مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه این پدیده چندان پایدار نیست افزود: در مناطقی كه چشمه های آب شیرین وجود دارد به علت رویش بافت های علفی در سال های گذشته و تراكم آن در زیرزمین و خشك شدن این بافت ها پدیده خودسوزی خاك اتفاق می افتد .
حمزه ولوی ادامه داد : با تداوم خشكسالی و نرسیدن آب به بافت های یاد شده این سطوح بر اثر فشار و ایجاد گرما تولید دود می كنند و از حفره های حاشیه دریاچه دود بیرون می آید .
مدیر كل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینكه كارشناسان محیط زیست در حال بررسی بیشتر موضوع هستند گفت:این پدیده اغلب در مناطقی كه پیشتر از چشمه های آب شیرین برخوردار بوده اند دیده می شود و دریاچه مهارلو تراكم آب شور دارد و بعید است در سطوح وسیعی از حاشیه دریاچه این موضوع گسترش یابد .
ولوی گفت : در سال های گذشته در مناطقی از روستای اسلاملو و همچنین مناطقی از بیضای سپیدان فارس نیز این پدیده بروز كرد، در عین حال ترك خوردن زمین و رسیدن هوا به بافت های زیرین و خشكی بافت های علفی ممكن است این موضوع را قدری تشدید كند .
دریاچه مهارلو كه در فصول پر باران آبگیری می شود در فاصله 30 كیلومتری جنوب شیراز در كنار روستای مهارلو قرار دارد.
این دریاچه محل زیست پرندگان مهاجر آبزی و كنار آبزی است و در فصول گرم به خشكی می گراید.
6113 /1876
شیراز- ایرنا- برخاستن دود طی روزهای گذشته ازمناطق حاشیه دریاچه مهارلو شیراز ازدیدگاه مدیركل محیط زیست فارس به خودسوزی زمین موسوم است و ناشی ازخشكسالی و تراكم بافت های خشك علفی است.