به گزارش ايرنا، علي ربيعي روز سه شنبه در جلسه علني مجلس دهم پس از ارايه گزارش عملكرد وزارتخانه متبوع خود به نمايندگان مجلس ، به پرسش هاي آنان پاسخ گفت.
وي گفت: هر يك درصد رشد اقتصادي 120 هزار شغل ايجاد مي كند و نمايندگان مجلس بخوبي واقف هستند كه منابع مالي دولت چقدر محدود شده است.
ربيعي گفت: دولت يازدهم با 56 درصد كسري، مسئوليت امور كشور را از دولت دهم تحويل گرفت و اين در حالي بود كه دو دولت گذشته 750 ميليارد دلار درآمد ارزي داشت.
**668 هزار شغل ايجاد شد
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: موضوع اشتغال را بر اساس دفترچه هاي بيمه اي كه صادر شده دنبال مي كنيم. حدود 850 هزار دفترچه بيمه جديد صادر شده است و 300 هزار ريزش شغل داشتيم كه در مجموع حدود 668هزار شغل جديد ايجاد شده است اما به دليل اينكه با معضلات زيادي مواجه هستيم به چشم نمي آيد.
ربيعي تاكيد كرد: براي توسعه اشتغال بايد به سمت 'كوچك زيباست' حركت كنيم و مقام معظم رهبري نيز بارها بر توسعه اشتغال بنگاه هاي خرد و متوسط تاكيد داتشه اند.
وي گفت: بنگاه هاي كوچك و متوسط در مناطق مختلف بر اساس مزيت هاي هر منطقه است. براي خروج نياز به اجماع و در كنار هم ايستادن بزرگ داريم.
ربيعي در پاسخ به پرسش يكي از نمايندگان مجلس دهم درباره اين كه چرا موضوع باروري شامل بيمه نمي شود، گفت: نظام درآمد ما به شكل يو (U) است كه در وسط اين يو طبقات متوسط قرار دارند. با بروز يك بيماري در خانواده هاي متوسط آنان مي توانند به دليل هزينه هاي سرسام آور درمان از طبقه متوسط سقوط كنند و به اقشار فقير جامعه تبديل شوند.
وي ادامه داد: همه شما مي دانيد سرانه دفترچهها 40 هزار ريال بود، ما امروز چند كار را به طور گمنام دنبال كرديم اول اين كه ارزش نسبي و كار را افزايش داديم در واقع 10 ميليون نفر حاشيهنشين شهري كه كارگر غير رسمي بودند را سامان داديم.
ربيعي با بيان اين كه اين گونه نيست كه طرح تحول ارائه شده هيچ ايرادي ندارد، ادامه داد: معتقدم اين طرح با وجود ايرادهايي كه دارد بزرگترين دستاورد اجتماعي دولت محسوب مي شود، من نيز با تجميع منابع موافق هستم اما تجميع فيزيكي صندوق ها مشكلات اجتماعي ديگري به دنبال دارد. بنابراين آنچه كه بايد به اجماع برسد «منابع» است. اگرچه مي توان در برنامه ششم در اين رابطه چارهانديشي و سياستگذاري كرد.
وي توضيح داد: زماني كه مسئوليت وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعي را بر عهده گرفتم، قول دادم كه ارزش دفترچه ها را افزايش دهم و خوشبختانه توانستم به اين تعهد عمل كنم.
ربيعي با اشاره به صدور دفترچه درمان براي بيش از 10 ميليون نفر در سه سال گذشته، گفت: اين موضوع 32 هزار ميليارد ريال(3200ميليارد تومان) براي دولت بارمالي داشت.
وي اعلام كرد: با تجميع منابع صندوق ها موافق هستم كه اين موضوع از سوي وزارتخانه متبوع من پيگيري مي شود.اين موضوع مي تواند در برنامه ششم توسعه چاره انديشي شود.
**بيمه روستاييان
وي درباره بيمه روستاييان گفت: صندوق هاي بيمه روستاييان، عشاير و كشاورزان چندين سال عقب ماندگي داشتند و هم اكنون هم با كمبود منابع مواجه هستند و نياز به منابع جديد داريم.
ربيعي گفت: روستاييان به دليل مشكلات مالي قدرت مشاركت ندارند. بايد همه روستاييان را با يك نظام تشويقي به بيمه اجتماعي فرا بخوانيم. براساس مصوبه مجلس گذشته، تصويب شد چند سال عقب ماندگي بيمه را خود روستاييان بدهند و بعد ما بتوانيم به آنها بازنشستگي بدهيم يعني پرداخت 60 ميليون ريال، در واقع آنها يك وام 60ميليون ريالي ميگرفتند و از سال اول ماهي چهار هزار و500 ريال پرداخت كنند اما ظرف يكسال مستهلك ميشدند به همين دليل معتقدند كه اين صندوقها ناپايدار هستند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ادامه داد: معتقدم بهتر است همه روستاييان را با يك نظام تشويقي به بيمه اجتماعي فرا بخوانيم و درمان را نيز به بيمهها متصل كنيم اگرچه اين كار نياز به منابع مالي مناسب دارد. در برنامه ششم هم مي توان در اين رابطه چارهانديشي و سياستگذاري كرد.
**بيه اجتماعي فراگير
ربيعي بيان داشت: بيمه اجتماعي فراگير را براي همه ايرانيان پيگيري مي كنيم .اين موضوع به شكل لايحه در كميسيون اجتماعي مجلس است كه 90درصد آن پيش رفته است.
وي با يادآوري اين كه بايد با تعاون به كار و با كار به رفاه برسيم گفت: در برنامه دولت يازدهم محو نابرابري منطقه اي در دستور كار است .هم اكنون در شهر سنندج از طريق فناوري اطلاعات چهار هزار نفر را به شركت هاي هندي متصل كرديم و مي توانند خدمات خود را در اين حوزه به فروش برسانند.
وزير تعاون ، كار و رفاه اجتماعي با يادآوري اين كه مصيبت هاي اقتصادي از دولت گذشته به شكل خرواري بر سر مردم آمد اما هم اكنون با تمام تدابير و عقلانيت دولت برخاسته از راي مردم ،ذره ذره در حال رفع شدن است، اضافه كرد: در دولت يازدهم حتي براي 10ريال برنامه داريم و كار كارشناسي انجام مي شود.
**حركت به سمت نظام بدون دفترچه
ربيعي با بيان اين كه در رابطه با بيمه اجتماعي فراگير نيز لايحه به مجلس آمده است، گفت: با اين بيمه ميتوانيم همه ايرانيان را بيمه كنيم اما در مورد هم پوشانيها بايد بگويم ما شناسايي كردهايم كه حدود 6 ميليون بوده اما اكنون هركسي يك دفترچه خواهد داشت و اميدوارم به سمت نظام بدون دفترچه حركت كنيم اما بهتر است بدانيد اين 6 ميليون كمكي به بار رسيدگي مگر در بيماريهاي خاص به بيماريها نخواهد كرد .
وي افزود: در مورد مناطق محروم حذف نابرابريها اولويت اصلي ما است، نابرابري منطقهاي، بحران آب، بحران محيط زيست و ... در اولويتها آمده است.
**محدوديت منابع بهزيستي
وي با اشاره به بودجه بهزيستي گفت: بودجه اين سازمان 97هزار ميليارد ريال است كه با توجه به اين همه مراجعه كننده نيازمند به اين سازمان، اين مقدار بسيار اندك است.
ربيعي گفت: من از نزديك با معلولان و خانواده هاي آنان در ارتباطم و مي دانم پولي كه از سوي بهزيستي به خانواده هاي نيازمند تخصيص مي يابد متاسفانه به اندازه پول 2كيلو گوشت است.
ربيعي يكي از اقدامات ارزنده حوزه رفاه اجتماعي در دولت يازدهم را اهتمام براي صاحب مسكن كردن خانواده هاي داراي 2 معلول عنوان كرد.
وي ادامه داد: مسائلي نظير آسيب هاي اجتماعي ناشي از طلاق، نحوه پوشش بيمهها و مسائل معتادان نيز مورد بررسي وزارتخانه بوده و شعار اين بوده كه از بهزيستي دولت محور به بهزيستي خانه محور تبديل شويم اما در اين زمينه به كمك مجلس نياز داريم. ما نيز شرمساريم كه نميتوانيم به اندازه كافي به معلولان و مددجويان بهزيستي كمك كنيم به دليل اينكه با محدوديت بودجه روبهرو هستيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در پايان افزود: افزايش كرامت مددجويان و معلولان بايد در دستوركار باشد و در اين زمينه گام هايي برداشته شده تا به مشكلات اشتغال و مسكن معلولان نيز رسيدگي شود.
اقتصام(3)9123 **1561
ربيعي در پاسخ به نمايندگان مجلس دهم:
نيازبه100هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري براي تحقق يك درصد رشد/ نمايندگان از وضعيت بودجه دولت آگاه هستند
۲۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۶
کد خبر:
82112247
تهران- ايرنا- وزيرتعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: تحقق هر يك درصد رشد به 100 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز دارد و اين در حالي است كه نمايندگان بيش از هر كسي مي دانند وضعيت بودجه دولت چگونه است.