۲۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۹
کد خبر: 82107104
T T
۰ نفر

صادرات 40 میلیون دلاری صنایع دستی فارس در سال 94

۲۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۹
کد خبر: 82107104
صادرات 40 میلیون دلاری صنایع دستی فارس در سال 94

شیراز - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: بر اساس آمار رسمی گمرك، صادرات صنایع دستی و فرش دستبافت این استان پارسال 40 میلیون دلار بوده است.

به گزارش ایرنا یدالله رحمانی شامگاه پنجشنبه در آیین گرامیداشت و تقدیر از فعالان صنایع دستی استان فارس با قابل ملاحظه خواندن این میزان صادرات افزود: باید با برنامه ریزی مناسب از توان و خلاقیت هنرمندان این استان در زمینه هنرهای سنتی و صنایع دستی بیشتر استفاده شود.
وی گفت: نباید به صنایع دستی تنها به عنوان یك كالا نگاه شود زیرا صنایع دستی تبلور ویژگی ها و هویت فرهنگی مردم هر منطقه است.
رحمانی اظهار كرد: گردشگری و صنایع دستی 2 مقوله جدایی ناپذیر است كه هر یك از این بخش ها بر توسعه و گسترش دیگری تاثیر بسزایی دارد لذا مسئولان باید رونق همزمان این 2 مقوله در استان را با هم دنبال كنند.
وی اضافه كرد: یكی از راه های ارتقا بخش صنایع دستی و گردشگری در استان دانش بنیان كردن این حوزه هاست كه سبب رونق اقتصادی بیشتر آنها و رقابت این بخش با بازارهای داخلی و خارجی می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس ادامه داد: بزودی مركز رشد گردشگری و صنایع دستی در پارك علم و فناوری استان فارس راه‌اندازی می‌شود كه این مركز باید عامل مهمی در رشد گردشگری و صنایع دستی استان ایفا كند.
** صنایع دستی یكی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس نیز گفت: بخش صنایع دستی ظرفیت های منحصر به فردی در بخش اقتصادی دارد كه می تواند یكی از راه های مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در كشور باشد.
مصیب امیری در این آیین افزود: سهولت در راه‌اندازی كارگاه‌های صنایع دستی، عدم نیاز به سرمایه‌گذاری كلان، نیاز نداشتن به مواد خارجی و سهولت در تولید سبب شده كه صنایع دستی به عنوان یكی از مصادیق اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان كرد: از پارسال تاكنون آموزش و صدور مجوز برای تولید بیشتر و رونق بخش صنایع دستی در استان مد نظر قرار گرفته كه در این زمینه طی سال گذشته 750 نفر در بخش صنایع دستی استان آموزش دیده اند.
وی ادامه داد: همه این آموزش ها معطوف به ایجاد كارگاه و اشتغال در استان شده و اكنون نیز در بخش های مختلف صنایع دستی استان فعال هستند.
امیری اضافه كرد: برپایی نمایشگاه‌های فصلی و دائمی و شركت در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی یكی از راه‌های بازاریابی و رونق فروش صنایع دستی است كه این مهم به عنوان یك اولویت در دستور كار بخش صنایع دستی استان است.
در زمان حاضر 120 رشته صنایع دستی و بیش از 200 هزار هنرمند در بخش صنایع دستی استان فارس فعال است.
در این آیین تفاهم ‌نامه همكاری جامعه هتلداران و میراث فرهنگی فارس در زمینه ایجاد فروشگاه و كارگاه زنده تولید صنایع دستی در هتل‌های چهار و پنج ستاره استان فارس منعقد شد.
این تفاهم نامه با هدف اجرای سیاست‌های كلی برنامه پنجم توسعه، معرفی و فروش هر چه بیشتر محصولات بومی صنایع دستی به گردشگران، كمك به اقتصاد صنعتگران و ایجاد اشتغال در صنایع دستی،حمایت از توسعه پایدار، فرهنگ‌سازی در راستای توسعه و گسترش تولیدات هنری و مصرفی صنایع دستی و تلاش برای حفظ و معرفی فرهنگ غنی ایرانی اسلامی منعقد شد.
همچنین در این آیین 69 نفر از هنرمندان صنایع دستی استان فارس تقدیر شدند.
2077/3002/5054
۰ نفر