به گزارش ایرنا، این اجلاس قرار است از فردا پنجشنبه به مدت 2 روز با حضور سران هفت كشور عضو در منطقه «میه» در مركز ژاپن برگزار شود.
پیشتر آژانس پلیس ژاپن در بیانیه ای اعلام كرده بود كه فقط نزدیك به چهار هزار و 600 پلیس مامور حفاظت از امنیت «باراك اوباما» رئیس جمهور آمریكا هستند كه قرار است سفر تاریخی به هیروشیما داشته باشد.
اجلاس سران طبق اعلام دولت ژاپن در جزیره «كاشی كوجیما» در جنوب منطقه «میه» برگزار می شود و هزاران مامور پلیس در فرودگاه «چوبو» این كشور مستقر شده اند كه محل ورود بسیاری از مسئولان و رهبران كشورها برای شركت در اجلاس است.
دولت ژاپن به واسطه برگزاری این نشست، حتی گشت های ساحلی خود را از هفته پیش در این منطقه جزیره ای برای حراست از امنیت اجلاس و جلوگیری از هر اقدام تروریستی فعال كرده بود.
این در شرایطی است كه بیش از 23 هزار نفر از ماموران و افسران پلیس ژاپن هم از چند روز قبل به منطقه اعزام شده اند و قرار است دیدار سران ژاپن و آمریكا هم تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شود.
یكی از اصلی ترین بحث های سران ژاپن و آمریكا در باره جرائمی است كه نظامیان آمریكایی در ژاپن مرتكب می شوند و «آبه» قصد دارد از اوباما بخواهد برای جلوگیری از این اقدامات تلاش خود را بكار گیرد.
ژاپن یك هفته قبل یكی از نظامیان سابق را كه گفته می شود زمانی فرمانده نیروهای اوكیناوا بوده است به جرم قتل یك زن ژاپنی دستگیر كرد.
بسیاری از مردم اوكیناوا در روزهای گذشته دست به اعتراضات گسترده خیابانی زده و خواستار تعطیلی پایگاه نظامی «فوتمنا» آمریكا در این منطقه شده اند.
انتظار می رود كه باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا در سفر به ژاپن و پس از پایان اجلاس، از هیروشیما دیدار كند.
وزارت امور خارجه ژاپن امروز همچنین اعلام كرد كه «شینزو آبه» نخست وزیر این كشور قصد دارد امشب با دیوید كامرون همتای انگلیسی خود نیز دیدار و گفت و گو كند.
نگرانی از ركود اقتصادی جهان در كنار تروریسم، حملات سایبری، مسئله پناهجویان، امنیت دریایی و منازعات با چین در دریاهای شرقی و جنوبی از جمله مهمترین موضوعاتی است كه در اجلاس سران هفت كشور عضو «جی هفت» مطرح می شود.
پیشتر چین هشدار داده است كه نباید مسائل مربوط به منازعات منطقه ای كه بین همسایگان است در چنین نشست هایی مطرح گردد.
«جی هفت» یا «گروه هفت» از هفت كشور بزرگ صنعتی جهان تشكیل شده كه حدود 50 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
با ملحق شدن روسیه به این گروه در سال 1998 نام این گروه به «جی هشت» تغییر كرد اما با دعوت نشدن روسیه به نشست های سالانه نام آن دوباره به «جی هفت» تغییر یافت.
آمریكا، انگلیس، كانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن كشورهای عضو این گروه هستند.
آساق**231**1597
اجرای تدابیر شدید امنیتی در «میه»
دیدار «آبه» با اوباما و كامرون پیش از نشست سران «جی هفت»
۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۳۷
کد خبر:
82087679
پكن - ایرنا - شینزو آبه نخست وزیر ژاپن قصد دارد قبل از شروع اجلاس سران «جی هفت» با رئیس جمهوری آمریكا و همتای انگلیسی خود دیدار كند كه براساس گزارش ها، تدابیر امنیتی شدیدی در منطقه برگزاری این نشست به مرحله اجرا گذاشته شده است.