۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۱۲
کد خبر: 82085510
T T
۰ نفر
وجود كلیساهای متعدد در ایران نشانه لبخند فرهنگ ها است

تهران-ایرنا- نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی گفت: وجود كلیساهای متعدد، نشانه لبخند و گفت وگوی فرهنگ ها و ادیان مختلف در ایران است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا از كلیسای حضرت مریم (س) تهران، روبرت بیگلریان در آیین میراث فرهنگی و صلح در آیینه میراث جهانی اظهار كرد: ایران تنها كشوری است كه نیازی نیست مقابل كنیسه های یهودیان آن پلیس نگهبانی دهد.
وی تصریح كرد: با مسائل و جفایی كه از سر جهالت و تعصبات كور مذهبی در منطقه شاهد هستیم، این غنیمت است.
بیگلریان اضافه كرد: كسی فكر نمی كرد وقتی در سال 2001 طالبان در ایالت بامیان افغانستان مجسمه های تاریخی را شكست، چند سال بعد داعش چنین توحش هایی در سوریه، عراق و لیبی انجام دهد.
نماینده ارامنه جنوب در مجلس خاطرنشان كرد: حفظ و توجه به میراث فرهنگی می تواند مانع از چنین فجایعی شود، اما زمان زیادی خواهد برد تا فرهنگ در روابط همگان حاكم شود.
بیگلری یادآور شد: همزیستی های مسالمت آمیز انسانی با حفظ مواریث فرهنگی می توانند بین اقوام و مذاهب هم در درون جامعه و هم بین ملل صلح و مودت پدید بیاورد.

** صلح نقطه مقابل جنگ است
در ادامه این مراسم رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی عنوان كرد: صلح، نقطه مقابل جنگ است و به طور كلی كسانی با هم می جنگند كه یك شناختی از هم دارند و اگر شناختی از هم نداشتند كه باهم كاری نداشتند و جنگی در كار نبود.
سید محمد بهشتی افزود: اما فرق می كند كه شناخت از طرف مقابل در تاریكی به دست آمده باشد یا روشنایی؛ باطل السحر شناخت در تاریكی، شناخت روشنایی است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی به نوعی كجایی و چیستی هركس و هرچیز است و در اساس اگر شناختی نباشد با ناكجا، ناچیز و ناكس مواجه هستیم. پس اگر خواهان صلح هستیم راهی جز شناخت در روشنایی كه همان شناخت میراث فرهنگی خود و دیگران است نداریم؛ راهی كه فاصله ها را كوتاه می كند.
بهشتی خاطرنشان كرد: برخلاف تبلیغات بیرونی علیه ایران، هیچ خارجی نیست كه ایران آمده باشد و ایران را شگفت زده ترك نكند چرا كه وقتی در روشنایی حقیقت ایران را با چشمان خود می بینند داستان فرق می كند.
وی تاكید كرد: بهترین دیپلماسی كه امروزه می توانیم اتخاذ كنیم این است كه هم خود و هم جوامع دیگر را درست بشناسیم؛ چیزی كه خوشبختانه اقلیت های مذهبی ارامنه همیشه به این موضوع توجه داشتند و بی دلیل نیست كه اولین موزه اقلیت های مذهبی در ایران متعلق به ارامنه است. امیدواریم این موزه بتواند در معرفی جامعه فرهیخته ارامنه به هموطنانمان موفق باشد.
در بخش دیگری از این مراسم معاون میراث فرهنگی كشور اظهار كرد: میراث فرهنگی موجود در كتیبه ها و نقش های تخت جمشید، پاسارگاد، فیروز آباد و ... نشان می دهد كه صلح میان ادیان و ملیت ها در دوره اسلامی نیز بین مفاخر و مردم ایران مورد تاكید بوده است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی همواره به دنبال صلح بوده است و بر ما است كه به زندگی و همزیستی گذشتگان خود توجه بیشتری كنیم.
طالبیان تصریح كرد كه كشور ما تنوع فرهنگی زیادی دارد و وجود 89 كلیسا و 21 كنیسه در فهرست میراث فرهنگی ملی نشانگر این مساله است.
وی تبیین كرد: یكی از پرونده های پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی به یونسكو برای ثبت جهانی، پرونده كلیساهای موجود در ایران به ویژه در آذربایجان شرقی و غربی است كه قدمت زیادی نیز دارند و البته درخواست ثبت جهانی كلیسای وانك اصفهان نیز با ویژگی های منحصر بفردش در همین پرونده الحاق می شود.
وی یادآورشد: میراث فرهنگی و هنر برای همزیستی انسان ها مهم است و اگر در عراق هم زخمی بر پیكره میراث فرهنگی وارد می شود باید برای ما مهم باشد.
در پایان این مراسم از مسئولین نمونه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و غربی و رییس شورای خلیفه گری ارامنه به سبب همكاری در ارائه پرونده ثبت كلیساهای ایران به یونسكو تجلیل به عمل آمد.
در ایران 89 كلیسای مسیحیان وجود دارد كه از معروفترین آنها می توان به قره كلیسا ماكو، كلیسای وانك اصفهان، كلیسای مریم (س)، كلیسای گریگوری استفان همدان، كلیسای سركیس مقدس تهران، كلیسای شوغاقات تبریز، كلیسای شمعون شیراز اشاره كرد.
فراهنگ**3079**1027
۰ نفر