به گزارش روز يكشنبه خبرگزاري يونهاپ، اين اولين سفر رسمي «يون بيونگ سه»از زمان تصدي پست وزارت خارجه از سال 2013 ميلادي و اولين سفر وزير خارجه كره جنوبي در پنج سال گذشته به مسكو است.
يون در طول سفر دو روزه خود به روسيه، با سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه در مسكو ديدار كرده و در كنفرانس اقتصاد و سياست كره و روسيه شركت و از يك كارخانه خودروسازي كره جنوبي در سن پترزبورگ ديدن مي كند.
يونهاپ افزود: وزير خارجه كره جنوبي به تازگي و براي جلب حمايت ايران، اوگاندا و كوبا براي اعمال فشار بر كره شمالي و مجبور ساختن اين كشور براي دوري از فعاليت هاي (نظامي) هسته اي، با مقام هاي اين كشورها ديدار كرده بود.
يون در ديدار از مسكو نيز با همتاي روسي خود در اين خصوص گفت و گو مي كند.
روسيه، يكي از پنج كشور داراي حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل بوده و يكي از كشورهاي كليدي براي خلع سلاح هاي هسته اي كره شمالي است.
اين كشور همچنين يكي از شش كشور عضو مذاكرات شش جانبه براي خلع سلاح هسته اي كره شمالي است.
اين مذاكرات از سال 2008 ميلادي و به دليل خروج كره شمالي از آن، متوقف شده است.
يون قبل از سفر به روسيه در جمع خبرنگاران رسانه هاي كره جنوبي اعلام كرد كه مسكو شريكي مهم براي سئول و يكي از فاكتورهاي مهم براي خلع سلاح هسته اي پيونگ يانگ و برقراري صلح در شبه جزيره كره است.
وي ابراز اميدواري كرد كه در اين سفر دو طرف به روش هايي براي همكاري در باره مسائل مربوط به كره شمالي دست يابند.
يون اضافه كرد:وي دراين سفر به دنبال فراهم كردن زمينه تشكيل نشست مشترك بين دو كشور و ديدار پارك گئون هي از روسيه است.
پارك گئون هي رئيس جمهوري كره جنوبي تاكنون سفري رسمي به روسيه نداشته است.
انتظار مي رود در اين سفر در مورد موضوع استقرار سامانه دفاع موشكي آمريكا در مرزهاي كره جنوبي كه با مخالفت شديد روسيه و چين همراه شده نيز بحث و گفت و گو شود و سئول انتظار دارد كه مسكو احساس خطر كره جنوبي از جانب كره شمالي را در اين موضوع درك كند.
چين و روسيه معتقدند كه استقرار سامانه دفاع موشكي در ارتفاع بالا «تاد» توازن استراتژيك منطقه را تضعيف مي كند.
يون پس از اتمام سفر روسيه، سه شنبه عازم بلغارستان مي شود و براي هماهنگ كردن برنامه هاي سئول با صوفيه در موضوع كره شمالي، با دانيل ميتو همتاي بلغار خود ديدار مي كند.
اين سفر نيز اولين سفر وزير خارجه كره جنوبي به بلغارستان از زمان برقراري روابط ديپلماتيك بين دو كشور از سال 1990 خواهد بود.
شوراي امنيت به دنبال انجام چهارمين آزمايش هسته اي از سوي كره شمالي در اوايل سالجاري ميلادي و متعاقب آن پرتاب موشك دوربرد از سوي اين كشور، تحريم هاي جديدي عليه پيونگ يانگ وضع كرد.
كره جنوبي كه از فعاليت هاي هسته اي و موشكي همسايه شمالي دچار ترس و نگراني شده به دنبال اجراي دقيق اين تحريم ها از سوي كشورهاي مختلف و در نهايت خلع سلاح هسته اي كره شمالي است.
آساق**3077*1590
وزير خارجه كره جنوبي براي گفت و گو درباره كره شمالي عازم روسيه شد
۲۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۹
کد خبر:
82109087
تهران - ايرنا - وزيرخارجه كره جنوبي براي ديدار با همتايان روس و بلغار خود و گفت و گو در باره برنامه هسته اي و ديگر مسائل مربوط به كره شمالي، عازم مسكو شد و از آنجا به صوفيه مي رود.