۱۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۲۸
کد خبر: 82100453
T T
۰ نفر
وزیر دفاع مالزی: داعش خطری روشن برای منطقه آسیا و اقیانوس آرام است

كوالالامپور- ایرنا - وزیر دفاع مالزی روز شنبه گروه تكفیری داعش را یك خطر روشن برای آسیا و اقیانوس آرام دانست و گفت كه این گروه می تواند در دو قالب جنگجویان بازگشته از عراق و سوریه و یا گرگ های تنها برای منطقه خطرساز باشند.

به گزارش ایرنا، 'هشام الدین حسین' وزیر دفاع مالزی كه در نشست امنیتی 'شانگریلا' سنگاپور كه بزرگترین نشست امنیتی آسیا محسوب می شود سخن می گفت، خواستار توافق بر سر یك طرح جامع برای شكست داعش شد.
وی این سخنان را در حالی مطرح كرد كه براساس آمار یكی از وزیران دولت مالزی، داعش حدود 50 هزار حامی در مالزی دارد.
وی معتقد است رویكرد هماهنگ تر برای مقابله با تهدیدهای رو به افزایش گروه تروریستی داعش مورد نیاز است.
گروه تروریستی داعش در جنوب شرق آسیا بویژه اندونزی، مالزی و فیلیپین بیشترین فعالیت را دارد و ژانویه امسال چند تروریست این گروه تكفیری عملیاتی در خیابان های جاكارتا پایتخت اندونزی انجام دادند كه منجر به كشته شدن چند شهروند شد.
پلیس مالزی از سال 2013 تاكنون 179 نفر شامل 152 مالزیایی و همچنین 27 خارجی را به اتهام ارتباط با فعالیت های تروریستی گروه داعش بازداشت كرده است و در حال حاضر ده ها نفراز مالزیایی ها در عراق و سوریه به داعش پیوسته و حدود 18 نفر از آنها به هلاكت رسیده اند.
هشام الدین حسین كه می داند بازگشت این تروریست ها و یا اقدامات آنها در قالب عملیات گرگ تنها برای این كشور خطرساز است، گفت: استراتژی های مبارزه با داعش در جهان باید متناسب باشد.
'خالد ابوبكر' بازرس كل پلیس مالزی نیز پیش از این تاكید كرده بود: ما همواره نسبت به این 'گرك های تنها' و فعالیت آنها نگرانی داشته ایم. آنها در مورد اجرای برنامه های این چنینی تردید ندارند.
براساس تاكتیك 'گرگ تنها' گروه تكفیری داعش، هر تروریست به تنهایی اقدام به عملیات می كند، بدون اینكه اثری از ارتباطش با دیگران باقی بماند و در نتیجه پی بردن به جزئیات عملیات برای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی بسیار دشوار خواهد بود.
وزیر دفاع مالزی در ادامه در نشست امنیتی 'شانگریلا' سنگاپور، با اشاره به اینكه داعش همانند القاعده است، گفت: اما این دو گروه در اهداف متفاوت هستند. گروه های تروریستی مانند القاعده صدها سلول فعال دارند و به طور مستقیم با نیروی نظامی نمی توان با آنها مقابله كرد و مهمتر اینكه غیرنظامیان شكار آنها بوده و در مورد كنترل سرزمینی نیز ادعا ندارند.
'اما داعش از سوی دیگر، كنترل سرزمین هایی كه غنی از نفت است را در اختیار گرفته و یك مدل مالی خودكفا ایجاد كرد كه برای اكثر گروه های تروریستی غیرقابل باور است.'
براساس گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، وی با اشاره به اینكه داعش در حال حاضر بیش از 31 هزار نیروی خود را با قابلیت های نظامی گسترده به رخ می كشد و در عملیات پیچیده درگیر كرده است، گفت: این در حالی است كه این گروه تروریستی كنترل خطوط ارتباطی حیاتی و زیرساخت ها را نیز در كنترل گرفته است.
هشام الدین حسین كه معتقد است استراتژی های معمول مبارزه با تروریسم و ضد شورش هرگز علیه داعش جواب نمی دهد، تاكید كرد كه داعش در حال حاضر یك خطر برای آسیا و اقیانوس آرام است و در دو قالب جنگجویان بازگشته و گرگ های تنها فعالیت خواهند كرد.
وی در این نشست كه حدود 19 وزیر دفاع كشورهای جهان از جمله آمریكا، كره جنوبی، ژاپن، هند و سنگاپور حضور داشتند، گفت كه تروریست ها همچنین به طور بالقوه برای تشدید بی ثباتی در نقاط مختلف منطقه جنوب شرق آسیا مانند جنوب فیلیپین و تایلند و همچنین بهره برداری از دیگر خطوط شكاف در منطقه استفاده می كنند.
وزیر دفاع مالزی گفت: ما نیازمند توافق بر سر یك طرح جامع برای شكست داعش هستیم و برنامه ها باید شامل همكاری های بیشتر از سوی همه طرف ها بوده و تنها به نظامی محدود نشود.
پانزدهمین نشست امنیتی 'شانگریلا' در سنگاپور كه بزرگترین نشست امنیتی آسیا است شنبه شب بكار خود پایان داد.
آساق**1611