۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۰
کد خبر: 82125640
T T
۰ نفر
راند آفریقای جنوبی سقوط كرد

تهران – ایرنا – ارزش «راند» یكای پول رایج در كشور آفریقای جنوبی به دنبال سقوط آزاد ارزش پوند انگلیس و پیروزی حامیان برگزیت در این كشور، به میزان 8درصد سقوط كرد.

به گزارش تارنمای شبكه اینترنتی دویچه وله، سقوط آزاد ارزش پوند دربازارهای جهانی ارزش اقتصادی موجب شد، ارزش«راند» آفریقای جنوبی به میزان 8 درصد سقوط كند.
این در حالی است كه «جاكوب زوما» رئیس جمهوری آفریقای جنوبی اعلام كرده كه كشورش در موقعیت خوبی برای مقابله با بروز هرگونه مساله مرتبط با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) است.
«زوما» تاكید كرده كه ما مطمئن هستیم كه سیستم مالی آفریقای جنوبی می تواند در این خصوص انعطاف لازم را از خود نشان دهد.
در همین خصوص و به گزارش خبرگزاری رویترز از ژوهانسبورگ «پراوین گوردهان» وزیر دارایی آفریقای جنوبی در بیانیه ای كه از رادیو ملی این كشور پخش شد، تاكید كرده كه بانك مركزی آفریقای جنوبی هر اقدام مورد نیاز را برای مقابله با تاثیرهای برگزیت بر روی اقتصاد این كشور، اجرا خواهد كرد.
«گوردهان» تصریح كرد: اقتصاد كشور می تواند در برابر هرگونه شوك ناگهانی ناشی از برگزیت، مقاومت كند.
به گفته تحلیل گران، به‌رغم رأی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، این تصمیم بلافاصله عملی نخواهد شد و این كشور در این مرحله همچنان عضو اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند، اما روند خروج انگلیس از این اتحادیه دستكم دو سال طول خواهد كشید.
در این دوره زمانی، انگلیس همچنان بایستی به قوانین و پیمان‌های اتحادیه اروپا پایبند باشد، اما حق شركت در تصمیم‌گیری ندارد و در عمل، فرآیند جدایی و تعیین شرایط رابطه با اتحادیه 17 عضوی (اعضای قدیمی اتحادیه اروپا) ممكن است بیش از دو سال طول بكشد.
هرچند به لحاظ حقوقی، نتیجه همه‌پرسی انگلیس لازم‌الاجرا نیست و این پارلمان است كه باید خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را با لغو مصوبه پیوستن به این اتحادیه (سال 1972)، تصویب كند
به‌رغم موارد یادشده، دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس پیش ‌از این گفته است كه ماده 50 پیمان لیسبون را در صورت رأی مردم كشورش به خروج، بدون تاخیر بی‌مورد فعال خواهد كرد و به ‌این ‌ترتیب روند ترك اتحادیه اروپا را به حركت می‌اندازد.
جورج آزبورن، وزیر دارایی انگلیس نیز بیان داشته است كه این اتفاق می‌تواند ظرف دو هفته از زمان اعلام نتیجه همه‌پرسی رخ دهد.
فعال شدن ماده 50 دیگر راهی برای بازگشت انگلیس به اتحادیه اروپا باقی نمی‌گذارد، مگر این‌كه تمام كشورهای عضو با چنین درخواستی موافقت كنند.
ولی خروج از اتحادیه اروپا یك‌روند خودكار نیست و باید بر سر آن با باقی اعضا مذاكره صورت گیرد و پارلمان اروپا می‌تواند هرگونه توافق جدید بر سر روابط لندن و اتحادیه اروپا را وتو كند.
مذاكرات بر سر چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و ماهیت روابطشان در آینده احتمالا در اواخر تابستان یا اوایل پاییز در بروكسل آغاز خواهد شد.
خاورم**9377**1275