به گزارش ایرنا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش گفت: این سمپوزیوم نخستین همایش یا سمپوزیوم بین المللی نانوتكنولوژی است كه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد برگزار شد.
ابراهیم واشقانی فراهانی با بیان اینكه در این سمپوزیوم اعضای هیات علمی و دانشجویانی از دانشگاه های ایران و كشورهای كانادا، یونان، پاكستان، مالزی، سنگاپور، استرالیا و هند حضور داشتند، گفت: بیش از 250 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود كه پس از ارزیابی مقالات از سوی هیات علمی سمپوزیوم 90 مقاله برای ارائه، انتخاب و 16 مقاله منتخب نیز بصورت سخنرانی در مدت دو روز ارائه شد.
وی در سخنرانی خود با موضوع «نانو پزشكی و اقتصاد دانش بنیان» با اشاره به كمیته علمی همكاری كننده با این سمپوزیوم كه استادانی از دانشگاه های استرالیا، یونان، كانادا، هند، مالزی، پاكستان، سنگاپور و ایران بودند، گفت: نانو فناوری یكی از رشته هایی است كه حوزه های مختلفی همچون علم مواد، مهندسی پزشكی و زیست پزشكی، الكترونیك و سایر حوزه ها را دربر می گیرد.
وی افزود: نانو پزشكی بخشی از حوزه وسیع نانوفناوری است كه امروزه برای تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ها نقش بزرگی ایفا می كند.
وی افزود: این شاخه از دانش می تواند بعنوان یكی از حوزه های اقتصاد دانش بنیان، هم از جنبه آموزشی و هم از جنبه تجاری سازی و تولید محصول مورد توجه قرار گیرد.
واشقانی فراهانی با اشاره به مشابهت نانوپزشكی با سایر علوم حوزه نانو گفت: نانو پزشكی یك موضوع چندنظمی است و به همین دلیل و درگیر بودن علوم مختلف از نظر علمی و تجاری، هنوز ظرفیت بسیار زیادی در حوزه نانو پزشكی وجود دارد كه نقش خود را در بازار نشان نداده است.
وی با اشاره به تعاریف گوناگون نانو پزشكی در محافل علمی و دانشگاهی اروپا و دیگر مراكز تحقیقاتی جهان گفت: هرچند داشتن تعاریف درست از یك موضوع در جای خود اهمیت دارد اما نكته قابل توجه در نانو فناوری،اثربخشی ساختارهای نانو پزشكی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، طولانی بودن مسیر تحقیق تا تجاری سازی در حوزه نانو پزشكی را اساسی ترین مشكلات كنونی این حوزه تحقیاتی دانست و افزود: ماهیت سروكار داشتن محصولات حوزه نانو پزشكی با انسان، بحث ایمن بودن محصولات نانو و لزوم اهمیت دادن به بحث خطرپذیری محصولات نانو پزشكی و مسائل زیست محیطی از فاكتور هایی است كه محققان این حوزه باید در حین كار مدنظر قرار دهند و با صبر و حوصله فراوان مشكلات مسیر تولید محصولات نانو از ایده تا تجاری سازی را تحمل كنند.
واشقانی فراهانی، نامشخص بودن استانداردهای جهانی برای محصولات نانوپزشكی را از دیگر موضوع های چالش برانگیز حوزه نانو فناوری دانست و گفت: محققان باید با اعتماد به نفس در این زمینه هم ورود یابند و اقدام به تدوین استاندارد های مورد نیاز كنند.
دبیر اجرائی این سمپوزیوم نیز چگونكی تولید و كاربرد نانو شیشه های سرامیكی- فلزی، نانو آلیاژ سازی، كاربرد نانو مواد در هوافضا و شبیه سازی عددی نانو سیال را از دیگر عناوین سخنرانی های كلیدی و مقالات ارائه شده در این نشست علمی اعلام كرد.
ایمان ابراهیم زاده گفت: در طول دو روز برگزاری این سمپوزیوم بین المللی چهار كارگاه آموزشی تحت عنوان های'كاربرد مدیریت پروژه در صنعت'،' شیشه های زیست فعال سرامیكی و رهایش دارو'،'تكنولوژی نانو در صنایع بسته بندی' و 'نظارت بر سلامت سازه در هوا' برای شركت كنندگان در سمپوزیوم برگزار شد.
فناوری نانو یا نانوتكنولوژی رشتهای از دانش كاربردی و فناوری است كه جستارهای گستردهای را پوشش میدهد.
موضوع اصلی آن مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد كمتر از یك میكرومتر، معمولاً حدود یك تا یكصد نانومتر است.
در واقع نانو تكنولوژی، فهم و به كارگیری خواص جدید مواد و سیستم هایی در این ابعاد است كه اثرات فیزیكی جدید اغلب متاثر از غلبه خواص كوانتومی بر خواص كلاسیك را از خود نشان میدهند.
فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیدهای عظیم است كه در تمام گرایشهای علمی راه یافته واز فناوریهای نوینی است كه با سرعت هرچه تمام تر درحال توسعه است.
شهرستان نجف آباد در 30 كیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
6027/*شبس*1613
سمپوزیوم بین المللی نانو تكنولوژی در نجف آباد به كار خود پایان داد
۶ خرداد ۱۳۹۵، ۲۳:۱۸
کد خبر:
82089831
نجفآباد، اصفهان-ایرنا- پرونده نخستین سمپوزیوم بین المللی نانوتكنولوژی با ارائه سخنرانی ها و برگزاری كارگاه های علمی، عصر پنجشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد بسته شد.