به گزارش ايرنا، «ابراهيم خدايار» رايزن فرهنگي كشورمان در شهر دوشنبه، در اين نشست، تاجيكان را مردماني دانست كه با ميراث اين شاعر آسماني زندگي مي كنند.
وي افزود:«اينكه هنوزهم پس ازحدود 600 سال از وفات حافظ، مردماني در صدها فرسنگ دورتر از وطن حافظ، شيراز، ديوان وي را در گهواره ها و در زير بالين فرزندان خردسال خود مي گذارند و از انفاس قدسي اين شاعر براي تربيت فرزندانشان مدد مي گيرند، نشان از ژرفاي عشق و بي انتهاي محبت مردم تاجيك به حافظ است.»
وي با اشاره به«حافظ داني» و«حافظ خواني» نونهالان تاجيك گفت: «اين سنت والا كه هنوز هم در جاي جاي شهرها و روستا هاي تاجيكستان ادامه دارد، فرهنگ و ادبيات مشترك را در ميان فارسي زبانان به سوي ابديت پيش مي برد.
وي با قرائت غزل «ما نگوييم بد و ميل به ناحق نكنيم/ جامه كس سيه و دلق خود ازرق نكنيم»، اين شاهكار حافظ را در حوزه رياستيزي تحليل كرد.
خدايارتصريح كرد: «حافظ در اين غزل با توجه به رنج ها و دردهايي كه در زندگي واقعي خود ازناحيه زاهدان متظاهرو عابدان عبادت فروش كشيده و ديده، به خوبي توانسته است اين رذيلت اخلاقي را به شكل زييايي براي مخاطبان خود به تصوير بكشد و ضمن پرهيز دادن آنها از زشتي هاي نهفته در آن، اين نكته را نيز به آنها گوشزد كند كه درهيچ ميداني،حتي مبارزه با زشت ترين ويژگي هاي اخلاقي نيز نبايد از جاده حق خارج شد.
دراين آيين چند تن از نونهالان و شركت كنندگان در دوره، تعدادي از غزل هاي حافظ را براي حاضران قرائت كردند كه با استقبال فراگيران مواجه شد. در ادامه آيين اختتاميه نخستين دورة حافظ شناسي با اهداي لوح يادبود و جوايز به شركت كنندگان دوره به پايان رسيد.
آساق**1663**1590
تهران - ايرنا - آيين اختتاميه چهاردهمين دوره حافظ شناسيِ با عنوان «خوش برانيم جهان در نظر راهروان» با حضور علاقه مندان اشعار حافظ در شهر دوشنبه پايتخت تاجيكستان برگزار شد.