علي بيرانوندي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين تعداد، 24 مدرسه در شهر ايلام قرار دارد كه به علت قدمت بالاي 40 سال نياز اساسي به بازسازي و تعمير فوري دارند.
وي با اشاره به ضرورت بازسازي اين مدارس گفت: اين فضاها در برابر حوادث طبيعي احتمالي نظير زلزله آسيب پذير هستند و هر چه سريعتر بايد مورد تعمير و مقاوم سازي قرار گيرند.
بيرانوندي به وضعيت فضاهاي آموزشي استان نيز اشاره كرد و يادآور شد: با وجود يك هزار و 200 واحد آموزشي در استان ولي اين سازمان با كمبود شديد مدرسه براي پذيرش 100 هزار دانش آموز مواجه است.
وي تاكيد كرد: 30 درصد جمعيت دانش آموزي استان در شهر ايلام ساكن هستند و كمبود فضاي آموزشي باعث بالا رفتن تراكم جمعيت در كلاس هاي درس اين شهرستان شده است.
وي ميزان استاندارد تراكم جمعيت دانش آموزي در كلاس هاي درس مقطع ابتدايي را 20 نفر و براي مقاطع متوسطه 25 نفر اعلام كرد و افزود: اين در حاليست كه اكنون اين تراكم در كلاس هاي درس ابتدايي شهرستان ايلام 30 نفر و در مقطع متوسطه بين 30 تا 35 نفر است.
مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس ايلام نيز با اشاره به وجود 91 فضاي آموزشي در استان كه نيازمند تخريب و بازسازي هستند به طرح ملي تخريب و بازسازي مدارس در اين استان اشاره كرد.
سعيد هژبري گفت: بر اساس مطالعه اين طرح در سال 84 در مجموع 620 كلاس درس تخريبي در استان شناسايي شد كه به نوسازي نياز داشتند كه از اين تعداد تاكنون 465 كلاس جديد ساخته و تحويل آموزش و پرورش شده است.
وي ادامه داد: با وجود پيشرفت 75 درصدي اين طرح ولي اكنون 91 فضاي آموزشي با 250 كلاس درس تخريبي در استان وجود دارد كه به بازسازي فوري نياز دارند.
هژبري افزود: اين مدارس هيچگونه استحكام نسبي نداشته و بايد هر چه سريعتر در دستور كار تخريب و بازسازي قرار گرفته و در اين زمينه به آموزش و پرورش استان نيز توصيه شده اين فضاها خالي و مورد استفاده قرار نگيرند.
مدير كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس ايلام همچنين به طرح ملي مقاوم سازي مدارس استان نيز اشاره كرد و گفت: در اين زمينه 468 كلاس درس استان به مقاوم سازي نياز داشتند كه از اين تعداد عمليات مقاوم سازي 236 كلاس درس انجام و مورد تعمير قرار گرفته اند.
وي اظهار كرد: عمليات مقاوم سازي اين مدارس با استانداردهاي لازم انجام گرفته بطوري كه در زلزله 2 سال گذشته آبدانان هيچ خسارت و آسيبي به اين مدارس وارد نشده است.
وي پيشرفت طرح ملي مقاوم سازي مدارس در اين استان را 50 درصد عنوان كرد.
هژبري با بيان اينكه اين استان فاقد مدارس كپري است گفت: اكنون 92 كلاس درس بصورت كانكس در استان فعال است كه بيشتر در مناطق عشايري و تعدادي هم در مناطق زلزله زده هستند.
وي گفت: در مناطق عشايري استان به علت پايين بودن تعداد دانش آموزان كه بيشتر زير 10 نفر است و زندگي كوچروي آنها، از كلاس هاي كانكس استفاده مي شود.
مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان ايلام تاكيد كرد: در مجموع 54 فضاي آموزشي با 231 كلاس درس در استان در دست ساخت است كه از اين تعداد 19 فضا با 100 كلاس درس با مشاركت 96 ميليارد و 440 ميليون ريالي خيران در حال احداث است.
هژبري ابراز اميدواري كرد مدارس مشاركتي اين استان تا مهرماه امسال به بهره برداري رسيده و آماده استفاده دانش آموزان در سال تحصيلي 96 - 95 باشد.
استان ايلام با 100 هزار دانش آموز، يك هزار و 300 واحد آموزشي دارد كه بخش مهمي از اين فضاهاي آموزشي قديمي هستند و نياز به بازسازي و نوسازي دارند.
از مجموع فضاهاي آموزشي استان بيش از 100 فضا با مشاركت خيران احداث شده اند.
7171/9002
ايلام - ايرنا - مديركل آموزش و پرورش استان ايلام از وجود 91 فضاي آموزشي غير استاندارد و نا امن در اين استان خبر داد.