۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۰۱
کد خبر: 82102594
T T
۰ نفر
صادرات سالانه بیش از 3.5 میلیون دلار صنایع دستی از آذربایجان غربی

مهاباد - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی اعلام كرد: سالانه بیش از 3.5 میلیون دلار انواع صنایع دستی از این استان به خارج از كشور صادر می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا جلیل جباری در آیین تجلیل از هنرمندان و پیشكسوتان صنایع دستی شهرستان بوكان در سالن كوثر این شهرستان، اظهار كرد: برای جلوگیری از اقتصاد وابسته به نفت و افزایش تولیدها، صنایع دستی كه پایه های اقتصاد مقاومتی را تشكیل می دهد، باید توسعه پیدا كند.
وی توسعه صنایع دستی را از بهترین ابزار برای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان كرد و گفت: ایجاد كارگاه های صنایع دستی كه مورد حمایت جدی قرار می گیرد، باعث اشتغال پایدار شده و فرصت های شغلی مناسبی برای جامعه ایجاد خواهد كرد.
جباری اضافه كرد: توجه به حوزه صنایع دستی و ایجاد كارگاه های تولیدی با نظارت مسئولان می تواند علاوه بر افزایش تولید، در ایجاد اشتغال نیز تاثیر گذار باشد.
وی گفت: افرادی كه در زمینه تولید صنایع دستی فعالیت دارند، با تشكیل كارگاه های مناسب و تحت پوشش قرار دادن افراد از طریق صندوق كارآفرینی امید مورد حمایت مالی قرار می گیرند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی افزود: با تفاهم نامه ای كه با سازمان فنی و حرفه ای امضا شده، در سالجاری 300 نفر آموزش های لازم را جهت تولید صنایع دستی با كیفیت، فرا می گیرند.
فرماندار شهرستان بوكان نیز در این آیین با اشاره به اهمیت صنایع دستی در جامعه گفت: صنایع دستی زبان آرامش است چرا كه در نقش ها و طرح های صنایع دستی همه خطوط آرامش بخش و دلنشینی وجود دارد و در دل آنها خلاقیت و زیبایی نهفته است.
جمال خسروی ادامه داد: صنایع دستی مادر همه صنایع است و از زمانی كه بشر زندگی خود را آغاز كرده برای رفع نیاز به تولید صنابع دستی روی آورده است.
وی اضافه كرد: ظرفیت های صنایع دستی باید در این شهرستان شناسایی شده و بانك هنرمندان جهت ساماندهی هنرمندان صنایع دستی تشكیل شود.
خسروی افزود: ایران به علت داشتن اقوام مختلف و داشتن صنایع دستی متفاوت می تواند تولیدات خود را در این عرصه افزایش دهد و این امر می تواند به اقتصاد مقاومتی نیز كمك شایانی بكند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوكان نیز گفت: این اداره فعالیت رسمی خود را از سال 1391 شروع كرده و تاكنون در این شهرستان 15 رشته در زمینه تولید صنایع دستی تاسیس كرده است كه اكنون در حال فعالیت هستند.
اسعد جمیانی گفت: در این مدت برای 250 نفر در شهرستان بوكان مدرك صنایع دستی صادر شده كه تعدادی از آنها در تعاونی های شهرستان مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: افرادی كه در زمینه صنایع دستی فعالیت داشته باشند و مهارت كافی را در این زمینه كسب كنند، تسهیلات دریافت می كنند.
در این آیین 15 نفر از فعالان عرصه صنایع دستی شهرستان بوكان تجلیل شدند.
7510/6185/1905
۰ نفر