۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲
کد خبر: 82074797
T T
۰ نفر

فرسودگی 60 درصد مرغداری های كشور

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲
کد خبر: 82074797
فرسودگی 60 درصد مرغداری های كشور

ساری- ایرنا- رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت كه اكنون 60 درصد از تجهیزات و فضای مرغداری های كشورفرسوده است.

عطاء الله حسن زاده روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ساری، قدمت این مرغداری ها و تجهیزاتشان را بین 20 تا 25 سال اعلام كرد.
وی افزود : فرسودگی فضای مرغداری های كشور باعث تحمیل هزینه مازاد 30 تا 40 درصدی به مرغداران شده است.
حسن زاده سنتی بودن واحدهای تولیدی ومصرف بالای سوخت را از دیگر مشكلات صنعت مرغداری و لزوم نوسازی این واحدها برشمرد.
وی گفت كه با نوسازی و بازسازی مرغداری های فرسوده ، دستكم 30 درصد قیمت تمام شده هركیلوگرم مرغ كاهش خواهد یافت و مرغداران به راحتی می توانند محصول خود را به خارج صادر كنند.
بر اساس آمارهای رسمی هم اكنون حدود 24 هزار واحد مرغداری در كشور فعال است .
** 25 هزار میلیارد ریال ، اعتبار مورد نیاز برای نوسازی مرغداری ها
رئیس هیات مدیره سراسری مرغداران كشوراعتبار مورد نیاز برای نوسازی و بازسازی مرغداری های فرسوده كشور را حدود 25 هزار میلیارد ریال اعلام كرد.
وی پیشنهاد داد تا دولت در یك برنامه پنج ساله برای كاهش هزینه های تمام شده صنعت مرغداری ، این اعتبار را در اختیار مرغداران قرار دهد.
حسن زاده به اشتغال 700 هزار نفر درصنعت مرغداری كشور اشاره كرد و گفت كه سالانه 2 میلیون تن گوشت مرغ در كشور تولید می شود كه با سرانه تقریبا هر نفر 25 كیلوگرم حدود 200 تا 300 هزار تن تولید مازاد گوشت مرغ دركشور وجود دارد.
به اعتقاد رئیس هیات مدیره سراسری مرغداران كشوركمك نكردن دولت در تامین اعتبار مورد نیاز برای بازسازی و نوسازی مرغداری های كشور با روند نوسان قیمت موجود بازار، در آینده نزدیك این صنعت رو به ورشكستگی خواهد رفت.
حسن زاده قیمت نهایی تولید هر كیلوگرم مرغ را 50 هزار ریال اعلام كرد و گفت كه هم اكنون قیمت هر كیلوگرم مرغ درب مرغداری ها 40 تا 42 هزار ریال خریداری می شود .
به استناد آمارهای رسمی مرغداری های گوشتی كشور در هر دوره 360 میلیون قطعه جوجه ریزی و آنها را در یك دوره كمتر از دو ماهه تبدیل به مرغ قابل عرضه به بازار می كنند.
هر واحد مرغداری به طور میانگین در سال سه تا چهار دوره جوجه ریزی انجام می دهد.
استان مازندران به خاطر برخورداری از زنجیره كامل ، قطب اصلی صنعت مرغداری كشور به شمار می رود.
بر اساس آمارهای رسمی حدود یك هزار و 500 مرغداری گوشتی مجاز در مازندران وجود دارد كه سالانه 10 درصد نیاز كشور به گوشت مرغ را تامین می كند.
مرغداران این استان بر این باورند كه مازندران ظرفیت تامین 30 تا 40 درصد از نیاز كشور به گوشت مرغ را دارد.
6982/1899/1654
۰ نفر