۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۴۱
کد خبر: 82089543
T T
۰ نفر
افشای عملیات نظامی نیروهای انگلیسی در لیبی به‌رغم انكارهای دولت كامرون

لندن - ایرنا- منابع انگلیسی روز پنجشنبه از عملیات نیروهای ویژه انگلیس در لیبی علیه گروه داعش خبر دادند و این در حالی است كه دولت كامرون تاكنون حاضر به تایید خبرهای منتشر شده در مورد حضور نیروهای این كشور در لیبی نشده است .

به گزارش ایرنا، روزنامه تایمز در گزارشی به نقل از یك فرمانده نظامی لیبیایی فاش ساخت كه نیروهای ویژه انگلیس، با شلیك یك موشك، اقدام به نابودی یك كامیون مملو از مواد منفجره متعلق به گروه داعش كه در حال نزدیك شدن به شهر مصراته در لیبی بوده است، كرده‌اند.
این روزنامه به نقل از محمد دورات یك فرمانده نظامی لیبیایی در شهر مصراته عنوان كرد كه نابودی این كامیون در دوازدهم ماه 'می' كه با هدف عملیات انتحاری عازم این شهر بود، سبب شد كه جان عده زیادی نجات پیدا كند.
روزنامه تایمز نوشت: این برای اولین بار است كه شواهد این‌چنینی كه حاكی از حضور نیروهای جنگنده انگلیسی در لیبی و عملیات نظامی آنها علیه داعش است، به دست می‌آید.
به نوشته تایمز، افشای این مساله سبب می‌شود كه نمایندگان مجلس عوام، دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس را به دلیل دور زدن مجلس عوام و اعزام نیرو به لیبی مورد حمله قرار دهند.
این روزنامه نوشت: محمد دورات در مورد جزییات حمله یاد شده، می‌گوید: واحد نظامی من با نیروهای انگلیس همكاری دارند و من شخصاً با آنها دیدار می‌كنم و آنها تاكنون دو خودرو انفجاری را كه نیروهای نظامی‌ام را هدف قرار داده بودند، نابود كرده‌اند.
تایمز افزود: این فرمانده لیبیایی با اشاره به نابودی كامیون انفجاری متعلق به گروه داعش در 12 ماه 'می' كه 'سبب انفجار بسیار شدیدی شد'، می‌گوید : به نظر می‌رسد كه دوستان انگلیسی ما در خصوص این رویداد كه سبب شد نیروی لیبیایی كشته نشوند، سكوت كرده‌اند .
در همین حال شبكه اسكای نیوز نیز دراین خصوص گزارش داد: این برای اولین بار است كه گزارشی در مورد حضور نیروهای مخصوص انگلیس در لیبی منتشر می‌شود.
اسكای نیوز افزود: یك سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در ماه گذشته گفته بود كه دولت انگلیس بر روی آموزش نیروهای امنیتی لیبی متمركز بوده و طرحی برای اعزام نیروی زمینی به این كشور ندارد.
این شبكه خبری افزود: یك سخنگوی وزارت دفاع انگلیس نیز حاضر به اظهارنظر در مورد عملیات نیروهای مخصوص این كشور نشد اما گزارش در مورد عملیات این نیروها سبب اظهار نگرانی نمایندگان پارلمان درخصوص نقش نیروهای انگلیسی در لیبی خواهد شد.
این شبكه خبری همچنین با اشاره به تردید مقامات اروپایی برای اعزام نیرو به لیبی افزود: براساس تخمین‌های صورت گرفته بین 3 تا 6 هزار نیرو داعشی در لیبی حضور دارند ومتخصصان سازمان ملل هشدار داده‌اند كه نیروهای شبه‌نظامی داعش به نحو قابل‌توجهی در كشورهای واقع در شمال آفریقا گسترش‌ یافته‌اند.
فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس ماه گذشته در گفت وگو با ساندی تلگراف عنوان كرده بود كه كشورهای غربی منتظر دعوت از سوی دولت نوپای لیبی هستند تا نیروهایشان را به این كشور اعزام كنند و دولت انگلیس این آمادگی را دارد كه به محض درخواست دولت جدید لیبی برای ارایه كمك های هوایی و دریایی با هدف مقابله با گروه داعش، سریعا اقدام كند.
هاموند در همین حال گفت: اما چنانچه قرار باشد كه انگلیس در عملیات زمینی، دریایی و یا هوایی در لیبی ایفای نقش كند، این مساله مطمئنا به مجلس عوام ارجاع داده خواهد شد.
وی همچنین اظهار داشت: گروه تروریستی داعش تلاش می كند تا از لیبی به عنوان گریزگاهی برای حمله علیه اروپا استفاده كند.
فیلیپ هاموند پس از بازگشت از سفر غیرمنتظره اش به طرابلس در ماه گذشته نیز گفته بود كه در حال حاضر تمایلی در لیبی برای پذیرش نیروی زمینی رزمی خارجی وجود ندارد.
هاموند پس از بازگشت از سفرش به لیبی كه طی آن با اعضای دولت وحدت ملی از جمله فائز سراج نخست وزیر این كشور در طرابلس دیدار كرد، به نمایندگان مجلس عوام گفت: «به روشنی می بینم كه تمایلی در لیبی برای حضور نیروهای زمینی خارجی در خاك این كشور وجود ندارد».
وی افزود: «پیش بینی نمی كنیم دولت وحدت ملی لیبی اعزام نیروهای رزمی زمینی برای مقابله با گروه داعش یا هر گروه مسلح دیگری را خواستار شود و ما هم قصد نداریم نیروهایی را برای ایفای چنین نقشی به لیبی اعزام كنیم.
فروپاشی دولت لیبی و هرج ومرج حاكم در این كشور، پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 میلادی به دنبال مداخله كشورهای غربی از جمله انگلیس صورت گرفته است.
لیبی از زمان سقوط رژیم معمر قذافی، دوران سیاسی پرتنش و پرتلاطمی را به خود دیده است، اما بعد از توافقنامه ماه دسامبر در (الصخیرات) مغرب با نظارت سازمان ملل متحد، شورای ریاست جمهوری لیبی با 9 عضو تشكیل شد و مأمور تشكیل دولت وحدت ملی گردید.
منابع انگلیسی به دنبال توافق صلح لیبی میان دو جناح رقیب در صخیرات مغرب، عنوان كرده بودند كه دولت انگلیس آماده است یك هزار نیروی نظامی را در چارچوب شش هزار نیرو بین المللی به لیبی اعزام كند.
اگرچه گزارش عبدالله دوم شاه اردن به نمایندگان كنگره آمریكا كه اخیرا بخش هایی از آن به بیرون درز كرد مؤید آن است كه شماری از نیروهای مخصوص انگلیسی از ماه ژانویه گذشته در لیبی حضور دارند.
كشور لیبی یكی از 10 كشور اصلی صادركننده نفت در جهان است و تولید ناخالص ملی سرانه آن جزو بالاترین ها در آفریقا است.
اروپام**4**1552