به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حسن محمدی روز یكشنبه در نشست خبری تشریح فعالیت های اتحادیه تشكلهای قرآن و عترت كشور گفت: یك درگاه اینترنتی برای ثبت اطلاعات موسسات قرآنی به نام طرح میزان تا پایان ماه رمضان راه اندازی می شود كه كارهای مقدماتی آن از اواخر سال گذشته شروع شده و موسسات استان تهران اطلاعات مورد نیاز را برای اتحادیه ارسال كردند.
وی گستره این مرحله از اجرای طرح میزان را استان تهران دانست و افزود: بسیاری از اطلاعات مربوطه دریافت شده و این اطلاعات به زودی در یك درگاه اینترنتی قرار خواهد گرفت كه به نوعی یك رصدخانه مجازی درباره ظرفیت های موسسات قرآنی كشور است.
محمدی گفت: قرار است دو استان دیگر به صورت آزمایشی در این طرح شركت كنند كه در صورت رفع نواقص به صورت ملی اجرا خواهد شد.
وی با بیان برخی مزایای فضای مجازی تاكید كرد: در استفاده از فضای مجازی همانگونه كه رهبر معظم انقلاب تاكید دارند، باید ملاحظات امنیتی را در نظر گرفت و از آنجا كه موسسات قرآنی 46 صفحه از اطلاعات موردنیاز را به اتحادیه ارسال كرده اند ولی بخشی از اطلاعات مربوط به توانمندی های موسسات مانند حوزه فعالیت ها، نوع ارتباط و مكان یابی موسسات كه مورد نیاز مخاطبان است، ارائه می شود.
مدیرعامل اتحادیه قرآن و عترت یكی از ضعف های اطلاعاتی موجود در حوزه قرآنی كشور را نبود اطلاعات مورد نیاز در بخش های مختلف همچون حفظ، قرائت، تدبر، پژوهش و سایر موضوع ها دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب از چند سال پیش برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن تاكیداتی داشتند، ولی هنوز هیچ منبعی برای ارائه آمار دقیق حافظان قرآن در كشور وجود ندارد.
** یك مشكل در نمایشگاه قرآن
محمدی گفت: اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور به عنوان مجری بخش موسسات و نهادهای بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم انتخاب شده و با توجه به میزبانی مصلای امام خمینی(ره) برای برپایی نمایشگاه قرآن قرار است حضور برخی موسسات به ارتقاء كیفی این بخش از نمایشگاه بیافزایند.
وی از موسسات قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا (س)، مكتب القرآن، بیت الزهرا (س) و برخی دیگر موسسات به عنوان پایگاه هایی یاد كرد كه فعالیت هایی ملی دارند و در نمایشگاه امسال حضوری فعال خواهند داشت.
محمدی با اشاره به شعار امسال نمایشگاه كه مبتنی بر فهم و تدبر در قرآن است، اظهار داشت: بخش ویژه ای در نمایشگاه امسال به این موضوع اختصاص خواهد یافت و تعدادی از موسسات در این بخش تجمیع می شوند كه از جمله آنان می توان به موسسه تدبر و سیرت مشهد، موسسه مهد قرآن، درس هایی از قرآن، طرح ملی تلاوت و برخی موسسات شهرستانی اشاره كرد.
وی حضور 33 موسسه قرآنی را در نمایشگاه امسال قطعی دانست و گفت: اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور موضوع اسكان و پذیرایی این موسسات را به عهده گرفته است.
مدیر عامل اتحادیه تشكلهای قرآن و عترت كشور در پاسخ به ایرنا مبنی بر جانمایی غرفه های نمایشگاه قرآن در آخرین روزهای قبل از افتتاح، گفت: این عادتی اشتباه است كه در سال های اخیر در نمایشگاه قرآن ایجاد شده و از سال 85 در بخش موسسات و نهادها در نمایشگاه قرآن این مشكل وجود داشته كه ربطی به نمایشگاه نیز ندارد.
وی افزود: 90 درصد از متولیان و مسئولان غرفه ها اعلام كرده اند كه امروز یعنی یك روز مانده به آغاز به كار نمایشگاه به چیدمان غرفه های خود می پردازند.
محمدی تا حدودی به غرفه داران نیز حق داد و گفت: مسائل امنیتی و برخی ملاحظات و نگرانی غرفه داران نیز سبب می شود تا غرفه های خود را یك روز مانده به نمایشگاه بچینند و پیش بینی می كنم در 48 ساعت آینده 90 درصد كار آماده شود.
** پیگیری بیمه فعالان قرآنی از مسیر سازمان تامین اجتماعی
محمدی گفت: جلساتی با اعتصامی معاون فرهنگی سازمان تامین اجتماعی برای بیمه فعالان قرآنی برگزار كردیم تا به گونه ای آن را محقق كنیم و این موضوع از مسیر اصلی خود یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت جدی در سه سال اخیر دنبال نشد، لذا به سازمان تامین اجتماعی مراجعه كردیم.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی موافقت كرده تا اگر بخشی از بودجه های مصوب 95 كه 100 میلیار ریال را برای تامین بیمه فعالان قرآنی درنظر گرفته شده، تایید شود، نیمی از آن را با تخفیف بسیار مناسبی بیمه فعالان قرآنی را راه اندازی كند.
** همكاری وزارت اقتصاد برای ارائه خدمات بیمه ای
محمدی گفت: وزارت اقتصاد و امور دارایی به بیمه ایران ابلاغ كرده تا خدمات ویژه ای همچون خدمات بیمه ای در حوزه بیمه تكمیلی درمان، بیمه مسئولیت مراكز مهدهای كودك و موسسات آموزشی و سایر بیمه هایی مانند آتش سوزی ساختمان را به فعالان قرآنی ارائه دهد.
وی از ارائه تخفیف 50 درصدی برخی از این بیمه ها خبر داد و افزود: هفته گذشته جزییات این موضوع در درگاه اتحادیه به اطلاع موسسات قرآنی رسانده شده و بر اساس این توافق تمام دارندگان بیمه پایه می توانند از بیمه خدمات تكمیلی درمان استفاده كنند.
** مرجع صدور موسسات یكپارچه می شود
مدیرعامل اتحادیه تشكلهای قرآن و عترت كشور گفت: مقدمات تشكیل اتحادیه «مدغم» موسسات قرآنی فراهم شده و با تشكیل آن، هیچ موسسه قرآنی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات اسلامی نخواهیم داشت.
وی افزود: همه موسسات برای اخذ مجوز و تاسیس موسسه و یا تمدید مجوز باید به هیات رسیدگی به امور موسسات قرآنی مراجعه كنند.
** طرحی هفت ساله برای تربیت حافظان قرآن
محمدی همچنین از برنامه های اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور سخن گفت و اظهار داشت: طرح ملی حفظ طی فرایندی هفت ساله اتحادیه به تربیت یك میلیون و 500 هزار حافظ چهار جزء تربیت خواهد كرد كه البته با توجه به اعتبارات مصوب صورت خواهد گرفت.
** سال گذشته بدون بودجه
مدیرعامل اتحادیه تشكلهای قرآن و عترت كشور گفت: سال گذشته یك ریال بودجه اختصاص پیدا نكرد و با این مساله نتوانستیم بودجه ای به بدنه جامعه قرآنی تزریق كنیم.
وی با اشاره به طرح های پنجره ای به آسمان و رحله گفت: منتظر بودجه های سال 95 یعنی دو هزار میلیارد ریال هستیم تا بتوانیم این طرح ها را اجرا كنیم و اگر این بودجه ها قبل از ماه رمضان اختصاص پیدا می كرد، شاهد عملكرد چشمگیرتر موسسات بودیم.
این مدیر فعالیت های قرآنی از ماه مبارك رمضان و فصل تابستان به عنوان مهمترین فرصت های فعالیت های قرآنی یاد كرد و گفت: طرح رحله یا پنجره ای به آسمان به فصل تابستان و اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان اختصاص دارد ولی معمولا بودجه ها در صورت اختصاص به 6 ماهه دوم موكول می شود.
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره تامین اعتبار بودجه سال گذشته گفت: موسسات قرآنی به صورت خودجوش و جهادی كار می كنند و سال گذشته 800 میلیار ریال وام قرض الحسنه بلند مدت از سوی اتحادیه پرداخت شد كه شاید چنین مساله ای در حوزه فرهنگ بی سابقه باشد.
محمدی افزود: بخشی از بودجه های سال 93 به سال 94 منتقل شد و بسیاری از برنامه ها بر اساس همین بودجه اجرا شد و با توجه به اینكه اتحادیه به عنوان معین اعتبارات وزارتخانه های علوم و بهداشت بود، این پول را در بانك رسالت قرار دادیم و از اعتبار این بانك استفاده كردیم و ما امانتدار این پول بودیم.
** 13 هزار میلیارد ریال به موسسات قرآنی اختصاص یافت
محمدی گفت: مقداری از اعتبارات سال 90 باقی مانده بود كه بخشی از آن با تصویب شورای توسعه فرهنگ قرآنی به كمیسیون آموزش عمومی اختصاص یافت كه قرار بود از طریق طرح های موسسات قرآنی هزینه شود و لذا 13 میلیارد ریال از این مبلغ به حساب اتحادیه واریز شد كه نیمی از آن به موسسات قرآنی اختصاص یافت.
وی افزود: هر هفته كمیته تخصیص اعتبار بر اساس این بودجه بیش از 50 طرح ملی و در خور اعتبار را تصویب كرده و در حال انعقاد قراردادهای آن هستیم و هر طرحی كه مصوب شود از یك وام قرض الحسنه بلند مدت بهره مند خواهد شد.
** فراخوان طرح های فاخر قرآنی برای پیاده روی اربعین
محمدی از عضویت اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور به عنوان دبیری شورای راهبری فعالیت های قرآنی مراسم اربعین حسینی سخن گفت و افزود: به زودی طی یك فراخوان عمومی طرح های فاخر قرآنی ویژه مراسم اربعین حسینی اخذ شود تا در مراسم امسال با یك انسجام در میان دستگاه های مختلف كه در شورای قرآنی اربعین حضور دارند شاهد فعالیت های خوبی باشیم.
** 65 محفل انس با قرآن در استان تهران
محمدی با اشاره به اختصاص بودجه هایی به شورای راهبری فعالیت های قرآنی استان ها گفت: این اتحادیه با معرفی نماینده توانست بر اساس بودجه های تخصیصی به استان تهران برنامه های ویژه ای را برای ماه رمضان در نظر بگیرد.
وی افزود: 65 محفل انس با قرآن به مدیریت اتحادیه تشكل های قرآن و عترت برگزار خواهد شد كه 35 محفل روستایی و 30 محفل شهری استان تهران با حضور قاریان ممتاز و بومی 15شهرستان و روستاهای اطراف تهران خواهد بود.
این فعال قرآنی از برگزاری 15 نمایشگاه قرآن در شهرستان های استان تهران به مدت یك هفته خبر داد و گفت: قرار است در پایان هر یك از این نمایشگاه ها از خادمان قرآنی شهرستان های اطراف تهران تجلیل شود.
محمدی همچنین گفت: محافل جزء خوانی در 30 نقطه استان تهران با حمایت اتحادیه برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با اعلام این كه همایش مدیران موسسات قرآنی شامل موسسات زیر نظر سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صرف افطار برگزار خواهد شد، اظهار داشت: 700 مدیر در این مراسم حضور خواهند داشت كه در واقع یك محفل انس با قرآن نیز خواهد بود.
فراهنگ**1003**1027
مدیرعامل اتحادیه تشكل های قرآن و عترت:
رصدخانه مجازی اطلاعات قرآنی راه اندازی می شود
۲۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۳۶
کد خبر:
82109366
![رصدخانه مجازی اطلاعات قرآنی راه اندازی می شود رصدخانه مجازی اطلاعات قرآنی راه اندازی می شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950323/82109366/N82109366-70790993.jpg)
تهران- ایرنا - مدیرعامل اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور، از راه اندازی یك درگاه اینترنتی برای ثبت اطلاعات موسسات قرآنی تا پایان ماه مبارك رمضان خبر داد.