نشست آتی كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و پاكستان همكاری های بانكی را اولویت قرار دهد

اسلام آباد - ایرنا - قائم مقام اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاكستان با اشاره به نشست آتی كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و پاكستان، تاكید كرد كه فعال شدن كانال های بانكی میان دوكشور به عنوان ابزار رونق بخشیدن به تجارت دوجانبه، باید اصلی ترین اولویت این نشست باشد.

بیستمین نشست كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و پاكستان و به عباری نخستین نشست این كمیسیون مشترك در شرایط پسابرجام، قرار است در تابستان سال جاری به میزبانی تهران برگزار شود.
'الماس حیدر' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از دولت اسلام آباد خواست تا با توجه به لغو تحریم ها، بیش از این در از سرگیری مناسبات بانكی با ایران تعلل نكند.
وی تاكید كرد: به محض اینكه مسئله بانكی میان دو كشور حل شود، افزایش حجم مبادلا تجاری میان ایران و پاكستان به هدف پنج میلیارد دلار به راحتی قابل تحقق خواهد بود و این همان هدفی كه عالی ترین مقامات دولت های دو كشور بر آن تاكید دارند.
الماس حیدر همچنین اجرای قرارداد تجارت آزاد میان ایران و پاكستان را برای افزایش حجم كنونی مبادلات تجاری دو كشور اجتناب ناپذیر دانست و گفت كه این قرارداد به سود هر دو طرف است.
وی با بیان اینكه محصولات مورد نیاز ایران در پاكستان تولید می شود و محصولاتی نظیر انرژی كه پاكستان به شدت به آن نیاز دارد، از طریق ایران قابل تامین است، گفت: از این رو توسعه تجارت آزاد میان ایران و پاكستان نه تنها امری ضروری، بلكه با توجه به نیازها و ظرفیت های دو كشور همسایه، یك امر طبیعی است.
قائم مقام اتاق بازرگانی و صنایع لاهور گفت كه معتقد است دولت پاكستان باید نهایت تلاش خود را برای تامین انرژی مورد نیاز این كشور كه اساسی ترین نیازها است، انجام دهد و در این شرایط سخت و كمبود شدید انرژی، هیچ توجیهی برای تعلل پاكستان در زمینه واردات انرژی به ویژه گاز از ایران پذیرفته نیست.
وی با بیان اینكه اولین هیات تجاری پاكستان كه بعد از لغو تحریم ها به ایران سفر كرد، هیات اتاق بازرگانی لاهور بود، گفت: ما بعد از سفر این هیات تجاری، اطلاعاتی را كه در این سفر كسب كردیم در اختیار بخش ها و نهادهای مختلف پاكستان قرار دادیم و حالا وقت آن است كه دولت های دو كشور با فراهم كردن زمینه های بانكی، كمك كنند تا بازرگانان و شركت های تجاری و اقتصادی دو طرف در انجام معاملات و همكاری های اقتصادی وارد فازهای عملی شوند.
روز گذشته نیز میان شاهد رئیس اتحادیه شركت های تجاری و اقتصادی پاكستان خطاب به دولت این كشور اعلام كرد كه قرارداد تجارت آزاد با ایران به نفع پاكستان است ضمن اینكه دولت اسلام آباد نباید در فعال كردن كانال های بانكی با ایران تعلل كند.
وی همچنین از دولت اسلام آباد خواست تا ضمن استفاده از اعلام آمادگی ایران برای افزایش صادرات برق به پاكستان، از تمام ابزار دیپلماتیك برای رفع موانع موجود در مسیر اجرای قرارداد خط لوله گاز ایران-پاكستان استفاده كند.
آساق*272**1723