به گزارش ایرنا، رفتن مردم به بوستان ها و فضاهای سبز شهری در شب های گرم به ویژه ماه مبارك رمضان از پدیده های جدیدی است كه در چند سال اخیر در شهر سنندج به ویژه با توسعه فضاهای سبز شهری در میان مردم فراگیر شده است.
فاصله كوتاه افطار تا سحر در روزهای بلند اول تابستان شرایطی فراهم آورده تا شب های رمضان در سنندج حال و هوایی متفاوت به خود بگیرد و برخلاف دیگر ایام سال، شبهای رمضان جنب و جوش خاصی بر شهر حاكم شود.
بوستانها و فضاهای سبز شهر سنندج در شب های تابستان كه مصادف با ماه مبارك رمضان شده، ساعاتی قبل و بعد از افطار و گاهی تا سحر مملو از جمعیتی است كه از هوای گرم فراری شده و به فضاهای سبز روی آورده اند.
برخی از غدا خوری های واقع در حاشیه و قسمتی از پارك، در این ایام فهرست غذای خود را با توجه به ذائقه روزه داران تغییر داده و غذاهای مخصوص افطار توزیع می كنند.
برخی دیگر نیز به مناسبت ماه مبارك رمضان با تخفیف های ویژه و رایگان بودن استفاده از میز و صندلی های غذاخوری بیشتر از سایر ماه های سال، رعایت حال روزه داران را می كنند.
در برخی از دكه های ثابت و سیار حاشیه پارك های سنندج علاوه بر فروش انواع غذاهای محلی، نان های محلی از جمله كلانه، شلكینه، برساق و كولیره ناسكه را تهیه كرده و به مشتریان می فروشند.
در این روز و شبهای گرم كه گاهی دمای هوا به 35 درجه سانتیگراد نیز می رسد، حضور گسترده مردم در فضاهای سبز و بوستان های شهر در ساعات پس از افطار افزایش چشمگیری پیدا كرده و بوستان های شهر در ماه مبارك رمضان حال و هوای دیگری به خود گرفته است.
از ساعاتی قبل از افطار می توان خانواده هایی را مشاهده كرد كه به امید هوای خنك بوستان ها از خانه بیرون زده و با زیرانداز، افطاری و معمولا هندوانه ای كه به همراه خود آورده و با هر وسیله ای خود را به این اماكن رسانده اند، ساعاتی را از طراوات و آب و هوای خنك بوستان ها در این شب های گرم بهره مند می شوند.
افزایش بی رویه جمعیت شهری از یكسو و از سویی دیگر گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی و كاهش فضاهای باز در منازل مسكونی باعث شده تا در چند سال اخیر بوستان های این شهر میزبان شمار زیادی از شهروندانی باشد كه با غروب آفتاب به سوی این فضاهای سبز سرازیر می شوند.
به علت مصادف شدن ماه مبارك رمضان با ایام تعطیلات فصل تابستان، شهروندان و مهمانان تابستانی این استان نیز با حضور در بوستان ها و پاركها ضمن استفاده از خنكای این محیط ها می توانند اعمال نماز و دعای خود نیز به جا آورند.
آنچه كه در این میان بیشتر از همه جلب توجه می كند صفا و صمیمیتی است كه در میان اعضای روزه دار خانواده ها به چشم می خورد كه موجب شده تا ساعات و دقایق شادی را در كنار یكدیگر سپری كنند.
در این ایام بیشتر خانواده ها سعی دارند در قالب چندین خانواده و به صورت دسته جمعی در بوستان ها حضور پیدا كنند كه در این شرایط یكی از خانواده ها دیگر خانواده ها و اطرافیان را به افطاری دعوت می كند.
پهن شدن سفره های چند متری در بوستان ها كه روزه داران را با صمیمیت خاصی برای خوردن افطاری گرد هم آورده، از دیگر جلوه های زیبای ماه مبارك رمضان است كه موجب نزدیكی و الفت بیش از پیش خانواده ها شده است.
در كنار این صفا و صمیمیت، پهن شدن سجاده های نماز در گوشه گوشه بوستان ها و قرائت قرآن توسط اعضای برخی خانواده ها، فضای زیبایی از معنویت را بر بوستان های این شهر حاكم كرده است.
مدیر عامل سازمان پارك های شهرداری سنندج گفت: در این شهر علاوه بر پارك آبیدر با مساحت بیش از 260 هكتار در مجموع 90 بوستان عمومی و بوستان محله در نقاط مختلف شهر به وسعت دو میلیون مترمكعب وجود دارد كه از میان آنها اغلب بوستان آبیدر، به دلیل فضا و امكانات مناسب آن بیشتر از دیگر بوستان ها با استقبال شهروندان مواجه شده است.
عرفان فتحی افزود: از این تعداد پارك در سنندج، 20 پارك در منطقه یك، 20 پارك در منطقه دو و 50 پارك نیز در منطقه سه شهری قرار دارند.
وی اضافه كرد: سرانه فضای سبز در این شهر شش مترمربع برای هر شهروند بوده و این مقدار نصف میانگین سرانه فضای سبز در كشور است.
مدیرعامل سازمان پارك های شهرداری سنندج گفت: هم اكنون سه پارك جدید با مساحت بیش از یك هكتار، شامل پارك شش هزار متری در بلوار فرودگاه، پارك دو هزار متری در خیابان پاسداران و پارك یك هزار و 500 متری در خیابان غفور در دست احداث است.
وی اظهار كرد: پارك آبیدر با توجه به اینكه خارج از محدوده شهری قرار دارد جزو سرانه فضای سبز سنندج محسوب نمی شود اما نگهداری و مدیریت آن بر عهده شهرداری قرار دارد.
یكی از اقدام های مثبت شهرداری سنندج در چند سال اخیر در احداث بوستان های جدید با توجه به گردشگر پذیر بودن این شهر، ایجاد سرویس های بهداشتی و نماز خانه در بوستان ها است كه با استقبال شهروندان و به ویژه مسافران مواجه شده است.
در كنار ایجاد این امكانات، نصب وسایل بازی نیز در بوستان های تازه ساخت نقش مهمی در جذب شهروندان به سپری كردن اوقات فراغت خود در این مكان ها دارد.
شهرداری سنندج در سال های اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه مبلمان شهری و فضاهای سبز صورت داده است اما با توجه به استقبال مردم، باید در كنار ایجاد بوستان های شهری در مناطق پرجمعیت شهر، ایجاد بوستان های محله نیز در محلات مختلف شهر در برنامه ها قرار گیرد.
ایجاد بوستان های محله با شرایط مطلوب كه افراد هم دسترسی راحت تری به آن داشته باشند، می تواند تا حدی از حضور مردم از نقاط مختلف شهر در چند بوستان مركزی در شهر كاسته و امكان بهره مندی بیشتر مردم از این مكان ها را فراهم سازد.
نصب وسایل بازی برای كودكان در حاشیه این بوستانها هر چند كه در تعدادی از آنها از جمله پارك های نشاط، حلزونی، بهاران، معلم، ارم و 28 دی نصب شده و با دایر شدن شهر بازی در سایر پارك ها، كودكان به جای بازی در داخل فضاهای سبز و چمن كاری ها در این مكان ها به بازی بپردازند.
اجرای برنامه های متنوع در بوستان ها از دیگر اقداماتی است كه از سوی شهرداری می تواند به ایجاد نشاط در شب های رمضان در این اماكن كمك كرده و فضای دلنشین پارك ها را در دل شب های تابستان چند برابر كند.
حضور گرم و پرنشاط مردم در این ایام در بوستان ها می طلبد تا شهرداری با تدارك برنامه های فرهنگی مفرح و سرگرم كننده اوقاتی خوش را برای خانواده ها در این مكانها به وجود آورد.
تامین امنیت لازم در این شب ها از سوی ماموران سخت كوش نیروی انتظامی در پاركها و بوستان ها نیز باعث شده تا خانواده ها بتوانند با آسودگی، اوقات خوشی را در كنار یكدیگر سپری كنند.
یكی از مهمترین مشكلات موجود در پارك ها دایر شدن مغازه ها و بوفه های ثابت و سیار در حاشیه پارك ها است كه در آنها انواع سیگار و قلیان عرضه می شود و این امر به نگرانی خانواده ها می افزاید.
تعدد خودروها در حاشیه ها پارك ها و كندی عبور و مرور در خیابان های منتهی به پاركها از دیگر مشكلات كسانی است كه می خواهند برای افطار به طبیعت و فضای باز بروند.
3020/1904
سنندج- ایرنا- پارك آبیدر و فضاهای سبز شهر سنندج در این ایام گرم ، شبها مامن روزه دارانی است كه برای فرار از گرمای طاقت فرسا به خنكای بوستان ها پناه می برند.