به گزارش گروه علمی ایرنا، محمدعلی صحرائیان امروز دوشنبه به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی ام اس (25 ماه مه - پنجم خرداد ) اظهار كرد: طبق آخرین بررسی های انجام شده در كشور حدود 65 تا 70 هزار نفر در كشور مبتلا به ام اس هستند كه در شهر تهران میزان شیوع آن در هر 100 هزار نفر 115 نفر گزارش شده است .
وی اظهار كرد: طبق آخرین آمار در تهران تاكنون حدود 24 هزار نفر بیمار ام اس ثبت شده است كه البته بسیاری از بیماران تاكنون برای ثبت نام به انجمن مراجعه نكرده اند.
به گفته صحرائیان، طبق آخرین آمارهای به ثبت رسیده استان اصفهان بیشترین و سیستان و بلوچستان كمترین مبتلایان به ام اس را به خود اختصاص داده اند .
وی بیان كرد: طبق آماری اعلام شده در شهر تهران در سال 2008 در هر 100 هزار نفر 50 نفر ، در سال 2011 به 73 ، در 2014 به 101 و در سال 2015 به 115 نفر رسید كه این روند افزایشی را نشان می دهد.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران با تاكید بر اینكه 80 درصد موارد ابتلا به ام اس در سنین 18 تا 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند،ادامه داد:البته در مواردی ام اس در كودكان نیز بروز می كند اما میزان شیوع آن مانند بزرگسالی نیست.
متخصص مغز و اعصاب ادامه داد:ام اس در كودكان نیز علائمی شبیه بالغین دارد و باید خانواده ها به علائم هشدار دهنده بیماری توجه جدی نشان دهند و به متخصصان مغز اعصاب مراجعه كنند.
نایب رییس انجمن ام اس ایران با بیان اینكه ام اس یكی از شایع ترین عارضه سیستم اعصاب مركزی به خصوص در میان جوانان به حساب می آید، گفت: زنان دو تا سه برابر بیش از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. این بیماری در زنان در سنین 20 تا 40 سالگی بروز پیدا می كند.
صحرائیان افزود: تاری دید، كند شدن حركات، گزگز كردن دست و پاها، خستگی و بی حالی، عدم تعادل از علائمی است كه خانواده ها باید ان را جدی بگیرند.
وی با بیان اینكه ام اس درمان قطعی ندارد، گفت:تاكنون دارویی یا روشی در دنیا كشف نشده است كه این بیماری را به طور كامل درمان كند بلكه تمامی داروها و روش های درمانی به كار رفته فقط می تواند این بیماری را كنترل و مدیریت كند .
نایب رییس انجمن ام اس ایران یادآور شد:برخی از بیماران در كنار درمان های دارویی درمان های كلاسیك و برخی دیگر از روش های درمانی طب سنتی را در پیش می گیرند و این امر اشتباه بوده و مورد پذیرش متخصصان نیست.
صحرائیان گفت: ژن ها در ابتلا به این بیماری نقش دارند؛ در واقع ژن ها مستعد كننده هستند و در كنار ژن ها عوامل محیطی نیز در ابتلا به بیماری ها تاثیر دارد. به عنوان مثال ژاپنی ها و سیاه پوستان كمتر به این بیماری مبتلا شوند چون در واقع ژن مساعد برای ابتلا به ام اس را ندارند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران به تغذیه مناسب در كاهش ابتلا به این بیماری تاكید كرد و گفت: تغذیه مناسب و استفاده از منابع غذایی سالم می تواند در كاهش ابتلا به بیماری ها موثر باشد.در مجموع پزشكان توصیه می كنند بیماران از میوه ها و سبزی های تازه استفاده كنند واز مصرف فست فودها ، سرخ كردنی ها و غذاهای آماده اجتناب كنند.
وی در پاسخ به این سئوال كه زعفران ایرانی یا كندر در كاهش ابتلا به بیماری ام اس نقش دارد، گفت: مطالعاتی در فاز حیوانی در حال انجام است باید در این زمینه در فاز بالینی بررسی ها انجام شود اما این بدان معنی نیست كه استفاده از زعفران ایرانی یا كندر حتما باعث توقف بیماری خواهد شد.
صحرائیان استرس را به عنوان یكی ازعوامل ابتلا به ام اس یاد كرد و گفت:برخی از افراد قادر هستند استرس خود را مدیریت كنند اما در بسیاری از موارد جوانان و سایر گروه ها قادر نیستند براین امرغلبه كنند.
وی همچنین اظهاركرد:قرار است در تهران، كلینیك جامع ام اس به صورت پایلوت و با همكاری دانشگاه علوم پزشكی تهران ، ایران ،بیمارستان سینا ، امام حسین (ع) و بیمارستان فیروزگر این مركز راه اندازی شود.
علمی **1354**1440
نایب رییس انجمن ام اس ایران خبرداد:
آمارنگران كننده ازابتلای ایرانی ها به ام اس؛ رتبه اول ایران درخاورمیانه
۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۱۲
کد خبر:
82084994
تهران-ایرنا-نایب رییس انجمن ام اس ایران با بیان اینكه شیوع بیماری ام اس در كشورنسبت به سال های گذشته رو به افزایش است، گفت: ایران از نظر شیوع بیماری ام اس در میان كشورهای خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.