۱۸ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۲
کد خبر: 82103902
T T
۰ نفر
محدودیت‌های بیمه‌ای صنعت پتروشیمی رفع شده است /افزایش نرخ خوراك مایع

تهران- ایرنا- دبیرانجمن صنفی كارفرمایان صنعت پتروشیمی بابیان این كه پس ازاجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) محدودیت‌های بیمه‌ای و كشتیرانی حمل محصولات پتروشیمی برطرف شده است،گفت:باتوجه به افزایش قیمت نفت دربازارهای جهانی،نرخ خوراك مایع واحدهای پتروشیمی كشورافزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، احمد مهدوی ابهری روز سه‌شنبه در نشستی خبری گفت: پتروشیمی پس از نفت، جایگاه اول را در كسب درآمدهای ارزی كشور دارد و امیدواریم با رفع تحریم‌ها و اجرایی شدن برجام، میزان صادرات این محصولات افزایش بیشتری داشته باشد.
دبیر انجمن صنفی كارفرمایان صنعت پتروشیمی به مشكل نرخ خوراك واحدهای پتروشیمی اشاره كرد و ادامه داد: با وجود این كه حدود یك سال از ابلاغ فرمول تعیین نرخ خوراك متان توسط وزارت نفت می‌گذرد اما هنوز به صورت رسمی این نرخ اعلام نشده است و شركت‌های پتروشیمی ناچار هستند به‌صورت علی‌الحساب نرخ خوراك قبلی را محاسبه كنند.
وی در ادامه خواستار وحدت رویه در نظام تصمیم‌گیری صنعت پتروشیمی شد و اضافه كرد: اكنون چندین نهاد و مقام درباره صنعت پتروشیمی تصمیم‌گیری كرده و اظهارنظر می‌كنند كه مشكلات بسیاری را پدید می‌آورد.
وی با تاكید بر لزوم ایجاد یك مركز رگولاتوری (تنظیم‌بخشی) بر صنعت پتروشیمی شد و گفت‌: باید در این مركز رگولاتوری علاوه بر وزارت نفت و نهادهای دولتی، بخش خصوصی نیز مشاركت داشته باشند.
دبیر انجمن صنفی كارفرمایان صنعت پتروشیمی یادآور شد: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم مشكلات مربوط به تعیین نرخ خوراك و رگولاتوری مشخص شود تا سرمایه‌گذاران خارجی با خیال راحت وارد كشور شوند.
وی ادامه داد: با وجود این كه هیات‌های خارجی متعددی به كشور سفر كرده‌اند، تاكنون نتوانسته‌ایم یك قرارداد نهایی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی امضا كنیم.
وی به جایگاه نامناسب كشور در فضای كسب و كار و جذب سرمایه‌گذاری خارجی اشاره كرد و گفت: باید با فراهم كردن بسترها، زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه این صنعت مهیا كرد.
وی با تشریح وضعیت تولید محصولات پتروشیمی در كشور افزود: در سال گذشته حدود 46 میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات پتروشیمی در كشور تولید شد كه پیش‌بینی می‌شود امسال به 50 میلیون تن افزایش یابد.
به گفته مهدوی ابهری، همچنین در سال گذشته 18 میلیون و 800 هزار تن انواع محصولات پتروشیمی صادر شد كه نسبت به سال 1393 افزایش سه میلیون تنی داشته است.
وی با بیان این كه در سال 1394محصولات پتروشیمی 33 درصد از سبد صادرات غیرنفتی كشور را تشكیل دادند، افزود: پیش‌بینی می‌شود سهم صادرات محصولات پتروشیمی در سبد صادرات غیرنفتی كشور در سال جاری به 35 درصد افزایش یابد.
وی ایجاد انسجام در روند صادرات محصولات پتروشیمی را خواستار شد و گفت: هم اكنون باتوجه به خصوصی شدن شركت‌های پتروشیمی، روند صادرات به‌صورت پراكنده و جداگانه صورت می گیرد كه باعث كاهش قدرت چانه‌زنی در بازارهای جهانی می‌شود ، در صورت ایجاد تمركز می‌توانیم وضعیت صادرات را بهبود ببخشیم.
وی خواستار لغو اجبار در فروش محصولات پتروشیمی در بورس شد و ادامه داد: تولیدكنندگان باید بتوانند به صورت اختیاری محصولات خود را در بورس و یا سایر بازارها عرضه كنند.
دبیرانجمن صنفی كارفرمایان صنعت پتروشیمی درباره وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی در پسابرجام ، گفت: هم اكنون مشكلی در صادرات محصولات پتروشیمی وجود ندارد و هیچ محصولی بدون مشتری نمانده است.
مهدوی ادامه داد: برخی بانك های كوچك ارتباط مالی را با ایران از سرگرفته اند، و امیدوار هستیم بانك های بزرگ بین المللی نیز هر چه سریعتر با ایران مراودات بانكی برقرار كنند.
وی درباره تاثیر افزایش قیمت نفت بر نرخ خوراك واحدهای پتروشیمی، گفت: افزایش قیمت نفت تاثیر چندانی بر خوراك گازی ندارد، اما خوراك مایع را تحت تاثیر قرار می دهد.
دبیر انجمن صنفی كارفرمایان صنعت پتروشیمی اضافه كرد: هرچند افزایش قیمت نفت باعث افزایش نرخ خوراك مایع واحدهای پتروشیمی می شود، اما به همان نسبت نیز قیمت محصولات تولیدی و صادراتی بالا می رود.
مهدوی با انتقاد از تاخیر در ابلاغ نرخ خوراك گازی مجتمع های پتروشیمی گفت: انتظار داشتیم از فروردین ماه نرخ جدید (8.2 سنت در هر مترمكعب) ابلاغ شود، اما متاسفانه هنوز این موضوع رخ نداده و نرخ خوراك گازی را به صورت علی الحساب ( 13 سنت در هر مترمكعب) محاسبه می كنند.
وی با بیان این كه در نظر داشتیم نرخ خوراك 8.2 سنتی به سال 1394 نیز تسری پیدا كند، اما با آن مخالفت شد، افزود: قرار است نرخ خوراك جدید از ابتدای سال 1395 اجرایی شود، هر چند كه تاكنون ابلاغ نشده است.
به گزارش ایرنا، قیمت خوراك گازی واحدهای پتروشیمی بر اساس فرمولی تعیین می شود كه شاخص های متعددی مانند نرخ گاز مصرفی در داخل، قیمت گاز صادراتی و قیمت گاز در بازارهای جهانی بر آن تاثیرگذار هستند.
بر این اساس، نرخ خوراك گاز، هر 6 ماه یكبار توسط وزارت نفت محاسبه و ابلاغ می شود كه این قیمت برای 6 ماه نخست امسال حدود 8.2 سنت در هر مترمكعب تعیین شده است.
اقتصام ** 2022 ** 3053 **1561
۰ نفر