علی اكبر غنچی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از آغاز تحریم های ظالمانه، كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در قراردادی با پرداخت پیش پرداخت، به دو كشور كره جنوبی و چین سفارش كشتی داد كه به علت تحریم ها نتوانستیم آن را عملی كنیم.
وی گفت: با آغاز تحریم ها شركت های كشتی سازی این دو كشور پاسخ پیگیری های ما را ندادند و حتی دریافت خسارت را از كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مطرح كردند. با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) ما به دنبال بازگشت سرمایه های خود هستیم كه به عنوان پیش پرداخت به شركت های كره ای و چینی پرداخت شده است.
غنچی افزود: با اجرایی شدن برجام هیچ مبلغی برای اجرای این قراردادها به طرف خارجی پرداخت نشده است و ما همچنان پیگیر پیش پرداخت های خود هستیم و ممكن است به جای آن از این دو شركت كشتی برداریم زیرا آنها مبالغ پرداختی را به ما باز نمی گردانند.
به گفته این مقام مسئول، پس از لغو تحریم های ظالمانه و اجرایی شدن برجام نشست های زیادی را با این دو شركت كشتی سازی برگزار كرده ایم تا بتوانیم در خصوص این پیش پرداخت ها به یك نتیجه مناسبی برسیم.
مدیر عامل شركت كشتیرانی خزر در عین حال تاكید كرد: گروه كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال حمایت از صنایع داخلی است و هم اكنون كشتی های ساخت داخل در ناوگان دریایی این شركت ها در حال جابجایی كالا از بنادر مختلف جهان هستند.
وی گفت: با این حال شركت های كشتیرانی نباید از تامین ناوگان مورد نیاز خود غافل بمانند همانطور كه شركت ملی نفتكش ایران هم اكنون بزرگترین شركت حمل و نقل مواد نفتی جهان را در اختیار دارد.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته یكی از تارنماهای خبری داخلی اعلام كرد كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با انعقاد قرارداد یك میلیارد و 100 میلیون دلاری در صدد خرید كشتی جدید از شركت های خارجی است.
اقتصام**1108 **1561
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت كشتیرانی خزر خرید كشتی از كشورهای آسیای جنوب شرقی را تكذیب كرد و گفت: ما نیز از خبر یك سایت درباره خرید كشتی به مبلغ بیش از یك میلیارد دلار متعجب شدیم.