به گزارش ایرنا، « عاموس یادلین» كه پیشتر رئیس بخش امنیت در ارتش صهیونیستی بوده در مقاله ای كه در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت منتشر شده است، افزود: تا زمانی كه بشار الاسد در سوریه باشد این كشور تهدیدی برای تل آویو است.
وی با این ادعا كه « اسرائیل با توجیهاتی سیاسی از پنج سال قبل تصمیم گرفت تا در آنچه در سوریه جریان دارد، دخالت نكند»، اضافه كرد: اما اكنون زمان آن رسیده تا در این تصمیم تجدید نظر و بر راهبرد رفتن نظام بشار الاسد كه به نفع اسرائیل است، تمركز كنیم.
رئیس مركز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی نوشت: محوری كه از تهران رهبری و شامل بشار الاسد و حزب الله می شود، بزرگترین تهدید ملموس برای امنیت اسرائیل است و اما كسانی از تهدید داعش سخن می گویند.
یادلین تاكید كرد: مقابله با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت باید اولویت راهبردی باشد و دلیل آن این است كه جامعه جهانی برمقابله با پدیده داعش متمركز است.
رئیس سابق بخش امنیت در ارتش صهیونیستی با بیان اینكه « با حل بحران سوریه ، اسرائیل در مقابل محور ایرانی تقریبا تنها باقی می ماند و نمی تواند بر طرفی بجز خودش تكیه كند»، افزود: اسرائیل باید اولویت اصلی خود را جلوگیری از تقویت محور تهران – بشار الاسد و سید حسن نصرالله و همپیمانان آنان قرار دهد زیرا بسیارخطرناك تر از داعش برای ما هستند.
وی اضافه كرد: اسرائیل باید راهبردی چند وجهی ارائه كند و شرط اساسی آن ایجاد یك همپیمانی منطقه ای بویژه با طرف های سنی جهان و در راس آنها سعودی و دیگر كشورهای عرب حوزه خلیج فارس، تركیه ، اردن و مصر است.
رئیس مركز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی با بیان اینكه « ایالات متحده آمریكا هم باید در این همپیمانی مشاركت كند»، نوشت: این همپیمانی باید با روسیه هم به تفاهم برسد.
یادلین ادعا كرد: ایران ، وجود بشار الاسد در سوریه را یك مولفه ضروری در حل و فصل آینده بحران سوریه می داند اما روسیه این گونه نمی اندیشد.
رئیس سابق بخش امنیت در ارتش صهیونیستی در ادامه ادعای خود گفت: كشورهای سنی خاورمیانه در رویاروئی با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت منافعی مشترك با اسرائیل دارند.
وی در مقاله خود به هفت مولفه برای ایجاد راهبردی همه جانبه به منظور تضعیف این محور كه آن را « تندرو» می خواند و همپنین ساقط كردن بشار الاسد اشاره كرده است.
1- تشویق برای برداشتن گام هائی سیاسی علیه نظام بشار الاسد و كمك به كشاندن او به دادگاه به بهانه استفاده از سلاح شیمیائی.
2- شروع گفت وگو با ایالات متحده در خصوص اهمیت نابود كردن زرادخانه سلاح بشار الاسد
3- اسرائیل باید ثابت كند كه خطوط قرمز و اصول اخلاقی را رعایت می كند و همزمان باید نشان دهد به اقدامات نظامی محدود مانند نابود كردن بالگردهائی كه از بشكه های انفجاری استفاده می كنند، فكر می كند و این عملیات نیازی به وارد شدن به یك نبرد گسترده هوائی ندارد.
4- جلوگیری از تهدید داعش در جنوب دشت جولان ، این گونه می توان ثابت كرد كه جنگ علیه بشار الاسد می تواند همزمان با مقابله با داعش صورت گیرد.
5- تشویق به ارائه كمك های انسان دوستانه در جنوب سوریه در طول مرزهای اردن و اسرائیل (فلسطین اشغالی) با كمك های منطقه ای و بین المللی
6- ایجاد تفاهم ها با روسیه در خصوص گام های فوق در مقابل محافظت از منافع راهبردی روسیه در شمال سوریه
7- تشویق تداوم اقدامات عربی علیه حزب الله و ایران و تایید آنها تا جائیكه ممكن است.
رئیس مركز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی نوشت: ایجاد ساختار و آرایش جدید خاورمیانه از پنج سال قبل شروع شده و احدی نمی تواند نهایت آن را به روشنی ببیند اما با این وجود خوب است احتمال داده شود همه طرف ها به دنبال یك آرایش جدید هستند.
یادلین افزود: منفعت اصلی اسرائیل این است كه ایرانی ها و حزب الله، در خاورمیانه جدید دارای قدرت نباشند.
رئیس سابق بخش امنیت در ارتش صهیونیستی اضافه كرد: دورانی كه اسرائیل می توانست در مقابل آنچه جریان دارد فقط نظاره گر و آرزوی موفقیت طرف های دیگر را داشته باشد، گذشته است و بهتر است فرصت ها را از دست ندهد تا دشمنانش قدرتمندتر شوند.
وی گفت: باید از همه گزینه ها حتی اخلاق ، سیاست ، خلاقیت و ابتكار علیه محور تندرو (مقاومت) استفاده كنیم و خیال ما زمانی راحت می شود كه بشار الاسد ساقط شده باشد.
رئیس مركز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی افزود: مهم این است كه جهان سنی بداند اسرائیل در كنار آن قرار دارد و با آن تعاملی راهبردی دارد.
خاورم ** 1324
رژیم صهیونیستی:مقابله با محور تهران – بغداد – دمشق - بیروت ضرورتی راهبردی است
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۰۸
کد خبر:
82080604
بیروت – ایرنا – رئیس مركز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی تاكید كرد: مقابله با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت و رفتن بشار الاسد رئیس جمهوری سوریه از این كشور یك ضرورت راهبردی است و اقدامات اسرائیل باید بر این راهبرد متمركز شود».