۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۲۰
کد خبر: 82067470
T T
۰ نفر
مستند فانوس به دنبال نشان دادن اهميت فرهنگ ايراني

تهران- ايرنا- فيلم مستند بلند «فانوس» از توليدات جديد مركز گسترش سينماي مستند و تجربي به كارگرداني محمدعلي فارسي، اهميت فرهنگ ايراني را توسط نخبگان غربي روايت مي‌كند.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، محمدعلي فارسي كه ساخت آثاري با محوريت ايران‌شناسان برجسته را در كارنامه دارد، درباره‌ مستند جديد خود با عنوان «فانوس» اظهار كرد: پيش از اين دو مستند درباره‌ شرق ‌شناسان و ايران‌شناسان مطرح كار كرده‌ام و بر همين اساس با اتمام ساخت فيلم جديدم كه درباره‌ي زندگي «پرفسور دِرمه» ايتاليايي است، اين سه‌گانه كامل مي‌شود.
فارسي ادامه داد: مراحل تحقيق فيلم سه سال قبل انجام شد و گروه آن زمان دو سفر خارجي داشت كه طي آن با خانواده و دوستان و همكاران پرفسور دِرمه به گفتگو نشستيم. همچنين فرزند ايشان سه بار به ايران سفر كرد و در نهايت توليد بخش‌هاي مرتبط با ايرانِ فيلم به پايان رسيد.
اين مستندساز افزود: در حال حاضر فقط بخش تصويربرداري در ايتاليا باقي مانده كه قرار بود فروردين امسال انجام شود اما امكان پذير نشد؛ به همين علت برنامه‌ريزي‌هايي صورت گرفته كه سفر مورد نظر در پاييز انجام شود.
فارسي در پاسخ به پرسشي درمورد عواملي كه موجب شده تا به ساخت آثاري درباره‌ي شرق‌شناسان گرايش داشته باشد، توضيح داد: 11 سال قبل فيلم سينمايي «300» به بازار آمد كه در اجتماع تاثير زيادي گذاشت. آن زمان به اين فكر افتادم كه ما نبايد با مسائل مشابه برخورد منفعلانه داشته باشيم.
وي خاطرنشان كرد: عوامل ديگري هم موجب شده تا قشري از نسل جوان ايران بدون شناخت درست از آنچه كه در كشورهاي ديگر در جريان است، شيفته زندگي در غرب باشند. به همين دليل نياز بود افرادي از همان سرزمين‌ها را نشان بدهم كه عاشق ايران و فرهنگ ما هستند. بنابراين سراغ مشاهير غربي رفتم و نشان دادم بهترين‌هاي آنها از جمله ادوارد فيتز‌جرالد، هانري دوفوشه‌كور و پرفسور درمه عاشق فرهنگ ايران بوده و هستند. ضمن اينكه اين فيلم‌ها، اهميت فرهنگ ايراني را نيز توسط نخبگان غربي روايت مي‌كند.
اين مستندساز ساخت فيلم مستند را بهترين راه اشاعه‌ فرهنگ ايراني دانست و گفت: تبليغ و ارائه اطلاعات صحيح براي شناخت بهتر مردم جهان از ايران سه ضلع دارد: نخست ضلع بيروني يا همان چهره‌هاي سرشناس فرهنگ و هنر؛ ضلع داخلي شامل مفاخر كشور و ضلع سوم كه خود فيلم است و بايد اين آثار به بهترين شكل در ديگر كشورها عرضه شوند. البته ما انتظار داريم رايزني‌هاي فرهنگي ايران در كشورهاي گوناگون هم با چنين طرح‌هايي همراهي كنند.
فارسي به هزينه 110 هزار دلاري ساخت مستندي درباره «ادوارد فيتزجرالد» اشاره كرد و ادامه داد: متاسفانه مستندسازان ايراني در زمينه بودجه ساخت آثار مستند با مشكل مواجه هستند و فقط «عشق» است كه همه‌ي ما را به حركت درمي‌آورد. اختصاص بودجه‌ اندك در شرايطي رخ مي‌دهد كه خروجي هنرمندان عرصه مستند در ايران روشن است.
كارگردان مستند «ابرها در راهند» در پايان گفت: در حال حاضر حوزه‌هاي فرهنگي ما طوري شده‌اند كه گويا بايد به نيازهاي ابتدايي هنرمندان توجه كنند و همين امر موجب مي‌شود تا از اصل غافل بمانيم.
فراهنگ**9246**1027
۰ نفر