به گزارش ایرنا، 'خالد ابوبكر' رئیس پلیس مالزی روز سه شنبه با استناد به تحقیقات انجام شده در این خصوص گفت كه این باند سعی می كرد به ازای دریافت 60 هزار رینگیت (حدود 15 هزار دلار) سریلانكایی ها را به سوئیس بفرستد.
وی گفت كه اعضای این گروه برای خرید هر گذرنامه واقعی مالزی یك هزار تا دو هزار و 500 رینگیت (250 تا 375 دلار) پرداخت می كردند.
خبرگزاری رسمی مالزی (برناما) به نقل از این مقام امنیتی این كشور اعلام كرد كه اعضای این باند قاچاق در ابتدا به دنبال كسانی بودند كه ظاهری شبیه برخی از سریلانكایی ها داشتند و سپس از طریق افسران مهاجرتی در فرودگاه بین المللی شهر كوالالامپور برنامه های خود را هماهنگ می كردند.
این افسران مهاجرتی مالزی كه با باند قاچاق انسان همكاری داشتند، با حل مسائل عبور فرودگاهی به ازای هر مهاجر غیرقانونی حدود 250 تا 300 رینگیت (62 تا 75 دلار) دریافت می كردند.
برناما اشاره نكرد كه این باند قاچاق انسان تاكنون چند نفر را از این طریق به خارج از مالزی انتقال داده است.
پلیس مالزی در حال حاضر تحقیقات خود را در مورد این پرونده ادامه می دهد.
باندهای قاچاق انسان در مالزی در حالی با استفاده از گذرنامه های واقعی نسبت به خروج مهاجران غیرقانونی اقدام می كنند كه مالزی پیشتر به دلیل استفاده نكردن از پایگاه داده ای پلیس بین الملل مورد انتقاد قرار گرفته بود.
پلیس مالزی طی دو سال گذشته تلاش زیادی برای متلاشی كردن باندهای قاچاق انسان انجام داده و اوایل سال گذشته نیز اعضای 7 باند قاچاق انسان را دستگیر كرد.
این باندها اتباع دیگر كشورها به ویژه روهینگیایی های مسلمان میانمار را به داخل مرزهای مالزی قاچاق می كردند. دو عضو این باندها نیز از نیروهای پلیس بودند.
در حال حاضر میلیون ها كارگر خارجی در مالزی مشغول به كار هستند كه براساس گزارش های مقامات رسمی صدها هزار نفر از این افراد به صورت غیرقانونی وارد شده و بدون داشتن اسناد هویت در این كشور حضور دارند.
آساق**241**1611
كوالالامپور – ایرنا – اعضای 19 نفره یك باند قاچاق انسان شامل 10 سریلانكایی، سه هندی و 6 مالزیایی از جمله دو افسر اداره مهاجرت این كشور شناسایی و دستگیر شدند.