قدیر قیافه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسكو در باره روند حل مسائل بازرگانی میان ایران و روسیه در ماه های اخیر گفت: با تلاش های مسكو و تهران، بسیاری از موانع در همكاری های بازرگانی و اقتصادی دو جانبه برطرف شده و اكنون فرصت مناسب برای بهره برداری بخش های خصوصی دو كشور فراهم شده است.
وی ادامه داد: بررسی های انجام شده نشان داد كه در همكاری های بازرگانی با روسیه در حوزه تعرفه های گمركی مشكل داریم و صادركنندگان ایرانی همواره گلایه داشتند كه تعرفه های این كشور تبعیض آمیز است، به همین دلیل كالاهای صادراتی گران و غیرقابل رقابت بود كه در مذاكرات متعدد با مقام ها و فعالان اقتصادی روسی این موضوع مطرح شد.
قیافه گفت: در چارچوب مذاكرات این نتیجه به دست آمد كه با وجود برابری تعرفه های گمرك روسیه برای تمام كشورها، اما نظام ارزش گذاری گمرك این كشور با توجه به اعمال قیمت حداكثری برای كالاهای ایرانی ناعادلانه به نظر می رسید و پیشنهاد شد، توافقنامه تعرفه های گمركی امضا و یادداشت تفاهم ساده سازی تشریفات به صورت متقابل اجرا شود كه با توجه به تجربه مشابه روسیه با سایر كشورها، همچنین تفاهم شد فهرست كالاهای ایران همراه قیمت های واقعی و صادراتی با گمرك روسیه مبادله شود.
وی افزود: نبود تطابق بین بهای صادراتی با قیمت های موجود در روسیه از مشكلات ورود به بازار این كشور بود. براساس الگوی توافق مسكو با كشورهای دیگر كه با ایجاد گذرگاه سبز گمركی مشكل نظام ارزش گذاری را برطرف كرده بودند، ایران نیز در این زمینه اقدام كرد و مساله جدی در همكاری های بازرگانی دو كشور برطرف شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه ادامه داد: توافق شد كه در سایت گمرك ایران به زبان روسی، انگلیسی و فارسی قیمت ها اصلاح شود و در دسترس همگان از جمله گمرك روسیه برای مقایسه بهای اعلام شده با قیمت اظهاری وارد كننده روس قرار گیرد.
وی گفت: قرار است قیمت تمام كالاهای صادراتی را به روس ها اعلام كنیم كه در چارچوب كذرگاه سبز اجرا می شود و در حالی كه اجرای گذرگاه سبز گمركی بین آنكارا و مسكو حدود سه سال طول كشید، اما روس ها عزم جدی دارند سه ماهه آن را با ایران اجرایی كنند كه عملی شدن آن به طرف ایرانی هم بستگی دارد و باید سرعت عمل نشان دهیم و اسناد را رد و بدل كنیم.
قیافه در باره تاثیرهای برجام بر همكاری های ایران و روسیه نیز گفت: توافق هسته ای بر روابط دو كشور تاثیرهای مثبت گذاشته و موجب تسهیل شرایط همكاری ها و مبادلات بازرگانی شده است. اكنون دست روس ها در این حوزه بازتر و مراوادات افزایش یافته است، البته مسكو در زمان تحریم ها هم برای همكاری با ایران تلاش می كرد، اما نگرانی از تحریم های آمریكا مانع روس ها به شمار می رفت.
وی كه برای شركت در همایش فرصت های تجاری ایران و روسیه در مسكو حضور یافته بود، در پایان گفت: اكنون بسیاری از مسائل میان ایران و روسیه حل و مسیر برای توسعه همكاری های بازرگانی هموار شده و نوبت بازرگانان و تجار است با فعالیت های خود همكاری های بازرگانی دو كشور را توسعه دهند.
همایش دو روزه فرصت های تجاری ایران و روسیه با هدف شناخت بیشتر از توانمندی های بخش های مختلف تولیدی و امكانات دو كشور برای تامین نیازهای متقابل و همچنین معرفی فرصت های بیشتر در این عرصه هفته گذشته برگزار شد.
«همكاری های تجاری دو كشور: دشواری ها و چشم اندازها»، «نقش و جایگاه اقتصاد و بازار روسیه در جامعه همسود»، «شناسایی و بررسی نیازهای بازار روسیه»، «ویژگی بازار مصرف، ذائقه، سلیقه سنجی، نیازها و رفتار مصرف كنندگان و خریداران روسی» و «شیوه های تبلیغات و ایجاد برند در روسیه» نیز موضوع های تخصصی این نشست بود.
در این همایش كه توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسكو، سازمان توسعه تجارت ایران، اتاق مشترك بازرگانی ایران و روسیه ،شركت بازرگانی بین المللی پارس پگاه تجارت و كنسرسیوم اتاق های صنایع و بازرگانی روسیه برگزار شد، مدیران برخی موسسات اقتصادی دو كشور از جمله بانك كشاورزی و اتحادیه تجاری و صنعتی روسیه شركت داشتند.
ایران و روسیه با هدف افزایش ارزش روابط اقتصادی دو كشور از سالانه حدود دو میلیارد دلار كنونی به 10 میلیار دلار در آینده ای نزدیك، گسترش همكاری های بازرگانی را به عنوان زودبازده ترین بخش در اولویت قرارداده اند كه برای شتاب بیشتر برای رسیدن به این هدف، مسكو در یك ماه گذشته شاهد برگزاری بزرگترین نمایشگاه توانمندی های اقتصادی ایران در خارج از كشور با حضور بیش از 110 شركت و دو نشست اقتصادی با حضور مقام های اقتصادی و نمایندگان بخش های خصوصی دو كشور بود.
اروپام*391**1516
مقام بازرگانی ایرانی: روسیه در صدد اجرای سریع گذرگاه سبز گمرگی با ایران است
۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۱
کد خبر:
82092809
مسكو - ایرنا - نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه، اعلام كرد: با امضای سند راه اندازی گذرگاه سبز گمرگی بین ایران و روسیه از سوی مقام های دو كشور كه ماه گذشته در تهران انجام شد، مسكو تلاش می كند تا سه ماه آینده آن را برای واردات كالاهای ایرانی عملیاتی كند.