۳۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۲
کد خبر: 82118342
T T
۰ نفر
حمايت دولت از صنايع دستي كردستان با اختصاص 280 ميليارد ريال تسهيلات

سنندج- ايرنا- صنايع دستي از شاخص هاي مهم توسعه كشور و از مهمترين صنايع اشتغالزاي استان كردستان است كه توسعه آن نيازمند حمايت هاي دولتي است.

به گزارش ايرنا صنايع دستي تبلور فرهنگ اصيل، بومي، مردمي و معنوي و شاخص هنر و تمدن هر كشوري است و به عنوان صنعتي مستقل و بومي مي تواند نقش تعيين كننده اي در تامين درآمد ارزي غير نفتي ايفاء كند.
اين صنعت از حيث اقتصاد و صنعت و بويژه اشتغال و درآمد و توليد ناخالص ملي، درآمد ملي و درآمد سرانه از اهميت ويژه اي برخوردار است.
معاون صنايع دستي، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان در اين زمينه گفت: صنايع دستي كردستان به دليل دارا بودن بار فرهنگي، درآمد زايي، ارزش افزوده بالا و عدم نياز به سرمايه گذاري، بستر مناسبي جهت رشد فرهنگ صنعتي و توسعه اقتصادي است.
فرهاد حامدي افزود: صنايع دستي با تمام ويژگي هاي فرهنگي، هنري، اقتصادي، اجتماعي خاص خود مانند ديگر صنايع كوچك در رشد و توسعه اقتصادي كشور تاثيرگذار است.
وي اظهار كرد: صنايع كوچك در كشورهاي در حال توسعه با ايجاد تحول و نوآوري و اشتغالزايي نقش قابل توجهي در توسعه اقتصادي كشور دارند.
وي توسعه صنعت و ايجاد فرهنگ صنعتي در منطقه، در راستاي محروميت زدايي و رفع معضلاتي مانند فقر و استفاده بهينه از اين پتانسيل ها را ضروري دانست.
وي تاكيد كرد: برنامه توسعه اقتصادي توجه به اشتغال، برنامه ريزي آموزشي با جهت گيري اشتغال، توليد و توسعه صنايع درآمدي جديد، تامين و تعميق درآمدهاي ارزي رفع موانع بيكاري بايد مورد توجه قرار گيرد.
طرح جامع اشتغالزايي و كارآفريني در حوزه صنايع دستي به صورت ملي در سال جاري تدوين شده است و تاكنون 28 ميليارد تومان براي توسعه اشتغال در حوزه صنايع دستي و ايجاد دو هزار و 500 شغل در استان پيش بيني شده است.
از اين تعداد قرار است 600 شغل در زمينه هنرهاي چوبي ايجاد شود كه از اين ميزان 500 شغل مستقيم و 100 شغل نيز به صورت غير مستقيم ايجاد مي شود، ايجاد 300 شغل نيز در بخش گليم بافي با هزينه سه هزار ميليون ريال پيش بيني شده است.
در حوزه نساجي سنتي 70 شغل، البسه محلي 300 شغل، زيورآلات سنتي و هنرهاي فلزي 50 شغل، مصنوعات چرمي 80 شغل و كلاش بافي نيز 800 شغل پيش بيني شده است.
ميانگين پرداخت تسهيلات براي هشت گروه شغلي 100 ميليون ريال است و اعتبار مورد نياز براي ايجاد اشتغال سال 95 به صورت ملي توسط صندوق مهر امام رضا و ساير بانك هاي عامل تامين مي شود.
معاون صنايع دستي كردستان با اشاره به اينكه اين سازمان در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي دو برنامه كلي دنبال مي كند، حمايت از توسعه كارگاه هاي بزرگ صنايع دستي با تاكيد بر بازاريابي و فروش و توسعه موسسات صادراتي صنايع دستي را دو پروژه ملي در حوزه اقتصاد مقاومتي بيان كرد.
حامدي افزود: تاكنون به بيش از سه هزار و 486 نفر تسهيلات پرداخت شده است كه بيش از 85 درصد متقاضيان بانوان هستند.
وي با اشاره به اينكه سال گذشته در مجموع 486 شغل با هزينه 19 ميليارد ريال ايجاد شده است گفت: در اين مدت حدود 543 شغل در 10 شهرستان ايجاد شده است.
بر اساس آمارهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي گردشگري كردستان حدود 14 هزار نفر در استان به توليد و ساخت كلاش و گيوه مشغول هستند.
محمد محمدي نوره، با 39 سال سن از سال 77 تاكنون به گيوه بافي مشغول است، او داراي مدرك كارشناسي صنايع دستي است ، او در مورد وضعيت صنايع دستي در كردستان مي گويد: صنعت كلاش بافي هم اكنون متناسب با روش و آموزش هاي سازمان فني و حرفه اي استان از استاندارد آموزشي مطلوبي برخوردار است.
وي با بيان اينكه اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان از هنرمندان حمايت مي كند، اين حمايت از هنرمندان را در توسعه رشته هاي مختلف صنايع دستي تاثيرگذار دانست.
به گفته وي پاي افزارهاي توليدي استان از كيفيت بسيار مطلوبي برخوردارند و هم اكنون انواع آن در شهرستان هاي استان به دست هنرمندان ماهر اين استان توليد و به فروش مي رسد.
وي يادآورشد: تاكنون 40 هزار جفت كلاش توليدي در استان به كشورهاي عربي صادر شده است.
وي اطلاع رساني و فرهنگسازي رسانه هاي جمعي به ويژه صدا و سيما را در معرفي محصولات صنايع دستي مهم ارزيابي كرد و گفت: گسترش اشتغال در اين رشته هنري نيازمند فرهنگسازي است.
اين مربي گيوه بافي گفت: توانسته ايم با حضورر فعال در نمايشگاه هاي داخلي در شهرهاي مختلف بازار خوبي پيدا كنيم.
او گفت: سال 2012 نشان مرغوبيت ملي اصالت در حوزه فعاليت كلاش دريافت كردم همان سال مهر اصالت سازمان يونسكو را در حوزه مرغوبيت اصالت و كيفيت كلاش دريافت كردم.
كردستان با بيش از چند هزار سال قدمت در زمينه هنرهاي دستي و فرهنگ غني اين منطقه از پيشكسوتان صنايع دستي است.
كشف اشياء در قرون پيش از تاريخ و آثار بجا مانده در غار كرفتو و زيويه سقز بيانگر اين است كه هنر سفالگري از زمان هاي بسيار كهن در كردستان رايج بوده است.
هنر قالي بافي و گليم بافي كردستان با طرح هاي اصيل و رنگ هاي زيبا، شهرت جهاني به خود گرفته است.
كالاهايي از قبيل موج، شال، جانماز، جاجيم، گليم، نمد، سفال، كلاش (پاي پوش)، پوستين، فرنجي، كاسه و قاشق چوبي نمونه هايي از توليدات صنعتي استان در ادوار گذشته است كه در حال حاضر نيز به حيات خود ادامه مي دهند.
1904/7352
گزارش از شيوا اردلان منش
۰ نفر