای لاتین، آمریكائی جنوبی ، آفریقا ، اروپا و اقیانوسیه فعال هستند و این نشست ظرفیت بسیار خوب و مناسبی بود تا با ظرفیت ها و توانمندی های ایران در حوزه تولید و صادرات آشنا شوند.
خسروتاج گفت: بعد از این امیدواریم لبنانی های مقیم خارج از كشورشان بتوانند هركدام درهركجا دنیا كه هستند بعداز این آشنائی در زمینه توسعه صادرات، توسعه كارآفرینی كه از محورهای اصلی سیاست های ایران است، حركت و در این زمینه ها به بنگاه های ایرانی كمك كنند.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود:بنگاه های ایرانی در بخش بازاریابی و ورود به شبكه های بازار جهانی هنوز تجربه های كاملی ندارند و از سوی دیگر لبنانی ها در این زمینه خیلی خوب كار كرده و فعال هستند و در زمینه سرمایه گذاری تسلط بین المللی و حرفه ای دارند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: برای لبنانی های خارج از این كشور ، اقتصاد ایران و مزیت های رقابتی آن در بخش های مختلف از جمله معدن، كشاورزی ، صنعت ، فناوری و نیروی انسانی ( سواد و دانش) ، پوشش های قانونی در بخش سرمایه گذاری ، وضعیت بانكی قبل ، هنگام و بعداز تحریم ها و نحوه صادرات توسط شركت های ایرانی در دوران تحریم ها را تشریح كردیم.
خسروتاج اظهارداشت: نمایندگان بیمه ،بانك ، گردشگری و حوزه سرمایه گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت پتانسیل ها ، ظرفیت ها ، توانمندی ها و تجربه های ایران را ارائه كردند و امیدواریم رویكرد و دیدگاه كسانی كه سالها از ایران و بازار آن دور بوده و یا تحت تاثیر بمباران خبری غرب و آمریكا قرار داشته و به آنها اطلاعات غلطی داده شده است، تغییر كرده باشد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: فرصت ها و شرایطی را كه در دوره پسابرجام ایجاد شده است، نباید از دست داد و باید از ظرفیت ها و توانمندی های ایران با دنیا سخن گفت تا انشاء الله با حفظ منافع ملی كشور بتوانیم با طرف هائی برای توسعه كارها همكاری كنیم.
خاورم ** 390** 1324