سید حسن میری عصر شامگاه دوشنبه در كارگاه آموزشی دهیاران شرق مازندران افزود : عواید ویلاسازی در مازندران نصف بودجه كل كشور است ، در حالی كه استان سهم در طول 20 سال گذشته از محل تغییر كاربری زمین ها برای این كار 6 میلیارد تومان بوده است.
وی با اعلام این كه 90 درصد ویلاسازی ها در غرب مازندران صورت می گیرد ، گفت : زمینخواری، تصرف اراضی ملی و تغییر كاربری از دغدغههای مهم استان است .
مدیركل بازرسی مازندران از روستاها و منافع روستاییان به عنوان بزرگ ترین قربانی ویلاسازی در استان یاد كرد و گفت : توسعه باید از روستاها آغاز شود و لذا باید با دقت و حساسیت ویژه از تغییر كاربری ها و ساخت و سازهای غیر مجاز جلوگیری كرد و اجازه نداد برخی از افراد سودجو با استفاده از مجوزهای غلط در روستاها ویلاسازی كنند.
وی افزود : باید نظارت همه جانبه بر اراضی و ساخت و سازها انجام شود ، زیرا ضعف نظارت در هر دولتی فسادآفرین است و لذا باید با افزایش نظارت، از فساد در جامعه جلوگیری شود.
این مسئول با بیان اینكه باید از ظرفیت روستاها برای ماندگاری روستاییان با تعریف اشتغال مناسب بهره گرفت ، تاكید كرد : باید طرح های درآمدزا متناسب با روستاها تعریف شود و نیازمندی های روستاییان در این طرح ها دیده شود.
میری گفت : دهیاران زبان گویای روستاییان هستند و لذا باید مشكلات و معضلات را برای مسئولان بیان و با ارائه راهكار مناسب برای مردم ، از مشكلات گره گشایی كنند.
وی افزود : دهیاران به عنوان نمایندگان دولت و امین مردم باید با اعمال كنترل در حوزه فعالیت خود، از ورود افراد سودجو كه از امتیازات روستایی استفاده می كنند و نفعی برای روستاها ندارند ، جلوگیری كنند.
بر اساس اعلام سازمان امور اراضی كشور استان مازندران ، تهران و البرز به ترتیب سه استان اول در معرض تخریب و ساخت و ساز غیر مجاز هستند.
گزارش رسمی منتشر شده از سوی این سازمان نشان می دهد در 25 سال گذشته 20 هزار هكتار اراضی كشاورزی مازندران دچار تغییر كاربری شده است.
این گزارش همچنین حاكیست كه 200 هزار هكتار اراضی شمال كشور بویژه مازندران در معرض تهدید تغییر كاربری قرار دارد.
استان مازندران بیش از سه هزار و 200 روستا دارد و حدود 45 درصد جمعیت حدود سه میلیون و 200 هزار نفری استان در روستاها زندگی می كنند.
7332/1654 ** شبد ** 1095
مدیر كل بازرسی مازندران،
ویلا سازی در 24 هزار هكتار از اراضی مازندران
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۰:۵۷
کد خبر:
82077368
ساری - ایرنا - مدیر كل بازرسی استان مازندران گفت كه 24 هزار هكتار از اراضی بكر استان با ویلاسازی تغییر كاربری یافت كه عواید ناشی از آن برای استان بسیار ناچیز است.