به گزارش ايرنا از روابط عمومي بهزيستي قم، رضا سليقه روز چهارشنبه در گفت و گويي اظهار داشت: همشهريان مي توانند با مراجعه به مراكز مشاوره ژنتيك از خدمات آنها بهره مند شوند.
وي در خصوص زمان مشاوره ژنتيك گفت: بهترين زمان براي انجام مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج است.
وي مشاوره ژنتيك را نوعي مشاوره پزشكي عنوان كرد و افزود: اين مشاوره در خصوص آگاهي دادن به خانواده جهت شناخت عوامل معلوليت زا و پيشگيري از آنها با هدف داشتن نسلي سالم در آينده است.
سليقه گفت: مشاوره ژنتيك در موارد ازدواج فاميلي، بارداري در سن بالاي 35 سال، سابقه افراد مبتلا به عقب ماندگي ذهني، ناشنوايي، نابينايي، بيماريهاي متابوليك، اختلالات عصبي عضلاني و نقائص مادرزادي توصيه مي شود.
وي خاطرنشان كرد: در حوزه پيشگيري و مشاوره در سال هاي اخير كشور پيشرفتهاي شگرفي را داشته است به طوري كه با تشخيص به موقع و درمان به هنگام از بروز بيماريهاي ژنتيكي جلوگيري كرده ايم.
وي با اشاره به گستردگي بيماري هاي ژنتيكي گفت: بيماري هاي ژنتيكي در كشورها و مناطق مختلف تنوع گسترده اي داشته كه در كشور ما نيز به علت ازدواج هاي فاميلي و معلوليت هاي ناشي از بيماري ژنتيكي، از شيوع بالايي برخوردار است.
سليقه افزود: اغلب بيماري هاي ژنتيكي درمان ندارد و معلوليت، ناتواني و رنجوري در تمام طول عمر فرد مبتلا، به همراه اوست.
مديركل بهزيستي استان قم تصريح كرد: در حال حاضر تشخيص بيماري ژنتيكي وابستگي زيادي به مشاوره ژنتيك دارد به طوري كه ميتوان با مشاوره ژنتيك به موقع از بروز بيماريهاي ژنتيكي از جمله معلوليتها جلوگيري كرد.
سليقه در خصوص خانوادههاي داراي فرزند معلول نيز عنوان كرد: هر خانوادهاي كه داراي فرزند معلول باشد گرفتاريها و مشكلات اجتماعي زيادي را در بخش هاي مختلف خواهد داشت، به همين دليل بايد در جهت ارتقا و سلامت جامعه و پيشگيري از معلوليتها از طريق مشاورهها و آزمايشات ژنتيك اقدام هاي لازم را به عمل آوريم.
وي افزود: در سال گذشته بيش از950 ميليون ريال بابت كمك هزينه مشاوره ژنتيك در غالب ياري برگ به مراجعان پرداخت شد كه حدود 11هزار و 500 تن به مراكز ژنتيك استان مراجعه كردند.
/8138/ 1175
قم - ايرنا - مديركل بهزيستي استان قم از فعاليت شش مركز مشاوره ژنتيك به صورت خصوصي و يك مركز به صورت دولتي زير نظارت اين اداره كل در استان خبر داد.