به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، مطالعات حاصل از 900 مقاله چاپ شده در 30 سال گذشته در نشریات معتبر نشان می دهد كه محصولات تراریخته هیچ ضرری برای سلامتی و محیط زیست ندارد.
این گزارش 400 صفحه ای به همت 20 دانشمند و توسط آكادمی علوم، مهندسی پزشكی آمریكا گرآوری شده است و قصد دارد نحوه توسعه این محصولات را در آینده ترسیم كند.
اصلاح ژنتیكی محصولات در اوایل دهه 1980 میلادی برای بهبود طعم، كیفیت، ظاهر و افزایش ویتامین ها و مواد معدنی محصولات آغاز شد. بسیاری از این محصولات حاوی كدهای جدید DNA هستند و به دلیل هزینه زیاد، كشاورزان را با مشكل مواجه می كنند، از طرفی تا امروز تاثیر این محصولات بر سلامتی و محیط زیست، بحث برانگیز بود.
این مطالعه جدید نشان می دهد محصولات تراریخته علاوه بر اینكه برای سلامتی مضر نیستند؛ بلكه با كاهش مسمومیت ناشی از انواع حشره كش و افزایش سطح ویتامین، در حفظ سلامتی نقش دارند.
برخی از محصولات تراریخته خاصیت ضد حشرگی دارند، این خاصیت نه تنها تنوع گیاهان و حشرات را كاهش نمی دهد؛ بلكه سبب افزایش تنوع زیستی می شود. از طرفی این محصولات هیچ اثر مخربی روی حیوانات دیگر ندارند.
این مطالعه همچنین نشان می دهد این محصولات به استفاده كشاورزان است و آنان را متحمل ضرر نمی كند؛ بنابراین محققان آینده محصولات تراریخته را درخشان، پرسود و ایمن برآورد می كنند و معتقدند كه باید مطالعات بیشتری برای گسترش این محصولات انجام شود.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا- درحالی كه سالهاست در مورد سلامت یا مضر بودن محصولات اصلاح ژنتیكی شده ' تراریخته' اختلاف نظر وجود دارد، یك مطالعه دو ساله كه بر اساس بررسی مقالات 30 سال گذشته است؛ نشان می دهد این محصولات هیچ ضرری برای بدن ندارند و به محیط زیست هم آسیب نمی زنند.