به گزارش ايرنا از اعلام روز پنجشنبه روابط عمومي دانشگاه كاشان، عضو هيات علمي اين دانشگاه گفت: اين نانو ذرات كاتاليستي كه سنتز آن ها به صورت آزمايشگاهي صورت گرفته است را ميتوان در سيستمهاي رادار گريز مورد استفاده قرار داد.
جواد صفايي قمي اظهار كرد: امروزه سنتز تركيبات مصنوعي دارويي و زيستي با استفاده از روشهاي آسان، اقتصادي و دوست دار محيط زيست از موضوع هاي مهم صنايع داروسازي به شمار ميرود.
وي افزود: در اين ميان سنتز برخي مواد دارويي ضد ايدز و ضد سرطان از طريق واكنشهاي چند جزيي به دليل برخورداري از برتريهاي قابل توجه نسبت به ساير روشها مورد توجه قرار گرفته است.
صفايي خاطرنشان كرد: يكي از اجزاي ضروري در واكنشهاي چند جزيي، كاتاليست است كه نقش تسريع كننده فرآيند توليد را ايفا ميكند و افزايش كارايي و كاهش قيمت كاتاليست ميتواند تا حدودي دستيابي به هدف نهايي را ممكن سازد.
وي با اشاره به تركيب آلي تيازوليدين به عنوان يك تركيب سنتزي داراي خواص دارويي ضد ايدز، ضد سرطان، ضد تب و ضد التهاب افزود: در اين طرح سعي شده است كه نانو ذرات سراميكي و كاتاليستي سنتز شده و از اين نانو ذرات به همراه امواج فرا صوت در جهت توليد تركيب تيازوليدين استفاده شود.
عضو هيات علمي دانشگاه كاشان خاطرنشان كرد: استفاده از اين نانو ذرات كاتاليستي منجر به افزايش بازده شده و سرعت فرآيند توليد تركيب دارويي تيازوليدين افزايش مييابد، به علاوه استفاده از انرژي فرا صوت فرآيند توليد را به يك فرايند دوست دار محيط زيست تبديل كرده است كه اين موضوع همچنين موجب افزايش ايمني فرآيند و عدم توليد محصولات جانبي سمي مي شود.
وي اظهار كرد: فرآيندهايي كه در اثر اعمال امواج فرا صوت به محلول اتفاق ميافتد؛ شامل تشكيل حباب، رشد و تركيدن در مايع است و تحت عنوان حفره زايي شناخته ميشود، اين حبابها پس از تركيدن دما و فشار را به صورت موضعي افزايش داده و موجب افزايش برخورد موثر ذرات واكنش گرها و نانوكاتاليست ميشود، از طرفي به دليل بالا بودن نسبت سطح به حجم بالاي نانوكاتاليست، اين برخوردها سرعت و بازده واكنش را به ميزان قابل توجهي افزايش ميدهند، ضمن آن كه نانوذرات كاتاليستي سنتز شده در اين طرح قادر هستند بارها بازيافت شده و مورد استفاده مجدد قرار بگيرند.
اين تحقيقات حاصل تلاشهاي دكتر جواد صفايي قمي عضو هيات علمي دانشگاه كاشان، مريم نواب، دانش آموخته مقطع كارشناسي ارشد و حسين شهبازي علوي دانشجوي مقطع دكتراي اين دانشگاه است، نتايج اين كار در مجله Ultrasonic Sonochemistry (جلد 31، سال 2016، صفحات 102 تا 106) به چاپ رسيده است.
6021/1772
موفقيت پژوهشگران دانشگاه كاشان در فرآيند توليد داروي ضد ايدز و سرطان
۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۳۲
کد خبر:
82089696
كاشان - ايرنا - محققان و پژوهشگران دانشگاه كاشان موفق شدند نانوكاتاليستي را سنتز كنند كه مي توان از آن در توليد داروي ضد ايدز و ضد سرطان بهره برد.